صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آگاهی رسانی‌های پلیس فتا نباید باعث هوشیاری مجرمان شود

۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۲:۵۱:۰۱
کد خبر: ۷۷۰۰۲۱
رئیس پیشین پلیس فتا پایتخت گفت: پلیس فتا باید هوشیار باشد که در خلال آگاهی رسانی‌های عمومی، از آموزش دیدن مجرمان جلوگیری شود.
تورج کاظمی رئیس پیشین پلیس فتا پایتخت درخصوص ملاحظاتی که در شیوه اطلاع رسانی پلیس فتا در زمینه رسیدگی به جرائم این حوزه وجود دارد به میزان گفت: بخشی از ملاحظاتی که پلیس فتا در زمینه اطلاع رسانی‌ها باید در نظر بگیرد به موضوعات پلیسی مربوط می‌شود. از این بابت در وهله اول لازم است تا اطلاع رسانی‌ها به گونه‌ای اتفاق بیفتد که جنبه پیشگیرانه داشته باشد. درواقع نیرو‌های پلیس فتا باید این امکان را پیدا بکنند تا شهروندان را از آن جرائمی که پیش می‌آید مطلع کنند تا مردم آگاهی‌های لازم برای پیشگیری از وقوع جرائمی که در جامعه ما وجود دارد را به دست بیاورند و از این طریق مراقبت‌ها و احتیاط‌های لازم شکل بگیرد. پس اطلاع رسانی‌ها در این حوزه باید به نحوی انجام بگیرد که هم در زمینه پیشگیری از بروز جرائم بتوان امکان‌هایی را فراهم کرد و هم اینکه این اطلاع رسانی‌ها باید به شکلی اتفاق بیفتد که مجرمان نسبت به شیوه برخورد پلیس فتا آگاه و هوشمند نشوند.
 
وی ادامه داد: باید به یاد داشته باشیم که بعضی افراد یا مجرمان مستعد ارتکاب جرائم مختلفی هستند؛ بنابراین اطلاع رسانی‌ها درباره آنچه که در حوزه کاری پلیس فتا اتفاق می‌افتد باید به شکلی اتفاق بیفتد که مجرمان نتوانند آموزشی دریافت کنند یا اطلاعات جدیدی برای ارتکاب به جرائم به دست بیاورند. پس لازم است تا این دو نکته اساسی که اشاره کردم در بحث اطلاع رسانی‌ها مورد توجه قرار بگیرد. مورد دیگری که باید در این زمینه به آن توجه شود به مساله اطلاع رسانه به موقع و هوشمندانه مربوط می‌شود. یعنی اطلاع رسانی‌هایی که پلیس فتا درباره اقداماتش دارد اگر در موقع مناسبی انجام شود و مثلا بلافاصله بعد از ارتکاب به جرم یا بعد از کشف جرمی به شهروندان اطلاع داده شود مفید خواهد بود. چون باعث می‌شود تا پیشگیری‌های لازم صورت بگیرد و اثر بیشتری بر جلوگیری از رخ دادن جرائم و کلاهبرداری‌ها داشته باشد.
 
بیشتر بخوانید:
هشدار‌های پیامکی پلیس فتا برای شهروندان

کاظمی در پاسخ به اینکه آیا محدودیت‌هایی که به لحاظ ضرورت‌های امنیتی درمورد شفاف سازی اطلاعات برای پلیس فتا وجود دارد باعث بروز اختلال در روند ارائه آموزش‌های همگانی می‌شود گفت: البته نمی‌توان قائل به وجود اختلالی در این زمینه شد. اما این شیوه عمل پلیس است که در این زمینه اثرگذار خواهد بود. چون پلیس در زمینه آگاهی رسانی‌ها باید به نحوی عمل کند که در کنار اطلاع دادن‌هایی که رخ می‌دهد به وظایفی که در حوزه پیشگیری از جرائم بر دوش دارد هم به نحو مطلوب رسیدگی کند. این اتفاق هم با کنترل شیوه اطلاع رسانی‌ها باید رقم بخورد. چون پلیس فتا باید هوشیار باشد که در خلال این آگاهی رسانی‌های عمومی، از آموزش دیدن مجرمان جلوگیری شود.

رئیس پیشین پلیس فتا پایتخت در واکنش به این پرسش که آیا در زمان مسوولیت شما موردی اتفاق افتاده که اطلاع رسانی درباره بروز جرمی در این حوزه منجر به ایجاد مشکلاتی شده باشد اذعان داشت: واقعیت این است که پلیس فتا محدودیت‌هایی برای شفاف سازی اطلاعات مربوط به اقداماتش دارد. در هر صورت درباره بعضی از جرائم یا بعضی اتفاقاتی که رخ می‌دهد شاید نیاز باشد تا محدودیت‌هایی اعمال شود یا برخی نظرات به شکلی محدودتر بیان شود. یا گاهی ممکن است ضرورتی باعث شود تا موضوعاتی با تاخیر بیان شود تا موجب سوءاستفاده مجرمان نشود یا اینکه مثلا پرونده‌ای که در دست رسیدگی قرار دارد در اثر نحوه اطلاع رسانی‌ها این پرونده لوث شود یا درباره اقداماتی که صورت گرفته اختلالی در رسیدگی‌ها پیش بیاید.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *