صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرای برجام آغاز شده است؟!

۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷:۵۱
کد خبر: ۷۶۷۹۵
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان-برجام همین است که هست، جایگزنی هم برای خود ندارد. هیچ دستکاری هم نمی توان در آن کرد. به گونه ای بسته شده که هیچیک از طرفین نمی تواند کوچکترین تغییری در آن بدهد. ما به ازایی هم برای او دیده نشده، چون برجام نهایت مذاکرات است و شاید حتی در صورت رد آن از سوی یکی از طرف های مذاکره، برای رفع ایرادات و اشکالات آن هم فرصتی در نظر گرفته نشود.
به گزارش گروه سیاسی این برجام، نوشته شده است حال امضا شده یا نه اما شواهد و قرائن نشان می دهد هنوز که تکلیف قطعی آن از سوی دو طرف یعنی ایران و آمریکا روشن نشده است، زمینه چینی های اولیه برای آغاز اجرای آن دیده می شود.

آمریکا و ایران تنها می توانند برجام را رد کنند یا بپذیرند و اجازه دخل و تصرف یا تغییر را هم ندارند. شاید این کاری که در برجام شده است یک امتیاز مثبت باشد شاید هم منفی. مثبت از آن جهت که هیچکدام نمی توانند چیزی به آن اضافه کنند و یا چیزی از آن بکاهند. منفی هم به این خاطر که کشوری که در برجام بیشتر متضرر شده حق اعتراض از او سلب شده است. یا باید تن بدهد یا نه.

جلسات و بحث ها بر سر برجام در کمیسیون ویژه بررسی برجام همچنان ادامه دارد، در این جلسات چند بار اعضای تیم هسته ای کنونی و چند بار هم اعضای تیم هسته ای پیشین حضور یافتند و نظرات خود را درباره برجام مطرح کردند. طبیعتاً تیم مذاکره کننده فعلی باید از برجام دفاع کند و سعی داشته باشد تا نظر نمایندگان کمیسیون ویژه را به سوی خود جلب کند.

تیم پیشین هسته ای هم با استدلال های خود سعی کرد تا نقاط ضعف برجام را بیان کند. پخش این نشست های مهم از رسانه ها به ویژه در رسانه ملی و البته توجه مردم به آن می تواند افکار عمومی را نسبت به ابعاد برجام آگاه سازد که البته در سرنوشت آن هم سهیم است.

اما برداشت های متفاوت از برجام در دو سوی ماجرا اختلافاتی را ایجاد کرده است که نیازمند روشنگری و ارائه توضیحات بیشتر در داحل کشور از سوی مسئولین ذیربط است.

آمریکایی ها به تعدد و کرات اعلام می کنند که برجام فلان و است و به همان. تحریم ها لغو نمی شود و تنها تعلیق می شود آن هم بخشی از آن، بازرسی های شگفت انگیز انجام می شود، ایران بی سابقه ترین بازرسی ها را تجربه خواهد کرد. مسائل نظامی و موشکی جزو توافق هسته ای است و... این سخنان به ادعای آنها بر گرفته از متن برجام است. اما مقامات دست اندرکار مذاکرات هسته ای کشورمان بسیاری از آنها را رد می کنند.

همانطور که در آمریکا منتقدین و مخالفین برجام دست به کار شده و به طور گسترده همچنان علیه برجام قیام کرده اند، در ایران به شدت و حدت آنها نه، اما بررسی ها و نقد و انتقادات منطقی تر و آرام تر ادامه دارد و البته موافقین هم ساکت ننشسته اند و رایزنی ها و تبلیغات خود را دارند. از موافقین فراتر ذوق ردگانی هم داریم که اعتقاد دارند برجام راه را برای گسترش هر چه بیشتر روابط ایران و آمریکا باز می کند.

نکته مهم در این میان جلوگیری از ایجاد فضای تخریب میان دو طرف داخلی ماجرا است. موافق و مخالف رسمی و غیر رسمی ماجرای برجام باید سعی کنند از ایجاد فضای تخریبی و ساختن فضای دو قطبی در کشور بر سر موضوع برجام بپرهیزند، که اگر چنین فضایی در کشور ایجاد شود، به زیان منافع ملی و برجام هم خواهد بود.

اما همانگونه که نوشته شد، به نظر می رسد که زمینه سازی های اجرای برجام در حال انجام است با توجه به این که هنوز تکلیف قطعی آن در دو طرف روشن نشده است.

در ایران هنوز کمیسیون ویژه بررسی برجام در حال تجزیه و تحلیل آن است و پس از آن هم باید به صحن علمی مجلس برود. شورای عالی امنیت ملی کشورمان هم چراغ خاموش در حال بررسی برجام است و چه بسا آن را به پایان رسانده اما نتیجه آن را هنوز اعلام نکرده است تا نظر مجلس شورای اسلامی هم در باره این توافق اعلام شود.

اما می بینیم که تحرکاتی برای آغاز اجرای برجام از سوی دو طرف شروع شده است. این اقدامات این برداشت را در پی دارد که آیا برجام از سوی ایران و آمریکا نهایی شده و قطعاً اجرا می شود؟

نمایندگان جمهوریخواه سنای آمریکا هنوز از سیاست های ضد برجامی خود دست برنداشته اند و امروز برای دومین بار تلاش می کنند تا قطعنامه‌ای را علیه توافق هسته‌ای ایران به تصویب برسانند.

گمانه زنی برای اجرای برجام به این خاطر است که نشست سه‌جانبه مقامات ایران، چین و آمریکا در حاشیه نشست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با محوریت موضوعات مرتبط با برجام برگزار شد.

نحوه تنظیم اسناد مرتبط با نحوه اجرای بازطراحی اراک از جمله موضوعات طرح‌شده در این نشست بوده است.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی که در وین به‌سر می‌برد، طی سخنانی در نشست عمومی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی ایران گفت: «ایران متعهد به اجرای برجام و نقشه راه است، ما انتظار داریم که نتیجه‌گیری (گزارش) آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بی‌طرفانه باشد و تحریم‌ها برداشته شوند».

صالحی: آمانو به‌زودی به تهران سفر می‌کند
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار کرد.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران عصر امروز دوشنبه در حاشیه کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار کرد.

وی پس از پایان دیدار با آمانو گفت: تعدادی از کارشناسان آژانس حدود 12 نفر عازم ایران می‌شوند و آقای یوکیا امانو مدیرکل آژانس ظرف سه تاچهار روز آینده به ایران سفر خواهد کرد.

صالحی گفت: لذا ما یک تفاهم نامه ای را هم داریم در ارتباط با بازرسی های مورد نظر و در باره جزئیات این مساله صحبت کردیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این موضوع دارد با جدیت دنبال می شود و ما امیدواریم براساس توافقمان با آژانس نتیجه مورد نظر حاصل شود, بگونه‌ای که تا 15 دسامبر سال جاری این موضوع به‌نحوی بسته شود چون ضرورتاً باید این موضوع تکلیفش روشن شود تا اینکه برجام بتواند عملیاتی شود.

صالحی همچنین با وزیر انرژی آمریکا و نماینده چین در حاشیه اجلاس کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی به صورت سه جانبه دیدار و در خصوص موضوعات مرتبط با برجام مذاکره و تبادل نظر کردند.

چنین رایزنی هایی تداعی می کند که برجام از سوی هر دو طرف پذیرفته شده است، در صورتی که هنوز ایران و آمریکا رأی قطعی خود را در این باره اعلام نکرده اند.مجلس شورای اسلامی با تأکیدات رهبر معظم انقلاب و بر اساس قانون اساسی وظیفه بررسی و اظهار نظر درباره برجام را دارد و شورای عالی امنیت ملی ایران هم همین وپیفه را بر عهده دارد که رسماً و علناً باید نظر خود را اعلام کنند و سپس مراحل ارجیا برجام هم آغاز شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *