صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«سندروم هاوانا»؛ رویدادی تصادفی یا حملاتی هدف گذاری شده؟

۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۶۶۷۹۸
افزایش شمار دیپلمات‌های آمریکایی درگیر سندروم هاوانا، باعث نگرانی در میان مقام‎ها و دیپلمات‌های این کشور شده است.

در حال حاضر حدود ۲۰۰ نفر از دیپلمات‌های آمریکایی درگیر بیماری مرموز «سندورم هاوانا» شده‎اند و اگرچه اطلاعات در این زمینه طبقه بندی شده هستند، اما این سوال مطرح است که آیا ابتلا به این بیماری، «رویدادی تصادفی» و یا «حمله‌ای هدف گذاری شده»، است.

به گزارش «جروزالم پست»، «سندروم هاوانا افشا کرد که دشمنان آمریکا چه اطلاعات خطرناکی را در اختیار دارند.»

هفته گذشته یک مورد مشکوک به سندروم هاوانا در کلمبیا شناسایی شد که جدیدترین مورد از مجموعه حملات مشکوک به پرسنل دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا به شمار می‌رود.

این حمله دقیقا چند روز پیش از سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا به کلمبیا روی داده و این بدان معناست که حملات ممکن است هدفمند و زمان بندی شده باشند.

کارکنان سفارت آمریکا در «بوگوتا» ممکن است بر اثر این بیماری مرموز که باعث ایجاد صدای دردناک در گوش، خستگی و سرگیجه می‌شود، مصدوم شده باشند.

این بیماری برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ در کوبا میان دیپلمات‌های آمریکایی گزارش شده و از آن زمان دیپلمات‌های آمریکا در سراسر جهان مواردی از این سندرم را گزارش کرده‎اند؛ منشاء آن ناشناخته است و برخی گمان می‌کنند که این یک نوع سلاح است.

پایگاه آمریکایی «وال استریت ژورنال» بر اساس ایمیلی که از سوی «فیلیپ گلدبرگ»، سفیر آمریکا در کلمبیا ارسال شده بود، موارد جدید از این بیماری را که شامل «حوادث بهداشتی غیر قابل توضیح» بوده، گزارش داده است.

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا قرار بود در ماه جاری به کلمبیا سفر کند.

در ماه آگوست مقام‎های آمریکایی گزارش دادند سفر «کامالا هریس»، معاون رئیس جمهور این کشور به آسیای جنوبی و ویتنام چند ساعت به تاخیر افتاد و دلیل آن درگیر شدن ۲ پرسنل دیپلماتیک آمریکایی در این کشور با ترکیبات مرموز که به سندروم هاوانا شناخته شده، بود.

سفارت آمریکا در ویتنام در پی این رویداد اعلام کرد که «یک حادثه بهداشتی غیرعادی در هانوی» روی داده است؛ عبارتی که واشنگتن برای توصیف این سندروم استفاده کرده است؛ این حوادث در سال ۲۰۱۶ در کوبا آغاز شد، اما بر اساس گزارش‎ها، در آلمان، اتریش، روسیه و چین نیز شناسایی شده است.

پس از شکایت دیپلمات‌های آمریکایی مبنی بر این که جدی گرفته نمی‌شوند، وزارت خارجه آمریکا از تصمیم خود برای جمع آوری اطلاعات بیشتر در این زمینه خبر داد و بر اساس گزارش «ایندیپندنت»، دیپلمات‌های آمریکایی مبتلا به سندروم هاوانا در دیدار اخیر با آنتونی بلینکن این انتقاد را مطرح کردند که دولت آمریکا به اندازه کافی به قربانیان کمک نکرده و نگرانی‌های آن‌ها را مبهم در نظر گرفته است.

در میان مقام‎های دولت آمریکا و همچنین دولت‌های اخیر در این کشور اختلاف‌هایی بر سر آنچه روی داده، وجود دارد.

بر اساس گزارش «نیویورک تایمز»، نیمی از قربانیان سندروم هاوانا کارکنان سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بوده‎اند و حتی سیا، رئیس مرکز خود را در وین برای رسیدگی به این موضوع فراخوانده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *