فوت و فنهای تهیه آش کشکبا
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: آش کشکبا بسیار خوشمزه و مخصوص فصل پاییز است.
این آش از غذاهای محلی فریزهند از توابع استان اصفهان و ابیانه و از جمله مناطق باصفا و دیدنی ایران است.
مواد لازم آش کشکبا
اسفناج یا برگ چغندر یک کیلو گرم
جو پخته شده یک و نیم لیوان
کشک یک کیلو گرم
پونه کوهی یا نعنا داغ یک قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده ۲ عدد
گوشت چرخ کرده به میزان لازم (در صورت تمایل)
نمک به میزان لازم
طرز تهیه آش کشکبا
برای تهیه آش کشکبا خوشمزه ابتدا باید جو را به مدت چند ساعت در آب بخیسانید سپس آن را آب کشی کنید و در قابلمهای بپزید.
بعد از پخت کامل جو آن را به وسیله گوشکوب یا چرخ گوشت حسابی له کنید. اسفناج را خرد کنید و بگذارید با جو له شده بپزد. سپس کشک را به مواد اضافه کنید.
اگر احساس کردید آش سفت شده است مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
نعناع داغ یا پونه را هم درون آش بریزید و بگذارید با هم بجوشند و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. حالا آش را بچشید و اگر به نمک احتیاج داشت نمک را اضافه کنید. حواستان باشد به دلیل داشتن کشک، نمک را به مقدار کمتری اضافه کنید تا آش شور نشود.
گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته ریزه درست کنید و در روغن سرخ کنید و در چند دقیقه آخر به آش اضافه کنید. بعد از پختن و جا افتادن، آش را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با مقداری پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین کنید.