صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز مذاکرات فشرده وزارت صمت با اتحادیه اوراسیا برای تبدیل موافقت‌نامه فعلی به موافقت‌نامه تجارت آزاد

۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۶:۱۵
کد خبر: ۷۶۶۷۷۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آخرین وضعیت رایزنی‌های ایران با اتحادیه اوراسیا درباره موافقت‌نامه تجارت آزاد به‌منظور گسترش کالاهای مشمول این موافقت‌نامه با تعرفه صفر، گفت: از دو هفته قبل مذاکرات فشرده‌ای را با اتحادیه اوراسیا برای تبدیل موافقت‌نامه فعلی به موافقت‌نامه تجارت آزاد آغاز کرده‌ایم.
- سید رضا فاطمی‌امین امروز در نشست هم‌اندیشی  با هیئت نمایندگان اتاق ایران، با تأکید بر اینکه باید  تجارت بین‌المللی را در حوزه‌های صادرات، واردات و واسطه‌گری توسعه دهیم، گفت: برای نیل به این هدف باید تعداد رایزن‌های بازرگانی را طبق برنامه مد نظر تا سال آینده افزایش دهیم؛ به طوری که از شش مورد امسال به ۶۰ مورد در سال آینده و در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۰ مورد افزایش یابد.
 
وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت رایزنی‌های ایران با اتحادیه اوراسیا درباره موافقت‌نامه تجارت آزاد به‌منظور گسترش کالاهای مشمول این موافقت‌نامه با تعرفه صفر، گفت: از دو هفته قبل مذاکرات فشرده‌ای را با اتحادیه اوراسیا برای تبدیل موافقت‌نامه فعلی به موافقت‌نامه تجارت آزاد آغاز کرده‌ایم.
 
وزیر صمت در ادامه ضمن اشاره به مسئله مهم تأمین مالی، پرداخت از صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری در ایران را سیاستی اشتباه دانست و گفت: فاینانس خارجی‌ها (اعتبار خریدار) بهترین کاربرد برای منابع صندوق توسعه ملی است به گونه‌ای که برای یک فعال تجاری خارجی تأمین منابع کنیم تا از ایران کالا بخرد.
 
وی در ادامه به موضوع «پیچیدگی صادرات کالا» اشاره کرد و اظهار داشت: در بحث صادرات کالا هنر خاصی نمی‌کنیم چرا که بیشتر کشورها نیز چنین توانی دارند بلکه باید زیرساخت اجرا کنیم و از دو هفته قبل مقدمات ایجاد چنین زیرساختی آغاز شده است و باید یک دوره گذار نهایتاً ۹ ماهه‌ای سپری کنیم.

فاطمی امین همچنین به «تصویب سیاست‌های توسعه صادرات و مدیریت واردات در ستاد اقتصادی دولت» اشاره کرد و گفت: طبق این مصوبه یک سری قیدوبندها را حذف کردیم، ولی برنامه داریم سال آینده کلاً «تعهد ارزی صادرکنندگان و برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی» نداشته باشیم.
 
وزیر صمت در این نشست ابراز امیدواری کرد با کمک اتاق «بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی» ایران از اوایل تابستان ۱۴۰۱ تعهد ارزی حذف شود چرا که درآمد ارزی به میزانی است که حداقل‌های نیاز ارزی کشور را تأمین کند.
 
وی اظهار داشت: هرچند تحریم‌هایی در کشور وجود دارد ولی معتقدیم سهم آن نسبت به سازوکارهای غلطی که طراحی و اجرا می‌کنیم ناچیز بوده و به‌سادگی قابل خنثی شدن است و سازمان توسعه تجارت هم در تسهیل این امر می‌تواند کمک کند.
 
وزیر صمت در خصوص پیش‌بینی پذیری و ثبات بازار در کشور گفت: در کشور برای رشد، پیشرفت و توسعه اقتصادی مشکل فنی و فناوری نداریم حتی معتقدم مشکل تأمین مالی نیز وجود ندارد و تمامی منابع و مصارفی را که برای رشدهای ۴ سال آینده، نیاز داریم احصا و تحلیل کرده‌ایم. طبق تحلیل‌های صورت گرفته منابع در کشور وجود دارد، ولی مشکل سازوکارهایی است که به درستی برقرار نمی‌شود.

وی افزود: یکی از سازوکارها بحث کالاهای منبع پایه و بازار بورس است. کار ویژه‌ای را از اول مهر شروع کرده‌ایم که تا آخر آذر ماه تمام خواهد شد تا کنون در این امر موفق بوده‌ایم و یکی از ایده‌هایی که به قوت و شدت پیگیری می‌کنیم خارج کردن اقتصاد ایران از دلاری بودن است.

وزیر صمت اظهار داشت: به عنوان مثال برای یک خودرو، ۲۰ الی ۳۰ درصد قطعه وارد می‌کنیم، اما ۴۰ درصد قیمت خودرو، محصولاتی بوده که در داخل ایران تولید می‌شود، ولی قیمت آن از قیمت دلار تبعیت می‌کند به عبارتی ۳۰ درصد اول واقعا وارد می‌شود و به دلار متصل است و ۴۰ درصد دوم در داخل ایران تولید می‌شود و به دلار متصل نیست و نمودار تغییرات دلار با قیمت خودرو در بازار آزاد نشاندهنده این است که قیمت خودرو وابسته به دلار کاهش و افزایش پیدا می‌کند بنابراین باید این رابطه را قطع کنیم.

فاطمی امین در خصوص قطع رابطه افزایش دلار با قیمت فولاد، گفت: قطع رابطه قیمت دلار و فولاد اتفاق افتاده است و در حال حاضر دو ماه است که روند فولاد به این صورت در بازار حرکت می‌کند و ورق در حال حاضر ۷ الی ۸ هزار تومان در هر محصول اختلاف قیمت داخل با قیمت خارج را دارد. میلگرد، ورق، شمش در حال حاضر با واقعیت‌های داخل اقتصاد ایران تعیین قیمت می‌شود و طی دو ماه دیگر خروج اقتصاد ایران را از دلاری بودن تثبیت می‌کنیم.

فاطمی امین تاکیدکرد: طی دو هفته آینده عرضه‌های ۱۲ ماه فولاد، مس، پتروشیمی و سایر مواد را خواهیم داشت در حال حاضر برای خرید سیمان باید چهارشنبه هر هفته میزان عرضه سیمان برای شنبه را مطلع می‌شویم، ولی اگر عرضه ۱۲ ماهه را طبق قواعدی که وجود دارد شروع کنیم دیگر قیمت‌ها پیش‌بینی پذیری و ثبات پیدا می‌کند.

وی در خصوص دولت الکترونیک، گفت:در بحث دولت الکترونیک بخشی که مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد را تا آخر امسال نهایی خواهیم کرد و سامانه جامع تجارت به طور کامل اجرا خواهد شد.

فاطمی امین درباره آمایش صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: تا پایان امسال برای تمام شهرستان‌ها یک برنامه و نقشه راه خواهیم داشت و ظرفیت‌ها و مشکلاتی که در استان‌ها وجود دارد همچنین اینکه چه میزان اشتغال باید ایجاد شود و چه پروژه‌هایی را باید سرمایه‌گذاری کنیم طبق این برنامه مشخص خواهیم کرد.

 

 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *