صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گسترش صادرات آبزیان به قطر/ هدف‌گذاری برای حضور در بازار اتحادیه کشورهای مستقل/ ارائه ۴ محصول تجاری در بازارهای داخلی

۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۷۰۷۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
سرپرست معاونت آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: صادرات آبزیان در ماه‌های اخیر به سمت کشور قطر به خوبی صورت گرفته و امیدواریم میزان این صادرات روز به روز گسترش پیدا کند و کشور‌های جدیدی مثل اعضای اتحادیه کشورهای مستقل یا همسود هم به حوزه صادراتی اضافه شود.

عیسی گلشاهی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص برنامه‌های توسعه صادرات در سازمان شیلات ایران، گفت: توسعه صادرات با توجه به برنامه‌ریزی که در سطح تولید انجام شده بر همان مبنا برنامه‌ریزی‌ می شود و یک سری از محصولات مثل میگو، ماهیان خاویاری و خاویار صادرات محور هستند و برنامه‌ریزی تولید این محصولات بر اساس نیاز بازارهای صادراتی صورت می‌گیرد.

وی افزود: با توجه به تقاضایی که در بازارهای مختلف برای کالاهای ایرانی به‌ویژه میگو، ماهی خاویار، ماهی قزل آلا، ماهی پرورش‌یافته در دریا و برخی از محصولات دریایی وجود دارد به همین دلیل برنامه‌ریزی تولید در سازمان شیلات به این صورت است که بتواند این بازارهای صادراتی را پوشش دهد.

سرپرست معاونت آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: اینکه سازمان شیلات نیاز بازارهای داخلی را نیز مرتفع کند و در این راستا در کنار افزایش تولید، که مدنظر است گسترش و تنوع‌بخشی به بازارهای هدف صادراتی و همچنین تنوع‌بخشی به محصولات صادراتی را که یکی از موضوعات بوده مدنظر قرار دهد در حال حاضر دنبال می‌شود.

گلشاهی بیان کرد: برای اینکه رویکرد‌های صادراتی به کشور‌ها با کمترین مشکل انجام شود باید امکان پذیری صادرات، پذیرش محصولات کشور و حمل و نقل در دستور کار قرار بگیرد و به دنبال این هستیم که توسعه صادرات را داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته کشور‌های عربی حاشیه جنوب خلیج فارس، عمدتاً کشور عمان در دستور کار قرار داشته و توسعه صادرات خوبی را به این کشور داشته‌ایم، کشور عمان به عنوان کشور اصلی خریدار آبزیان به کشور‌هایی که هدف صادرات بودند اضافه شد.

گلشاهی اظهار کرد: در حال حاضر امسال علاوه بر کشور عمان کشور قطر نیز به مشتریان خرید محصولات صادراتی اضافه شده است مخصوصا برای محصولات تازه‌ای که قیمت بالاتری دارند و این برای پرورش‌دهنده آبزیان می‌تواند سودآوری بیشتر داشته باشد.

سرپرست معاونت آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: صادرات آبزیان در ماه‌های اخیر به سمت کشور قطر به خوبی صورت گرفته و امیدواریم میزان این صادرات روز به روز گسترش پیدا کند و کشور‌های جدیدی مثل کشور‌های حوزه CIS (اتحادیه کشورهای مستقل یا همسود) هم به حوزه صادراتی اضافه شود.

وی افزود: در بازار‌های داخلی برای اینکه مردم بهره‌مندی بیشتری از آبزیان داشته باشند و باتوجه به اینکه آبزیان به عنوان کالای اساسی در سبد اصلی خانوار نیست برای اینکه تنوع‌بخشی به کالا‌های مختلف موجود در بازار را داشته باشیم بنا بر این  ورود محصولات جدید به بازار آبزیان، در دستور کار قرار گرفته است و از ماه‌های گذشته تا کنون حدود ۴ محصول تجاری جدید به خصوص در ماهی قزل‌آلا و ماهی های  پرورشی گرمابی وارد بازار شده است که مردم می‌تواند از فروشگاه‌های کشور تهیه کنند.

گلشاهی در خصوص آمار صادرات آبزیان در سال ۹۹، گفت: صادرات  آبزیان حدود ۱۴۰ هزار تن به ارزش تقریبی ۵۲۸ میلیون دلار است که بیشترین سهم صادرات به ترتیب مربوط به انواع ماهی دریایی و پرورشی، میگو و تون ماهیان بوده و میزان صادرات میگو بیش از ۲۹ هزار تن به ارزش تقریبی ۱۴۵ میلیون دلار بوده است. 

وی در ادامه در خصوص آمار صادرات  آبزیان در ۵ ماهه سال ۱۴۰۰، بیان کرد: صادرات  آبزیان حدود ۴۹ هزار تن به ارزش تقریبی ۱۸۰ میلیون دلار است که بیشترین سهم صادرات به ترتیب مربوط به انواع ماهی دریایی و پرورشی، میگو و کنسرو بوده و میزان صادرات میگو بیش از ۶ هزار تن به ارزش تقریبی ۲۴ میلیون دلار بوده است.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *