صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یک نماینده مجلس: یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان باید واقع‌بینانه شود

۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۹:۳۷
کد خبر: ۷۶۸۳۶۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
عضو کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس شورای اسلامی گفت: یارانه ۴۵ هزار تومان در سال ۸۸ به ازای هر نفر رقم مناسبی بوده و باید تا کنون واقع‌بینانه می‌شد این در حالی است که ما سالانه ده تا ۳۰ درصد قیمت بنزین، آب، برق و گاز را افزایش می‌دهیم و جالب است که این یارانه‌ها ثابت مانده است.
احسان ارکانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به تعیین تکلیف یارانه‌های پنهان در کشور گفت: بحث یارانه پنهان و آشکار موضوعی است که سال‌هاست محل بحث و مجادله کارشناسان بوده است.
 
وی افزود: در زمان دولت‌های نهم و دهم به‌هرحال مبحث یارانه حامل‌های انرژی آن‌هم به‌صورت نقدی صورت پذیرفت و یارانه به‌حساب تمام افراد کشور واریز شد.
 
ارکانی بابیان این‌که پرداخت یارانه مستقیم به افراد عادلانه‌تر از آن است که این یارانه در قالب یارانه نفت، بنزین و نفت و گاز پرداخت شود، اظهار داشت: علت این مسئله هم این است که وقتی ما بر روی کالاهای اساسی، یارانه پرداخت می‌کنیم تنها قشری از این یارانه‌ها بیشتر برخوردار خواهد شد که پولدارتر هستند.

عضو کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس بیان داشت: طبیعتاً جامعه و قشری که پول بیشتری دارد، مواد غذایی، بنزین، برق، آب و گاز بیشتری مصرف می‌کند و نتیجه این فرآیند این می‌شود که هر کسی که داراتر است از یارانه بیشتری برخوردار می‌شود، بنابراین مشخص است که این روش با شکست مواجه شده است و همه هم این مسئله را می‌دانند منتهی در این زمینه تعارف می‌کنند.

ارکانی با بیان این که ما باید از یک جایی به بعد آزادسازی حامل‌های انرژی را شروع کنیم گفت: به عنوان مثال مگر ما وقتی در سال ۸۸ حامل‌های انرژی را مستقیم کردیم چه اتفاقی افتاد؟ در آن مقطع ما مدیریت کردیم اگر چه دولت‌های بعدی به وظایف قانونی‌شان در واقعی کردن یارانه پرداختی ۴۵ هزار تومانی عمل نکردند، و گرنه ۴۵ هزار تومان در سال ۸۸ به ازای هر نفر رقم مناسبی بوده و باید تا کنون واقع‌بینانه می‌شد این در حالی است که ما سالانه ده تا ۳۰ درصد قیمت بنزین، آب، برق و گاز را افزایش می‌دهیم و جالب است که این یارانه‌ها ثابت مانده است.

وی تاکید کرد: ما باید در این بخش بالاخره تعیین تکلیفی داشته باشیم؛ همچنین امسال مجلس قصد داشت ارز ترجیحی را حذف کند چرا که این مسئله باعث شده بود تا یارانه نهاده‌های دامی به جیب مولتی میلیارد‌هایِ دلالِ وارد کنندهِ نهاده دامی بریزد که همین اتفاق هم افتاد و مصرف کننده و تولید کننده در این بخش متضررترین قشر بودند.

ارکانی با بیان اینکه یارانه‌ها باید آزاد سازی شود و یارانه پنهان هم باید شفاف شود، اظهار داشت:عمده یارانه‌ها باید به جیب مردم برود،  چرا که افراد خودشان بهترین مدیر هزینه‌های خود هستند لذا این حق مردم است و باید به خودشان داده شود البته اگر معتقدیم یارانه‌ها را برای کاهش هزینه‌های مردم اختصاص می‌دهیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *