صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بلیت تئاتر به سبد کالای خانواده‌ها بازگشت/ضرورت گسترش کتابخانه‌‌ها برای بازگشت مردم به سوی کتاب‌خوانی

۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶:۰۰
کد خبر: ۷۶۸۷۸۲
سومین روز از آبان ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر مرتضی شایسته سخنگوی شورای صنفی نمایش پیرامون مصوبات شوراى صنفی نمایش اشاره کرد.

- سومین روز از آبان ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر مرتضی شایسته سخنگوی شورای صنفی نمایش پیرامون مصوبات صنفی نمایش اشاره کرد.

شایسته: ۱۰ فیلم جدید به چرخه اکران اضافه شد/ از «بی همه چیز» تا «آتابای»

سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: جلسه شورای صنفی نمایش امروز دوشنبه ۱۴۰۰.۰۸.۰۳ با حضور همه اعضا در محل اتحادیه تهیه‌کنندگان تشکیل شد.

مرتضی شایسته در گفت‌وگو با میزان پیرامون جلسه امروز شورای صنفی نمایش در روز سوم آبان ماه ۱۴۰۰ گفت:  جلسه شورای صنفی نمایش امروز دوشنبه ۱۴۰۰.۰۸.۰۳ با حضور همه اعضا در محل اتحادیه تهیه‌کنندگان تشکیل شد.

وی در همین راستا ابراز کرد: در ابتدای جلسه از یک عمر تلاش، کوشش و زحمات بی‌وقفه غلامرضا فرجی در دوران عضویت وی در شورای صنفی نمایش تقدیر و تشکر به عمل آمد. سپس با درخواست اکران فیلم‌های سینمایی به شرح زیر موافقت حاصل گردید.

۱- فیلم سینمایی «تومان» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۸.۱۲،
۲- فیلم سینمایی «آباجی» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۸.۲۶،
۳- فیلم سینمایی «شهر گربه‌ها» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۰۳،
۴- فیلم سینمایی «آتابای» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۰۳،
۵- فیلم سینمایی «ملاقات با جادوگر» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۱۰،
۶- فیلم سینمایی «جوجه‌تیغی» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۱۰،
۷- فیلم سینمایی «بندر بند» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۱۲،
۸- فیلم سینمایی «بی‌همه چیز» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۱۷،
۹- فیلم سینمایی «تی تی» از تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۲۴،
۱۰- فیلم سینمایی «عروسی مردم» از تاریخ

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

ضرورت گسترش کتابخانه‌‌ها برای بازگشت مردم به سوی کتاب‌خوانی

یک نویسنده کتاب گفت: گسترش کتابخانه‌ها در مناطق مختلف کشور به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی می‌انجامد لذا سرمایه‌گذاری بنیاد‌های غیر دولتی و برخی مردم خیرخواه برای وقف در ساخت کتابخانه‌های مجهز به جذب افراد کتاب خوان کمک می‌کند، این عمل به تولید اندیشمندان و افزایش اطلاعات در جامعه می‌انجامد.

حسین گلدوست در گفت‌وگو با میزان پیرامون اهمیت برگزاری «هفته کتاب» گفت: هر قدمی که برای افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه برداشته شود قابل ستایش است به خصوص برای کسانی که با فرهنگ کتاب و کتابخوانی آشنایی ندارند.

وی لزوم ارتباط عمیق عاطفی و روحی بین شهروندان جامعه با کتاب را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: برقراری ارتباط عمیق عاطفی و روحی بین شهروندان جامعه با کتاب از مولفه‌های مهم و ارزشمندی محسوب می‌شود، اما طی سال‌های اخیر بسیار کم رنگ شده است.

گلدوست هنجارسازی برای مطالعه کتاب در بین افراد جامعه را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: آموزش کتابخوانی از طریق رسانه‌ها و ترویج کتاب و کتابخوانی با کمک آموزش و پرورش از مقوله‌های مهم جامعه امروز به شمار می‌رود، هرچند طی چند سال اخیر صدا و سیما و برخی رسانه‌ها با نویسندگان ارتباط برقرار کرده و آثار آنان را معرفی می‌کنند، اما این میزان کافی نبوده و نیازمند تمرکز و توجه بیشتری دارد.

وی به جمعیت ۸۰ میلیونی کشور ایران و آمار پایین سرانه مطالعه اشاره و ابراز کرد: کمبود سرانه مطالعه برای کشوری ۸۰ میلیونی مانند ایران موضوعی قابل توجه است با وجود اینکه ایران دارای شخصیت‌های ادبی مشهور و پیشینه فرهنگی بسیار معتبری در جهان است، اما از این پتانسیل‌ها استفاده نمی‌شود و این در حالی است که بسیاری از کشور‌های خاورمیانه با وجود عدم پیشینه ادبیاتی معتبر همچون ایران، امروز هزینه‌های قابل توجهی را برای فرهنگ و کتابخوانی هزینه کرده‌اند و توانسته‌اند سرانه مطالعه را در کشورهایشان افزایش دهند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

گلدوست پیرامون عدم دسترسی آسان استان‌ها به کتاب‌های تولید شده در پایتخت تصریح کرد: هم اکنون دچار شرایطی شده‌ایم که هیج کدام از استان‌ها برای دسترسی به کتاب‌هایی که در پایتخت تولید و به انتشار می‌رسند دسترسی آسانی ندارند و این خود موجب کاهش سرانه مطالعه در کشور شده است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

مجیدیان: چرا نمایشگاه‌های مد و لباس برگزار می‌شود اما از نمایشگاه کتاب خبری نیست!

یک نویسنده کتاب گفت: چگونه است که ما نمایشگاه‌هایی همچون نمایشگاه‌های گل و یا مد و لباس را برگزار می‌کنیم اما نمایشگاه فیزیکی کتاب را همچنان برگزار نمی‌کنیم، برگزاری نمایشگاهی چون نمایشگاه کتاب تهران نشانه‌ای از بیداری فرهنگی برای جامعه خواهد بود و از زنده بودن جریان فرهنگ خبر می‌دهد.

حسن مجیدیان در گفت‌وگو با میزان پیرامون پیرامون برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت: برگزاری نمایشگاه فی‌نفسه پدیده‌ای ارزشمند محسوب می‌شود اگرچه افزایش قیمت کاغذ و بالا رفتن قیمت کتاب برای مخاطب فاصله گرفتن از مطالعه را به ارمغان آورده است و سدی برای خرید بیشتر کتاب تبدیل شده، اما برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب همانند سال گذشته راهکاری ارزنده و قابل توجه بوده که با استقبال جامعه نیز روبرو شد، طرح فروش اینترنتی کتاب که توسط انتشاراتی‌ها در فضای مجازی به اجرا گذاشته شده بود نیز رویکردی قابل توجه بود.

***نمایشگاه کتاب نشانه‌ای از بیداری فرهنگی

نویسنده کتاب «همیشه مربی» تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه فیزیکی کتاب قطعاً می‌تواند دستاورد‌های بسیار ارزنده‌ای را برای افزایش سرانه مطالعه و یا توجه جامعه به سوی کتابخوانی داشته باشد این مهم را می‌توان بعد از رفع محدودیت‌ها مد نظر قرار داده و به اجرا گذاشت چگونه است که ما نمایشگاه‌هایی همچون نمایشگاه‌های گل و یا مد و لباس را برگزار می‌کنیم اما نمایشگاه فیزیکی کتاب را همچنان برگزار نمی‌کنیم، برگزاری نمایشگاهی چون نمایشگاه کتاب تهران نشانه‌ای از بیداری فرهنگی برای جامعه خواهد بود و از زنده بودن جریان فرهنگ خبر می‌دهد. زیرا نشانه‌ای از بیداری فرهنگی برای جامعه خواهد بود و از زنده بودن جریان فرهنگ خبر می‌دهد.

مجیدیان به فواید دیگر برگزاری نمایشگاه‌های فیزیکی کتاب اشاره و اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه‌های فیزیکی حضور نویسندگان و مسئولین در غرفه‌های مختلف گفت‌وگو‌های متعدد بین ناشران و مخاطبان همچنین ارتباطی دو سویه و مستقیم با نویسندگان را برای مخاطبان علاقمند به همراه دارد که قطعاً سبب خواهد شد، اقبال جامعه به سوی خواندن کتاب افزایش پیدا کند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

مدیر تماشاخانه مهرگان: بلیت تئاتر به سبد کالای خانواده‌ها بازگشت

یک سالن‌دار تئاتر گفت: خدا را شکر ما شاهد این هستیم که با تسریع در واکسیناسیون عمومی استقبال از خرید بلیت تئاتر بسیار بهتر شده و بار دیگر خرید بلیت تئاتر به سبد کالای فرهنگی خانوار بازگشته است.

سارا داروفروش در گفت‌وگو با میزان پیرامون میزان استقبال مخاطبان از تماشاخانه مهرگان طی هفته‌های گذشته گفت: طی هفته‌های اخیر که واکسیناسیون به شکل سریع تری در حال انجام است و خدا را شکر مردم هم از این موقعیت استقبال خوبی کردند و برای تزریق واکسن حاضر و تزریق خود را انجام دادند تا هر چه زودتر بتوانیم به حالت عادی زندگی خودمان برگردیم استقبال نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا تاکید کرد: این حرکت جمعی به ویژه در مشاغلی همچون سینما و تئاتر که در فضای دربسته صورت می‌گیرد و مردم ناگزیر هستند که در یک مکان دربسته نزدیک هم بنشینند بسیار تاثیرگذار است البته که ما در تماشاخانه مهرگان همچنان تمامی اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنیم اما به هر حال ویروس کرونا ابعادی گسترده دارد و اگر واکسیناسیون به سرعت انجام نشود و مردم اگر به این موضوع اهمیت ندهند خیلی دیرتر به شرایط مطلوب زندگی خود دست پیدا می‌کنیم.

مدیرعامل تماشاخانه مهرگان در همین راستا ابراز کرد: با استقبال خوبی که از سوی مردم برای واکسیناسیون همچنین تسریع در آن صورت گرفته موجب شده تا گروه‌های تئاتری انگیزه بیشتری پیدا کنند و به کار برگردند و نمایش‌های خود را بار دیگر روی صحنه ببرند و از طرفی مردم هم با اطمینان بیشتری در سالن نمایش حضور پیدا می‌کنند .

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *