صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعلل ۳۱ ساله در تدوین آئین‌نامه کارهای موقت و مستمر/ قرارداد ۹۷ درصد کارگران موقت است

۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱:۵۴
کد خبر: ۷۶۸۰۹۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
رئیس پیشین کانون عالی انجمن صنفی کارگران بابیان اینکه وجود قراردادهای موقت دستاویزی برای کارفرمایان است تا از کارگران «قرارداد سفید امضا» بگیرند، گفت: اولین و اساسی‌ترین مشکل جامعه کارگری نداشتن امنیت شغلی است و بیش از ۹۷ درصد جامعه کارگری از طریق قرارداد موقت به‌کار گرفته می‌شوند.
ناصر چمنی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به مشکلات بیمه‌ای کارگران، گفت: طبق گفتهٔ وزیر قبلی «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، متأسفانه بیش از ۷ میلیون کارگر بیمه نیستند بنابراین می‌توان گفت «بیمه نداشتن» یکی از اصلی‌ترین مشکلات جامعه کارگری است.

وی افزود: معمولاً این کارگران در کارگاه‌هایی که اصطلاحاً به آن‌ها «کارگاه‌های زیرزمینی» گفته می‌شود کار می‌کنند و به دلیل نبود بازرسی‌های مستمر توسط بازرسان سازمان تأمین اجتماعی، تابه‌حال بیمه نشده‌اند.

رئیس پیشین کانون عالی انجمن صنفی کارگران با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات بزرگ جامعه کارگری مربوط به خدمات‌رسانی درمانی سازمان تأمین اجتماعی به آنهاست، گفت : با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد جامعه کارگری یا بازنشسته هستند و یا سهم بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند، در قبال آن به دریافت خدمات درمانی از سوی سازمان تأمین اجتماعی نیاز دارند.

چمنی ادامه داد: طبق قانون نیز خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی برای همه کارگرانی که بیمه‌شده‌اند باید رایگان باشد، اما به دلیل کمبود بیمارستان یا درمانگاه‌های سازمان تأمین اجتماعی می‌توان گفت این مراکز درمانی در سراسر کشور پاسخگوی خدمت‌رسانی به کارگران نیستند یعنی کارگران حق بیمه پرداخت می‌کنند، اما در مقابل خدمت‌رسانی درمانی مناسبی از سوی سازمان تأمین اجتماعی دریافت نمی کنند.

وی در خصوص پدیده مذموم «قراردادهای سفید امضا»، گفت: اگر بخواهیم مشکلات کارگران را رتبه‌بندی کنیم اولین و اساسی‌ترین مشکل جامعه کارگری نداشتن امنیت شغلی است و بیش از ۹۷ درصد جامعه کارگری از طریق قرارداد موقت به‌کار گرفته می‌شوند.

رئیس پیشین کانون عالی انجمن صنفی کارگران بابیان اینکه وجود قراردادهای موقت دستاویزی برای کارفرمایان است تا از کارگران «قرارداد سفید امضا» بگیرند، گفت: بعضی کارفرمایان مواد قرارداد را به‌دلخواه و به‌نوعی تنظیم کنند تا هر وقت که بخواهند کارگر را بدون پرداخت حق‌وحقوق مسلم آنان به‌راحتی اخراج کنند درنتیجه کارگران اگر بخواهند بعد از اخراج خود به اداره کار و یا مراجع قانونی برای احقاق حق خود مراجعه کنند به دلیل همین قراردادهایی که به جهت داشتن شرایط بد معیشتی و به‌منظور امرار معاش سفید امضا کرده‌اند نمی‌توانند به‌حق و حقوق خود برسند.

این فعال جامعه کارگری اضافه کرد: در قانون کار این مورد دیده‌شده است اما متأسفانه هیچ‌یک از دولت‌ها و وزرای کار تا به امروز به این موضوع ورود نکرده‌اند و طبق تبصره ۱ ماده ۷  قانون کار وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، مکلف است تا آیین‌نامه کارهای مستمر و موقت را مشخص و به هیئت دولت جهت تصویب ارسال کند تا مرز میان کارهای موقت و مستمر مشخص شود که عملاً در کارهای مستمر و دائم نباید با کارگران قرارداد موقت بسته شود، اما از سال ۱۳۶۹ که قانون کار مصوب شد هیچ‌کدام یک از وزرای کار به این موضوع ورود پیدا نکرده‌اند.

چمنی گفت: بعضی از کارفرمایان با سوءاستفاده از این نوع بی‌توجهی اقدام به گرفتن قرارداد سفید امضا از کارگران می‌کنند و بدتر از آن این‌که کارگر را با ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار در مجموعه‌ای به راحتی اخراج می‌کنند.

رئیس پیشین کانون عالی انجمن صنفی کارگران بابیان این که در دولت دوازدهم در این خصوص اقداماتی شد  و به این مقوله وارد شدند، افزود: اما با توجه به این‌که این امر در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم صورت گرفت و مشخص بود که فرصتی برای انجام آن نیست فکر می‌کنم که این هم یک حرکت تبلیغاتی بود.
 
چمنی در پایان اظهار کرد: به‌راحتی می‌شود با اجرای قانون کار این مشکل را حل کرد وان شاءالله با توجه به این‌که آقای عبدالملکی خود را برای اجرای قانون متعهد کرده‌اند همه مشکلات جامعه کارگری حل خواهد شد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *