همه دستگاهها برای کمک به میراث فرهنگی به میدان بیایند
معاون میراث فرهنگی استان تهران گفت: انتظار ما این است تا فعالان مدنی همانطور که در سالهای گذشته علاقه مندی به میراث فرهنگی را نشان داده اند امروز هم به صحنه بیایند. در کنار فعالان مدنیِ دوستدار میراث فرهنگی، اعضای شورای شهر هم پیگیر این امور و علاقهمند به فعالیت و مشارکت در این زمینهها هستند.
مرتضی ادیب زاده معاون میراث فرهنگی استان تهران درخصوص ضرورت هم افزایی و مشارکت برای سامان دهی وضع بنای تاریخی آتشکده ری به میزان گفت: آتشکده ری یا تپه میل متعلق به میراث فرهنگی نیست بلکه متعلق به مردم ری و منطقه و درواقع متعلق به کل کشور است. دوستداران میراث فرهنگی به این اثر تاریخی علاقهمند هستند و مسائل و مشکلات مربوط به این اثر را پیگیری میکنند. اما برای رسیدگی به چنین بناها و آثاری ضرورت دارد تا نهادهایی نظیر شهرداریها و فرمانداریها باید به میدان بیایند و در این زمینه مشارکت بکنند. درواقع لازم است تا همه دستگاههایی که میتوانند در آنجا هر کدام به نوعی کمکی بکنند به میدان بیایند. نه اینکه ما شاهد این باشیم که مثلا در یکی از بناهای تاریخی یا موزهها اداره آب به خاطر پرداخت نشدن قبضها کنتور آنجا را پلمب کند و آب را قطع کند یا مثلا برق یک موزهای قطع شود. این نوع موارد جزو اتفاقاتی است که در اثر عدم این نوع مشارکتها اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: ما در مجموعه میراث فرهنگی البته نامه نگاریها و ارتباط گیری هایمان با دستگاههای مختلف را انجام میدهیم. اما نهادهای مدنی هم اگر واقعا نسبت به آثار و بناهای تاریخی علاقهمند هستند به میدان بیایند و در این زمینهها فعالیت کنند. انتظار ما این است تا فعالان مدنی همانطور که در سالهای گذشته علاقه مندی به میراث فرهنگی را نشان داده اند امروز هم به صحنه بیایند. ما پذیرای آنها هستیم تا نشستهایی برای هم اندیشی در رابطه با میراث فرهنگی برگزار شود که ببینیم واقعا در این حوزه چه کار باید کرد. در کنار فعالان مدنیِ دوستدار میراث فرهنگی، اعضای شورای شهر هم پیگیر این امور و علاقهمند به فعالیت و مشارکت در این زمینهها هستند.
بیشتر بخوانید:
معاون میراث فرهنگی استان تهران درمورد گمانهها درباره وجود یک موزه در جوار تپه میل طی دورههای گذشته و انتقال اشیای این موزه به مکانی نامعلوم گفت: در هیچ دورهای تپه میل دارای موزه نبوده است. زمانی که در مکان این اثر کاوشهای باستان شناسی در حال انجام بود یکی از اتاقهای متعلق به مجموعه ساختمانهای اداری به محلی موقت برای نگهداری از سفال ها، قطعات فرهنگی و یافتههایی که از آنجا به دست آمده تبدیل شد. بعد هم اشیای سالم و نفیس و برخی از گچبریهای یافته شده در آنجا را به روال سالهای گذشته به موزه ملی منتقل کردند تا در مخازن این موزه نگهداری شوند. حالا هم ما درصدد هستیم تا این فضاها را ساماندهی کنیم و این مواد فرهنگی کاوش شده را در جایی به صورت بانک سفال ساماندهی کنیم تا در همان انبارها بمانند.
ادیب زاده با رد ادعاها درباره انتقال آثار متعلق به این بنا به مکانی نامعلوم افزود: چنین ادعاهایی بر چه اساسی مطرح میشود؟ واقعا جای طرح این سوال هست که آن مرجعی که به چنین شایعاتی دامن میزند چرا اذهان مردم را با انتشار اخبار نادرست دچار تشویش و نگرانی میکند؟ امروز امکان بازدید از تپه میل وجود دارد و این مواردی که درباره این اثر گفته شد را خود مردم میتوانند از نزدیک مشاهده کنند. پایگاه مربوط به این اثر تاریخی راه اندازی شده و تابلوی مربوط به آن هم به زودی نصب خواهد شد. این مکان تاریخی در حال ساماندهی شدن است و مقرر شده اداره کل پایگاههای تاریخی در وزارت میراث فرهنگی بودجهای را به صورت سالانه برای پایگاه تاریخی ری در نظر بگیرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *