صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم و ضرورت توجه جدی به صنعت گردشگری در پسا کرونا

۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹:۴۷
کد خبر: ۷۶۶۹۱۵
برآورد‌ها نشان می‌دهد خسارات وارد آمده از ناحیه کرونا به صنعت گردشگری کشور رقمی در حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان است. به همین دلیل با توجه به کاهش آمار‌ها و روند واکسیناسیون علیه این بیماری باید برای جبران و البته توسعه این صنعت تدابیر جدی مدنظر قرار گیرد.

_ روزنامه حمایت نوشت: اپیدمی جهانی کووید ۱۹ در جهان موجب شد تا صنعت گردشگری تمامی کشور‌های درگیر این ویروس منحوس به‌طور جدی آسیب ببیند، اکنون، اما با توجه به روند کاهشی این بیماری به‌تدریج کشور‌ها به دنبال تدوین و اجرایی کردن شیوه‌های جدید برای بازگشت روز‌های خوب به این صنعت بزرگ جهانی هستند.

امهال وام کرونا تا پایان سال ۱۴۰۰

براین اساس برای بهبود اوضاع گردشگری تدابیر مختلفی را مدنظر قرار داده‌اند. در این زمینه متولیان امر در کشور ما نیز تلاش‌هایی را باید مدنظر قرار دهند.

آنچه که شاید موجب شده تا عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از امهال وام کرونا تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر دهد، اینکه در جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا استمهال وام‌های دریافتی مراکز گردشگری تا پایان سال جاری و مفاصاحساب مالیاتی آن‌ها تا پایان آذرماه به تصویب برسد.

خسارت کرونا به صنعت گردشگری.

اما شاید این سئوال برای بسیاری از ما مطرح شود که کرونا چه میزان خسارت به کشورمان وارد کرده است. موضوعی که با توجه به اعداد و ارقامی که چندی قبل معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرده است، می‌توان گفت؛ خسارات وارد شده از ناحیه کرونا به صنعت گردشگری ایران رقمی در حدود ۴/۲ میلیارد دلار خسارت جهانی، به عبارتی حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان است. ضمن اینکه در این مدت حدود ۴۴هزار نفر در کشور شغل خود را از دست دادند که از این میان بیشترین سهم مربوط به حوزه مراکز اقامتی است، موضوعی که امیر اصلان زاده فعال هتلداری و مدرس دانشگاه هم به آن اشاره داشته است. به اعتقاد وی برای جبران خسارت اشاره شده باید برنامه ریزی هدفمندی مدنظر قرار گیرد. برنامه‌هایی که در قالب کوتاه مدت و بلندمدت تدوین و اجرایی شود تا در فصول گردشگری بتوان زیان وارد شده را جبران کرد.

دلایل جدی پیگیری نشدن آسیب‌های وارد شده به گردشگری

این موضوع درحالی بیان شده که باید گفت؛ موضوع گردشگری و آسیب‌های وارد شده به این صنعت تا به آنگونه که باید و شاید از سوی ستاد ملی مقابه با کرونا مدنظر قرار نگرفته است، آنچه که می‌تواند دو علت داشته باشد، نخست اینکه به هر جا شیوع بیماری کووید ۱۹ و فراگیری سویه‌های جدید این بیمار فرصتی برای پرداخت به موضوع اشاره شده را فراهم نیاورده، زیرا که در جریان موج‌های پی‌درپی کرونا و آمار‌های مربوط به تعداد مبتلایان، بستری‌شدگان و جان‌باختگان ناشی از کرونا به طور قطع بررسی راهکار‌های مقابله جدی با این بیماری از اهمیت بیشتری برخوردار است، اما دلیل دوم چه می‌تواند باشد؟

در این خصوص نیز می‌توان اینگونه گفت که ممکن است با توجه به اینکه در ابتدای تشکیل ستاد ملی کرونا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از اعضای این ستاد را تشکیل داده بود، اما از اواسط سال ۱۳۹۹ دیگر خبری از دعوت وزیر میراث فرهنگی به این ستاد نشد، هرچند که کارشناسان این وزارتخانه در کمیته‌های زیرمجموعه ستاد ملی کرونا عضویت داشته و پیگیر مطالبات بودند، اما این موضوع به طور جدی پیگیری نشده است. این در حالی بوده که اکنون برخی کارشناسان و نمایندگان مردم در مجلس از این موضوع سخن به میان آورده‌اند که با پایان یافتن اپیدمی کرونا می‌توان روی صنعت گردشگری سرمایه گذاری کرد تا از این راه درامد‌های ارزی را نیز افزایش داد.

آنچه که محمدرضا دشتی اردکانی، رییس فراکسیون گردشگری مجلس به ان اشاره کرده است. ضمن اینکه این پرسش نیز به میان آمده که آیا درآمد حاصل از این صنعت قادر خواهد بود تا حداقل بخشی از کسری بودجه را بر طرف کند. براین اساس دشتی اردکانی نیز بیان کرده است که کمیسیون تلفیق ۱۴۰۱ هم باید بودجه کافی برای گردشگری در نظر گیرد و در پایان دولت سیزدهم، یکی از ارقام بودجه باید از حوزه گردشگری تامین شود. البته اینکه برای تحقق چنین امر چه باید کرد و چه برنامه‌هایی باید لحاظ شود، بحثی بوده که حداقل تا به امروز به طور جدی به آن پرداخته نشده است.

بسته بودن مرز‌ها به دلیل کرونا

این درحالی بوده که بسته بودن مرز‌ها به دلیل موج‌های پی‌درپی بیماری کرونا نیز چالش جدی دیگری است که همچنان پابرجاست. در این باره باید بیان کرد که اگرچه به دنبال مطالبات فعالان گردشگری که این روز‌ها بسیاری از آن‌ها مجبور شده‌اند به مشاغل دیگر روی بیاورند، از خردادماه سال گذشته موضوع بازگشایی مرز‌ها به روی گردشگران خارجی چندباری در ستاد ملی مدیریت کرونا عنوان شد، ولی متاسفانه به از راه رسیدن سویه‌های جدید و شیوع دوباره این بیماری موضوع مذکور متوقف شد. البته اشاره به این موضوع ضرورت دارد که در بازه زمانی دو سال اخیر و در جریان پاندمی کرونا تنها مجوز سفر‌های درمانی، تجاری و تحصیلی به کشورمان داده شد.

هرچند که در این زمینه بعضی از کارشناسان و فعالان گردشگری معتقد هستند از آن جهت که حوزه گردشگری سلامت زیر نظر وزارت بهداشت بوده و بخشی از صدور مجوز‌های فعالیت‌های گردشگری سلامت نیز بر عهده آن وزارتخانه است، ممکن است انتفاع بردن از این موقله دلیلی برای صدور ویزای تنها در بخش‌های اشاره شده بوده باشد.

اظهار نظر‌هایی که البته تنها در حد گلایه‌ها از مغفول مانند شاخه‌های مختلف گردشگری مطرح شده است. اکنون، اما با توجه به تسریع در روند واکسیناسیون، کاهش آمار‌های مربوط به کرونا در کشور مقرر شده تا از آبان‌ماه صدور ویزای توریستی ایران و تردد گردشگران خارجی از مرز‌های زمینی و هوایی دوباره اجرایی شود. آنچه که بعد از سپری شدن حدود ۱۹ ماه کرونایی البته با دستور آیت الله ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور در دستورکار قرار گرفته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *