صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پوکی استخوان سالانه سبب مرگ ۲۰۴ هزار نفر می‌شود

۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱:۳۳
کد خبر: ۷۶۸۲۶۴
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه ۲۰۴ هزار مورد مرگ شکستگی ناشی از پوکی استخوان در کشور اتفاق می‌افتد و این رقم بالایی است.

- افشین استوار روز شنبه در یک نشست خبری به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان که بصورت مجازی برگزار شد، افزود: پوکی استخوان در ۲۰ تا ۵۰ درصد موارد ناشی از شکستگی‌های وارد شده بر فرد باعث مرگ و میر می‌شود و بیش از ۱۷۰ هزار مورد شکستگی ناشی از این بیماری در کشور اتفاق می‌افتد.

وی، اظهار داشت: پوکی استخوان و شکستگی‌های ناشی از آن بیش از سه هزار میلیارد تومان در سال هزینه به سیستم نظام سلامت بر جای می‌گذارد و در واقع این بیماری در ۸۰ درصد موارد باعث عدم توانایی فرد شده و در ۵۰ درصد دیگر موارد باعث مشکل در راه رفتن و استفاده از عصا و کمک دیگران می‌شود.

استوار تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماری پوکی استخوان و شکستگی‌های ناشی از آن در کشور شایع است، اما تشخیص به موقع و زودهنگام و استفاده از دارو‌های موثر که در دسترس است، می‌تواند این بیماری را درمان کند.

وی تغذیه نامناسب شامل مصرف ناکافی لبنیات، کمبود کلیسیم و ویتامین دی، ناکافی بودن استفاده از میوه و سبزیجات را در بروز پوکی استخوان موثر دانست و گفت: مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر در ایجاد این بیماری از عوامل خطر رفتاری نیز بشمار می‌آیند.

استوار، شعار روز جهانی پوکی استخوان را مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع بیان کرد و گفت: زنان بالای ۵۰ سال بعد از یائسگی و مردان بالای ۶۰ سال باید با مراجعه به پزشک از سلامت استخوان‌ها اطمینان حاصل کنند و درمان این بیماری طولانی مدت بوده و باید سه تا پنج سال دارویی که پزشک تجویز می‌کند، مصرف شود تا خطر شکستگی بعد از درمان کاهش یابد.

به گفته وی،  حدود ۲۰۰ میلیون نفر در دنیا به پوکی استخوان مبتلا هستند و از هر دو زن بالای ۵۰ سال یک نفر و از هر پنج مرد بالای ۵۰ سال یک نفر این بیماری را دارند.

وی افزود: با توجه به اهمیت این بیماری، کودکان و نوجوانان تا ۲۵ سال باید با مصرف لبنیات و تغذیه مناسب به حداکثر تراکم استخوان برسند تا دچار شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان در دوره سالمندی نشوند.

استوار تصریح کرد: با توجه با اینکه جمعیت سالمندی کشور رو به افزایش است، وزارت بهداشت برنامه‌هایی برای پیشگیری از پوکی استخوان در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: تامین داروی مورد نیاز و پوشش بیمه ای، تامین و توزیع عادلانه سنجش تراکم استخوان در مناطق کم برخوردار و درمان مناسب در بیمارستان‌ها برای افرادی که دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شوند، از برنامه‌های وزارت بهداشت برای درمان و پیشگیری از پوکی استخوان است.

 رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت تاکید کرد:مصرف کورتون و بیماری‌هایی مانند سرطان فرد را مستعد به پوکی استخوان می‌کند و اگر فردی در بستگان درجه یک این بیماری را دارد  مستعد ابتلا به آن است.

وی افزود: مصرف به اندازه لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان مهم است و باید دولت در زمینه برای دسترسی دهک‌های پایین جامعه به این مواد غذایی جایگزینی را تامین کند و مصرف مکمل‌ها نیز بویژه کلسیم و ویتامین دی باید بر اساس تجویز پزشک باشد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *