صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجماع، حلقه مفقوده در بازگشایی مدارس

۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۲:۳۱
کد خبر: ۷۶۹۰۸۵
در وضعیت کنونی و با توجه به نگرانی ها و استرس های موجود در جامعه آنچه می تواند دراقناع سازی والدین و آرامش خاطر آنان موثر باشد ،بیان دیدگاه های واحد و اعلام مواضع شفاف است .در این راستا همراهی و تعامل دستگاه های آموزشی و بهداشت یلازم و ضروری به نظر می رسد.
-درطی دوسه ماه گذشته صحبت‌ها و اظهار نظراتی از سوی برخی از مسئولین آموزش و پرورش مبنی بر بازگشایی مدارس از سال تحصیلی جدید مطرح شد، اگر چه که هنوز واکسیناسیون کادر آموزش و دانش آموزان آغاز نشده بود، اما این موضوع مکررا تکرار می‌شد که بازگشایی مدارس در گرو واکسیناسیون نیست.

از این رو ادعا می‌شد که با رعایت صحیح پروتکل‌های بهداشتی همچون فاصله گذاری، استفاده از ماسک و ضدعفونی مکان‌ها می‌توان آموزش حضوری را از سر گرفت.

اما با  آغاز  واکسیناسیون عمومی  در طی چند ماه گذشته ،واکسیناسیون کادر آموزشی روبه تکمیلی است و دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سالی که برای دریافت واکسن مراجعه کرده اند نیز واکسینه شده اند. با این وجود پاندمی موجود فروکش نکرده و علی رغم کاهش معنادار در فوتی‌ها شاهد افزایش موارد ابتلا و اعلام ورود به پیک ششم بیماری هستیم.

با این همه، اما مواجه هستیم با دانش آموزانی که در مدت ۱۹ ماه آموزش مجازی دچارآسیب‌های آموزشی، روانی و جسمی شده اند.همه این دو عامل موجب شده است که تردید ها، نگرانی‌ها و سردرگمی از سوی والدین وجود داشته باشد، ازیک سو گزارشاتی مبنی بر ابتلای کودکان به سویه جدید بیماری منتشر می‌شود، ازسوی دیگر گزارشات و اظهار نظر‌هایی مبنی بر عدم ارتباط معنی دار میان بازگشایی مدارس و افزایش آمار ابتلا به کرونا مشاهده می‌شود.

لزوم تک صدایی در جامعه
زهرا شیخی مبارکه سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با میزان، گفت: آموزش مجازی به دلیل کیفیت پایینی که داشته علاوه بر مشکلات آموزشی مشکلات روحی زیادی برای دانش آموزان از جمله افسردگی ایجاد کرده است. علت اصلی نگرانی خانواده به آموزش حضوری چند صدایی موجود در جامعه است، لزوم صدایی واحد از مرجعی ذی صلاح در جامعه باید وجود داشته باشد.

اجماع اصل اساسی در تصمیم گیری برای بازگشایی مدارس است
رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، در گفت‌وگو با میزان در مورد بازگشایی مدارس، گفت: آنچه باید در امر بازگشایی مدارس مورد توجه قرار گیرد، ایمن بودن شرایط دانش آموزان، معلمان و خانواده‌ها می‌باشد.

وی ادامه داد: ما باید شرایطی را فراهم کنیم که اول از همه سلامت شهروندان، دانش آموزان و کادر آموزشی مهیا شود و تا زمانی که زیر ساخت‌های این امر مهیا نشود نمی‌توان به سمت آموزش حضوری رفت. هیچ تردیدی وجود ندارد که هیچ چیز جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد و تعلیم و تعلم تنها در این فضا به خوبی اتفاق می‌افتد، اما در شرایط موجود باید تا اطمینان حاصل کردن از سلامت دانش آموزان و معلمان و به طور کلی شهروندان جامعه زیر ساخت‌ها را برای بهره مندی تمام دانش آموزان کشور از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری و شبکه اینترنت فراهم کرد.

وی گفت:از این رو آنچه باید در این میان تقویت شود اجماع میان وزرا ومسئولین است، وزرای آموزش و پرورش، علوم و بهداشت و همچنین وزیر ارتباطات باید بتوانند در مورد مسائل مهم توافقاتی را میان خود حاصل کنند و این موضوع که هر فردی به بیان دیدگاه‌های شخصی خود بدون تعامل بپردازد جلوگیری شود، از این رو توصیه می‌کنیم تعاملات و اجماع دو موضوع محوری درتصمیم گیری‌ها باشد.


اگر دانش آموزان  به مدرسه نروند، قطعاً در آینده با مشکلات روحی و روانی و از دست دادن تعادل رفتاری رو به رو خواهند شد. اگر بتوانیم  آموزش حضوری را با قید رعایت پروتکل ها و انجام  واکسیناسیون  همراه کنیم ، می‌توان مدارس را باز کرد،اما درغیر این صورت شاهد  اختلال در ارتباطات انسانی و اجتماعی دانش آموزان و شکل گیری رفتاری همراه با استرس در برخورد با همسالان و مهمتر از همه کاهش اعتماد به نفس آنان  خواهیم بود ،اما آنچه در  این بازگشایی شایان اهمیت است لزوم اعلام دیدگاهی واحد از مرجعی ذی صلاح برای کمک به رضایت خاطر والدین و کاهش استرس دانش آموزان است .
 
در وضعیت کنونی و با توجه به نگرانی ها و استرس های موجود در جامعه آنچه می تواند دراقناع سازی والدین و آرامش خاطر آنان موثر باشد ،بیان دیدگاه های واحد و اعلام مواضع شفاف است .در این راستا همراهی و تعامل دستگاه های آموزشی و بهداشت یلازم و ضروری به نظر می رسد.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *