صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شریفی: ادغام جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر تصمیمی کاملا حرفه‌ای است

۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۶۹۵۵۸
یک تهیه‌کننده سینما گفت: ادغام بخش جهانی و ملی جشنواره فیلم فجر اقدامی ارزنده و کاملا حرفه‌ای بود چون در سالهای جدایی بخش بین‌الملل از بخش ملی جشنواره فیلم فجر، جز تلفات بودجه را شاهد نبودیم.

امیرحسین شریفی در گفت‌وگو با میزان پیرامون ادغام بخش بین‌الملل با جسنواره ملی فیلم فجر گفت: برگزاری یکپارچه جشنواره فیلم فجر بسان تمام جشنواره‌های مطرح دنیا کمک می‌کند به افزایش اعتبار این جشنواره‌. آنهایی که مدام می‌گویند بین‌الملل، درجه الف گرفته بود بیایند و بگویند کدام جشنواره الفی در دنیاست که دوتکه برگزار شود.

تهیه‌کننده «ضیافت» ادامه داد: آیا جشنواره کن و برلین یا لوکارنو و ونیز، اعتبارشان به‌خاطر دوتکه بودن است؟ اعتبار این جشنواره‌ها به‌خاطر حضور آثار مطرح و فیلمسازان صاحب نام است ولی آقایانی که بین‌الملل را با بودجه ویژه، جدا کردند حتی نتوانستند در طی پنج سال، شرایط رونمایی از آثار مطرح فیلمسازان ایرانی را در این جشنواره فراهم آورند.

این تهیه‌کننده باسابقه تاکید کرد: نه فقط امثال اصغر فرهادی بلکه حتی فیلمسازانی مثل ابراهیم حاتمی‌کیا نیز در این سالها هیچ کدام از فیلمهایشان را برای رونمایی به بخش بین‌الملل فجر ندادند! چرا؟ کدام تهیه‌کننده برجسته‌ای در سینمای ایران در این پنج سال، فیلمش را برای رونمایی به محفل بین الملل داد؟ تقریبا هیچ.

تهیه‌کننده «هور در آتش» تاکید کرد: از آن طرف هیچ فیلمساز مطرح و هیچ فیلم درجه یک خارجی را نتوانستند برای رونمایی در بین‌الملل بیاورند چون حتی فیلمسازان و کارشناسان خارجی هم سینمای ایران را به جشنواره فجری می‌شناسند که در دهه فجر انقلاب برگزار می‌شود.

امیرحسین شریفی با تحسین یکپارچگی جشنواره فجر اظهار داشت: واقعا برگزاری دوتکه فجر مایه خنده اغلب اهالی سینما شده بود و از صنف خودمان یعنی صنف تهیه‌کنندگان تا صنف کارگردانان بارها خواستار ادغام شدند و خوشبختانه محمد خزاعی در اقدامی حرفه‌ای، ادغام و یکپارچگی را در دستور کار قرار داد‌.

تهیه‌کننده «اشک سرما» بیان داشت: جشنواره‌های فیلم در همه جای دنیا یکپارچه هستند و نه تکه تکه، چیزی که به نام جشنواره مثلا جهانی راه انداختند، در این پنج سال فقط شبیه دکانی شده بود برای کاسبی عده‌ای محدود.

شریفی تاکید کرد: پاشنه آشیل محفل بین‌الملل که کلی بودجه بلعید، فقدان فیلم‌های درجه یک بین‌الملل و حالا نه فقط از آمریکا بلکه از اروپا بود. کار به جایی رسید که برای توجیه پول‌های هنگفتی که به بهانه برگزاری جداگانه گرفتند، شروع کردند به ایجاد بخش‌های بی‌ربطی مثل همایش و سمینار و کارگاه و... که جایشان هر جا باشد در جشنواره الف نیست. الان جشنواره‌های کن و برلین را به ورک‌شاپ می‌شناسند یا رونمایی از آثار مطرح دنیا؟ معلوم است که رونمایی از آثار مطرح باعث اعتبار این جشنواره‌ها شده و حالا با یکپارچگی جشنواره فجر، امیدوارم حرکتی اصولی برای ایجاد اعتبار برای مهمترین جشنواره هنری فجر فراهم شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *