قارچ بیشتر افسردگی کمتر
_ مهر به نقل از ساینس دیلی نوشت: محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا از دادههای مربوط به رژیم غذایی و سلامت روان جمع آوری شده از بیش از ۲۴۰۰۰ بزرگسال آمریکایی در فاصله سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ استفاده کردند. آنها دریافتند افرادی که قارچ میخورند با احتمال کمتر افسردگی روبرو بودند.
به گفته محققان، قارچ حاوی آنتی اکسیدانی موسوم به ergothioneine است که ممکن است نقش حفاظتی در برابر آسیب سلولی و بافتی بدن داشته باشد. مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدانها از چندین بیماری روانی مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و افسردگی جلوگیری میکنند.
«جیبریل با»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «قارچها بالاترین منبع غذایی اسیدآمینه ارگوتیونین هستند؛ ضد التهابی که توسط انسان قابل سنتز نیست. داشتن مقادیر بالای این ماده ممکن است خطر فشار اکسایشی و در نتیجه علائم افسردگی را نیز کاهش دهد.»
قارچ دکمه سفید، متداولترین نوع قارچ، حاوی پتاسیم است که به کاهش اضطراب کمک میکند. علاوه بر این، برخی از گونههای دیگر قارچهای خوراکی ممکن است بروز فاکتورهای نوروتروفیک مانند سنتز فاکتور رشد عصبی را تحریک کنند که میتواند بر پیشگیری از اختلالات عصبی از جمله افسردگی تأثیر بگذارند.
قبل از این تحقیق، مطالعات کمی برای بررسی ارتباط بین مصرف قارچ و افسردگی انجام شده است و اکثر آنها آزمایشات بالینی با کمتر از ۱۰۰ شرکت کننده بوده اند. محققان معتقدند این مطالعه اهمیت بالینی و سلامت عمومی مصرف قارچ را به عنوان ابزاری برای کاهش افسردگی و پیشگیری از سایر بیماریها برجسته میکند.