صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به یافته‌های جدید علمی درباره کرونا

۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸:۳۷
کد خبر: ۷۷۱۱۵۷
محققان می‌گویند که تزریق ۲ دوز واکسن به همراه ابتلای قبلی به ویروس کرونا، ایمنی قوی تری را در برابر این ویروس ایجاد می‌کند.

- دانشمندان دانشگاه «دوک» و دانشگاه «کارولینای شمالی» در جریان تحقیقاتی مشترک، گونه‌ای از آنتی‌بادی را شناسایی و آزمایش کرده‎اند.

به گزارش «ایندی تی‌ وی»، این آنتی بادی شدت عفونت‌های ناشی از انواع کرونا ویروس‌ها، از جمله مواردی که باعث ابتلا به «کوید ۱۹» و همچنین بیماری اصلی سارس می‌شوند، را محدود می‌کند.

این آنتی بادی کرونا در موسسه واکسن انسانی دانشگاه «دوک»، شناسایی و در مدل‌های حیوانی در «چپل هیل» مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته است.

نتایج این تحقیقات در یک ژورنال پزشکی منتشر شده است.

«بارتون هاینز»، مدیر موسسه واکسن انسانی دانشگاه «دوک»، در این باره می‌گوید «این آنتی بادی پتانسیل درمان همه گیری فعلی را دارد؛ همچنین می‌تواند برای همه گیری‌های احتمالی در آینده نیز در دسترس باشد که در آن سایر کروناویروس‌ها از میزبان‌های حیوانی طبیعی خود به انسان منتقل می‌شوند.»

در این تحقیقات، آنتی بادی از تجزیه و تحلیل خون یک بیمار مبتلا به ویروس اصلی «سارس- کوو-۱» که باعث شیوع سارس در اوایل دهه ۲۰۰۰ شده و همچنین یک بیمار مبتلا به ویروس کووید ۱۹ جدا شده‎ است.

دانشمندان بیش از هزار و ۷۰۰ آنتی بادی را شناسایی کردند که سیستم ایمنی، آن‌ها را برای اتصال در مکان‌های خاص روی ویروس‌های خاص تولید می‌کند تا پاتوژن را از آلوده کردن سلول‌ها مسدود کند.

هنگامی که ویروس‌ها جهش می‌یابند، بسیاری از مکان‌های اتصال تغییر می‌کنند یا حذف می‌شوند و آنتی بادی‌ها بی اثر می‌شوند اما اغلب، مکان‌هایی روی ویروس وجود دارد که با وجود جهش‌ها بدون تغییر باقی می‌مانند.

محققان بر روی آنتی‌بادی‌هایی تمرکز کردند که این مکان‌ها را هدف قرار می‌دهند، زیرا پتانسیل آن‌ها برای موثر بودن در درمان انواع مختلف ویروس بیشتر است.

در همین حال نتایج یک تحقیق دیگر نشان می‌دهد که تزریق ۲ دوز واکسن به همراه ابتلای قبلی به ویروس کرونا می‌توان ایمنی بیشتری را در برابر این ویروس ایجاد کند.

نتایج ۲ مطالعه که در مجله پزشکی «جاما» منتشر شده، نشان می‌دهند افرادی که ۲ دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‎اند و پیش‌تر نیز به بیماری کرونا مبتلا شده‎اند، بدن آن‌ها محافظت قوی تری را در برابر ابتلا به این ویروس ایجاد می‌کند.

این تحقیقات نشان می‌دهند که زمان واکسیناسیون بعد از ابتلا به ویروس کرونا نیز مهم است؛ افرادی که ۶ ماه یا بیشتر بین ابتلا و تزریق نخستین دوز واکسن در آن‌ها فاصله زمانی وجود دارد، در مقایسه با افرادی که فاصله بین تزریق نخستین دوز واکسن و ابتلای آن‌ها کمتر از این فاصله زمانی است، خطر ابتلای مجدد آن‌ها به ویروس کرونا بسیار کمتر است.

مطالعه دوم از سوی دانشگاه «جانز هاپکینز» انجام شده و طی آن مدت زمان سنبله آنتی بادی افراد کاملا واکسینه شده با افرادی که واکسینه نشده‎اند، مقایسه شده است.

بر این اساس، افرادی که بیش از ۹۰ روز قبل از واکسیناسیون، به کرونا مبتلا شده‎اند، غلظت آنتی‌ بادی تنظیم‌ شده بالاتری پس از واکسیناسیون نسبت به افرادی دارند که فاصله بین ابتلا و واکسیناسیون آن‌ها کمتر از ۹۰ روز است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *