صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اگر نسبت به شهدا شرمنده هستیم نسبت به خانواده آنان شرمنده نباشیم

۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۱:۲۵
کد خبر: ۷۶۷۴۵۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خانواده شهدا از معرکه این آزمایش سخت، خیلی سربلند بیرون آمده‌اند و به یمن صبر جمیلشان، کسانی هستند که بشارت خدا بر آن‌ها نازل شده است: «وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ» بشارت بده به استقامت کنندگان.
- محسن رایجی - محسنین را خدا دوست دارد، پس به خدا نزدیک می‌شوند. علاوه بر این، قرآن به طور خاص، احسان به پدر و مادر را سفارش مکرر و مؤکّد می‌کند: «وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ إِحْسانا» ما انسان را توصیه کردیم که درباره پدر و مادرش نیکى کند. نیکی و خدمت به پدران و مادران شهدا و ایثارگران، قبل از هر چیز، امتثال امرِ احسان به والدین است.

خانواده‌ شهدا از معرکه‌ این آزمایش سخت، خیلی سربلند بیرون آمده اند و به یمن صبر جمیلشان، کسانی هستند که بشارت خدا بر آن‌ها نازل شده است: «وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ» بشارت بده به استقامت کنندگان.

با خدمت به این خانواده‌های نورانی، متصل می‌شویم به کسانی که به خدا رسیده اند، اما هنوز زنده اند. درک زنده بودن شهدا، برای ما آسان نیست؛ این را انتهای آیه‌ی ۱۵۴ سوره‌ی بقره می‌گوید: "وَ لا تَقُولُوا لِمَنْ یُقْتَلُ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ أَمْواتٌ بَلْ أَحْیاءٌ وَ لکِنْ لا تَشْعُرُونَ" و به آن‌ها که در راه خدا کشته مى ‏شوند مرده مگویید، بلکه آن‌ها زندگانند ولى شما نمى ‏فهمید.

اتصال به کسانی که شربت وصل خدا را نوشیده اند و «عند ربهم یرزقون»‌اند، می‌تواند به مقرّب شدن ما کمک کند. پای صحبت خانواده‌ی شهدا که بنشینید، دستگیرتان می‌شود که شهدا حواسشان خیلی به خانواده بوده و هست؛ پس خدمت به این خانواده‌هایی که نگاه واصلان الی الله مدام به آنهاست، یک فرصت طلایی است برای تقرّب الی الله.

رسیدگی به خانواده‌های عزیز شهیدان، یعنی توجه و احترام به کسانی که یک ملت، مدیون آن‌ها هستند. یعنی کسانی که آب و خاک و جان و مال و ناموس و آرامش مردم، مرهون آن هاست. نمی‌شود گفت عزیز دل یک مادر، جگرگوشه‌ یک پدر، پشت و پناه یک همسر و فرزند، کمتر از جان خود آنهاست؛ وقتی یک خانواده، عزیزِ رعنای خود را به جهاد فی سبیل الله می‌فرستد، گویی جان خود را فرستاده است؛ نفس خود را، ثمره‌ی خود را به میدان برده است و این یعنی یک ابتلای خیلی بزرگ: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ... » قطعا همه شما را با چیزى از ترس، گرسنگى، زیان مالى و جانى، و کمبود میوه ‏ها آزمایش مى‏ کنیم.

خانواده‌ شهدا از معرکه‌ این آزمایش سخت، خیلی سربلند بیرون آمده اند و به یمن صبر جمیلشان، کسانی هستند که بشارت خدا بر آن‌ها نازل شده است.

میانبر دیگری که در خدمت و رسیدگی به خانواده‌های ایثارگران وجود دارد، این است که ارتباط نزدیک با جهادگران، روحیه و عزم جهاد را در ما نیز می‌پروراند؛ چه جهاد اصغر میدان جنگ و گذشتن از جان، و چه جهاد اکبر و گذشتن از هوای نفس.

اما دریغ و صد افسوس که در بازار هیاهوی سیاست، شهدا از همیشه غریب‌تر بودند... افسوس که باز هم هوا‌های نفسانی و امیال دنیویِ گروهی سیاست‌باز که در هر جریان اصیلی به دنبال طرح خود هستند و هیچ نسبتی با راه و روش و سیره شهدا ندارند، سبب شد که باز هم تمام توان و امکانات خود را به کار بگیرند تا شاید در کنار نام مقدس این شهدا بتوانند به جایگاهی برسند، اما انگار فراموش کردند که اگر کار و یا خدمتی برای خدا نباشد تاثیر نخواهد داشت.

مسئولین بجای آن که خود را درگیر مسایل سیاسی و دنیوی کنند کمی به فکر خدمت به خانواده‌های شهدا باشند، که اگر این شهدای والامقام نبودن امروز شما به راحتی در این آرامش و آسایش مشغول زندگی نبودید.

این مقرب شدن، فقط در دسترس مسئولین و اهالی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست. خانواده‌های شهدا و جانبازان و آزادگان، در میان ما و در همین کوچه و محله ما زندگی می‌کنند. شاید از اقوام ما باشند. پیدا کردن و سر زدن و خدمت کردن به آن‌ها کار سختی نیست، اما مقرّب شدن را شتاب می‌بخشد.

و العاقبة لاهل التقوی و الیقین
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *