صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام یک از حواس زودتر تکامل یافته است؟

۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۶۷۶۲
بررسی‌ها نشان می‌دهد توانایی چشیدن طعم و مزه نخستین حسی است که تکامل یافته است.

_ آنا نوشت: انسان توانایی‌های حسی متفاوتی دارد از جمله حس تعادل، گرما، درد و توانایی درک موقعیت اندام‌ها که به آن حس عمقی نیز می‌گویند. با این حال در پنج حس اصلی، چشایی قدیمی‌ترین حس انسان به شمار می‌رود. طعم و مزه درواقع توانایی تشخیص مواد شیمیایی خاص در محیط نزدیک است. باکتری‌های ساکن اقیانوس حداقل از ۲ میلیارد سال پیش قادر به حس مواد مغذی در محیط زندگی و حرکت به سوی آن‌ها را داشتند.

بینایی یا توانایی تشخیص نور نیز در باکتری‌ها وجود داشت، اما چشم‌های واقعی که قادر به دیدن تصاویر بودند تا زمان ظهور موجودات چندسلولی، یعنی ۵۷۰ میلیون سال پیش، تکامل نیافتند. در آن زمان حس لامسه نیز در بسیاری از موجودات تک‌سولی تکامل یافته بود. بویایی به معنای توانایی تشخیص مواد شیمیایی موجود در هواست، بنابراین ظهور این حس ۷۰ میلیون سال بعد از حس لامسه و بینایی ابتدایی، یعنی با ظهور نخستین حیوانات خشکی، تکامل یافت.

شنوایی آخرین حس تکامل یافته به شمار می‌رود چراکه امواج صوتی در مقایسه با امواج الکترومغناطیسی مانند نور ضعیف‌تر هستند و برای تقویت سیگنال آنها، به خصوص فرکانس‌های بالا، به ساختار خاصی نیاز است. گوش‌هایی با عملکرد کامل حدود ۲۷۵ میلیون سال پیش تکامل یافتند. با این حال در سال ۲۰۱۵ دانشمندان دانمارکی متوجه شدند که شش‌ماهی‌ها حس شنوایی ابتدایی داشته‌اند. این ماهی‌ها تخستین مهره‌دارانی بوده‌اند که حدود ۳۷۵ میلیون سال پیش ب خشکی آمدند و با باله‌های خود در حوضچه‌های کم‌عمق راه می‌رفتند.


برچسب ها: دانستنی ها

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *