صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تفاوت قیمت سیمان از بورس کالا تا مصالح‌فروشی/ تولیدکنندگان به دنبال بیشترین سود هستند!

۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۱:۱۸
کد خبر: ۷۶۸۸۲۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
کارشناس صنعت سیمان گفت: دخالت در قیمت‌گذاری باعث می‌شود تولیدکنندگان آن‌چنان وارد بازار نشوند همچنین وزارت بازرگانی نیز شبکه توزیع آن‌چنانی ندارد که توزیع را انجام دهد که این باعث ایجاد تفاوت قیمت می‌شود.

علی محمد بُد در گفت‎‌وگو با میزان، در خصوص تفاوت قیمت سیمان از بورس کالا تا مصالح‌فروشی، گفت: این تفاوت قیمت سیمان از بورس کالا تا مصالح‌فروشی وجود دارد و شبکه توزیع دارای ایراداتی است و تا زمانی که شبکه توزیع اصلاح نشود باید نظارت در قیمت‌گذاری صورت بگیرد.

وی افزود: بین کانال تولید و توزیع که وزارت بازرگانی قرار دارد نیز اشکالاتی است زیرا تولید و توزیع با یکدیگر هماهنگ نیستند و با توجه به اینکه سهم هزینه ثابت در این صنعت بالاتر است هرچقدر تولیدکنندگان بیشتر تولید کنند و بفروشند سود بیشتری کسب می‌کنند و تولید کنند تمایل به تولید دارد.

کارشناس صنعت سیمان گفت: دخالت در قیمت‌گذاری باعث می‌شود تولیدکنندگان آن‌چنان وارد بازار نشوند همچنین وزارت بازرگانی نیز شبکه توزیع آن‌چنانی ندارد که توزیع را انجام دهد که این باعث ایجاد تفاوت قیمت می‌شود و در حال حاضر بین تولیدکننده و مصرف‌کننده کانال توزیع قرار دارد که این کانال توزیع را یا باید تولیدکننده ایجاد کند یا باید به‌صورتی دولتی ایجاد شود.

بُد بیان کرد: تولید کننده، سیمان را در بورس کالا می‌فروشد و اینکه مصرف‌کننده نهایی به چه صورت و چگونه کالا را به‌دست می‌آورد و اینکه مشتری چه رضایتی دارد، توجهی نمی‌شود و قیمت‌گذاری دستوری و دولتی است.

وی اظهار کرد: کاهش قیمت در این زمینه طی کوتاه‌مدت صورت می‌گیرد، ولی در بلندمدت به دلیل قطع برق و سوخت دوباره دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شود.

بُد در خصوص عرضه ۱۲ ماهه کالا در بورس کالا، گفت: دولت باید به سمت سیاست کلان، برنامه‌ریزی و نحوه سرمایه‌گذاری حرکت کند و نباید وارد جزئیات شود به‌اندازه کافی سیمان در مملکت وجود دارد اگر درست کانال گذاری کنیم تولیدکنندگان نیز برای کسب سهم بازار بیشتر با یکدیگر رقابت می‌کنند.

کارشناس صنعت سیمان گفت: با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد هزینه سیمان ثابت است یعنی استهلاک، بهره و حقوق کارگر ثابت بوده بنابراین تولیدکنندگان به دنبال بیشترین تولید و سود هستند و در حال حاضر دچار اشکالات سیاست‌گذاری و بلندنظری هستیم.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *