صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش جاسوسان انگلیس در قتل عام هولناک قرن ۲۰ در اندونزی

۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۵:۵۰
کد خبر: ۷۶۶۸۱۳
اسناد جدید نقش گسترده جاسوسان انگلیسی را در قتل عام مردم اندونزی در قرن ۲۰ افشا می‎کنند.

اسنادی که به تازگی از حالت طبقه بندی خارج شده‎اند، «نقش شوک برانگیز و قابل توجه» جاسوس‌های انگلیسی را در قتل عام هولناک قرن ۲۰ در اندونزی فاش می‌کنند.

به گزارش «گاردین»، این اسناد نشان می‌دهند که چگونه یک کمپین تبلیغاتی ضد کمونیستی از سوی انگلیس موجب کشته شدن صد‌ها هزار نفر در اندونزی شده است.

اسناد افشا شده وزارت خارجه انگلیس نشان می‌دهند که در دهه ۱۹۶۰، کمپین تبلیغات این کشور موجب بروز یکی از فجیع‌ترین قتل عام‌های قرن ۲۰ می‌شود.

این اسناد تاییدی است بر نقش انگلیس در آنچه که در سال‌های بعد، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از آن به عنوان «فجیع‌ترین قتل عام قرن ۲۰»، یاد کرد.

اسنادی که به تازگی از سوی «آرشیو ملی انگلیس» منتشر شده، جزواتی است که ادعا می‌شود از سوی «میهن پرستان اندونزیایی نوشته شده، اما در واقع از سوی مبلغان انگلیسی نوشته شده و در آن‌ها از مردم اندونزی خواسته شده تا حزب کمونیست اندونزی (PKI) را ریشه کن کنند.»

این اسناد نشان می‌دهند که مقام‎های انگلیس در دهه ۱۹۶۰ تبلیغاتی را در اندونزی با هدف «ریشه کن کردن سرطان کمونیستی» ایجاد کرده‎اند.

برآورد‌ها نشان می‎دهند که در فاصله سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۶۶ حدود ۵۰۰ هزار نفر و بر اساس برخی دیگر از برآورد‌ها حدود ۳ میلیون نفر در اندونزی کشته شده‎اند.

تبلیغات جنگ سرد انگلیس در این دوران ژنرال‌های ارتش اندونزی را تحریک به از میان بردن حزب کمونیست این کشور کرده‎اند.

تاکنون تصور بر این بوده که این قتل عام به صورت خودجوش از سوی ارتش اندونزی سازمان دهی شده، اما این اسناد بر نقش برجسته جاسوسان انگلیسی در این کشتار جمعی تاکید می‌کنند.

در سال ۱۹۶۵ و با راه افتادن این قتل عام، مقام‎های انگلیس خواستار از میان رفتن تمامی سازمان‌های حزب کمونیست اندونزی شده و اینگونه القا کردند «تا زمانی که کمونیست‌ها آزاد باشند و مجازات نشوند، ملت اندونزی در خطر است.»

این اقدام انگلیس به دلیل دشمنی با «احمد سوکارنو»، نخستین رئیس جمهور اندونزی صورت می‌گرفت که از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۷ قدرت را در اختیار داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *