تولیدات ایران در طبقهبندی فروشگاههای کشورهای اروپایی/ ضرورت توسعه صادرات
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه صادرات ایران با بیان اینکه تولیدات ما در طبقههای فروشگاههای خرده فروشی کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی قرار دارد گفت: وقتی توانستیم به ایتالیا ماکارونی صادر کنیم، صادرات انجام شده است. اما مشکل این است که چرا ما این کار را توسعه ندادیم.
- بنا به اعلام روابط عمومی برنامه «به وقت ایران»، این برنامه زنده و تلویزیونی شب گذشته ۲۷ مهرماه با موضوع کارکرد آموزش در توسعه صادرات و اقتصاد کشور، روی آنتن شبکه آموزش رفت و میزبان «فرهاد نوری» معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه صادرات ایران و «غلامرضا مرحبا» سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود.
«فرهاد نوری» بیان کرد: صادرات نسبت به فروش داخل، به دلایلی پیچیدگی و عدم قطعیت آن به مراتب بیشتر است. چرا که برای عبور کالا از مرز، حمل و نقل، گمرک، چگونگی دریافت ارز ناشی از تجارت، تعرفهها و...، مسائل و پیچیدگیهایی در صادرات وجود دارد.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه صادرات ایران با بیان اینکه تولیدات ما در طبقههای فروشگاههای خردهفروشی کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی قرار دارد گفت: وقتی توانستیم به ایتالیا ماکارونی صادر کنیم، صادرات انجام شده است. اما مشکل این است که چرا ما این کار را توسعه ندادیم. صادرکنندگان ما در بهترین مبادی اندازه گیری کیفیت دارای رتبه هستند.
وی بیان داشت: البته در همه جای دنیا، واردات راحتتر از صادرات است. ما در ۲۹ مهر ماه هرسال که به عنوان روز صادرات ثبت شده است، صادرکنندگان نمونه کشور، مورد تقدیر قرار میگیرند.
نوری افزود: صادرات برای دولت امری، ارزشمند است و این رویکرد مثبت است. زمانی که صادرکنندگان لوح تقدیر از دولت دریافت میکنند، به این معنی است که نظام اقتصادی، صادرات را امری مقدس میداند که به اقتصاد کشور کمک میکند.
سیاستهای کلان در حوزه صادرات
غلامرضا مرحبا درباره سیاستهای کلان در حوزه صادرات بیان کرد: آنچه تاجران ما در مقابله با بازارهای هدف نیاز دارند، علم و هنر جهان شمول است. محیطی که عدم قطعیت داشته و با کارکردهای غیر قابل کنترل سر و کار دارد، نیاز است با اصول علمی این مسئله آشنا باشد.
غلامرضا مرحبا درباره سیاستهای کلان در حوزه صادرات بیان کرد: آنچه تاجران ما در مقابله با بازارهای هدف نیاز دارند، علم و هنر جهان شمول است. محیطی که عدم قطعیت داشته و با کارکردهای غیر قابل کنترل سر و کار دارد، نیاز است با اصول علمی این مسئله آشنا باشد.
وی افزود: اگر ما امروز در عرصههای خرده فروشی قرار داریم، این به خاطر قابلیتها و ظرفیتهای بی نظیر کشور ماست. ما صنعتگران خوب و اقلیم و تولیدات کشاورزی با کیفیتی داریم. اما مسئله این است که متاسفانه به جایگاهی که متناسب با ظرفیت کشور هست، دست پیدا نکردهایم.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه صادرات ایران گفت: بازارگردانی، بازارسازی، نحوه ارائه کالا در بازار، حفظ بازار و ... مفاهیمی است که ما از آن غافل بودیم؛ لذا استاندارد سازی و تدوین قوانین در این حوزه ضروری است. متاسفانه بازرگانان ما مسلط به علم روز نبوده اند. اغفال از این مسائل باعث شد به یک حضور حداقلی در صادرات بسنده کنیم.
ضرورت به روز شدن دانش در حوزه صادرات
نوری تصریح کرد: آموزش ما هم مثل حوزه صادرات، لازم است، اما کافی نیست. آموزشهای کلاسیک را مؤسسات و دانشگاهها و آموزشگاهها عرضه میکنند، که انتظار نداریم که سیلابسها و سرفصلهای دانشگاهی، به چابکی که در جهان بیرونی است، اتفاق بیفتد. اما تغییرات زمان بر است. در دانش هم همینگونه است. آنچه که مورد نیاز یک جامعه است، با فاصلهای به دانش و گفتمان تبدیل میشود؛ لذا موسسات اموزشی، سازمان توسعه تجارت، دانشگاه ها، این آموزشها را ارائه میدهند، اما تعداد آن به اندازه بنگاههای ما نیست.
وی افزود: از طرف دیگر، بنگاه باید حس کند که اگر دانشمحور حرکت کرده و بطور مستمر دانشش را به روز کند، به صلاح است. اما اختلاف در دید کوتاه مدت و بلند مدت است.
مرحبا با اشاره به قوانین کسب و کار بیان کرد: قوانینی برای سهولت در کسب و کار و اشتغالزایی است. غیر از بحث کارت بازرگانی، طرح رتبهبندی صادرکنندگان داریم که آنهایی که از حداقلها کمتر هستند، در سال اول برای آنها محدودیتهایی در نظر بگیریم.
وی گفت: هر کاری، به افرادی حرفهای نیاز دارد. افراد حرفهای هم توسط آموزشهای حرفهای صورت میگیرد. حتی آموزشهایی که ارائه میدهیم، منطبق با نیازهایمان نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *