صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش بی‌سابقه مرگ و میر سل در ۱۵ سال گذشته

۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۷:۳۵
کد خبر: ۷۶۶۷۳۸
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در یک گزارش جدید اعلام کرد که برای اولین بار در ۱۵ سال گذشته، مرگ و میر جهانی سل در سال ۲۰۲۰ میلادی به دلیل همه گیری کووید-۱۹ افزایش یافته است.

- ایرنا به نقل از روزنامه دیلی میل نوشت: در گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت آمده است در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱.۵ میلیون نفر بر اثر سل جان خود را از دست دادند که نسبت به ۱.۴ میلیون مورد مرگ ناشی از این بیماری باکتریایی در سال قبل افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۰۵، این برای اولین بار است که شاهد افزایش سالانه مرگ و میر ناشی از سل در سراسر جهان هستیم.

کارشناسان معتقدند میزان منابع پزشکی که سال گذشته برای مقابله با کووید سرمایه گذاری شد و اختلال در درمان پزشکی در طول این همه گیری، همگی از عوامل افزایش مرگ و میر ناشی از سل هستند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای اعلام کرد: این گزارش تاییدی است بر نگرانی‌های ما مبنی بر اینکه اختلال در ارائه خدمات بهداشتی ضروری به دلیل همه گیری می‌تواند سال‌ها پیشرفت در مبارزه با سل را معکوس کند.

وی افزود: این خبر هشدار دهنده‌ای است که باید به عنوان یک زنگ خطر جهانی در نظر گرفته شود. این گزارش همچنین بر نیاز فوری به سرمایه گذاری و نوآوری برای از بین بردن شکاف‌های موجود در تشخیص، درمان و مراقبت از میلیون‌ها فرد مبتلا به این بیماری قدیمی که البته قابل پیشگیری و درمان است، تاکید می‌کند.

در این گزارش همچنین از همه گیری کووید -۱۹ به عنوان «معکوس شدن سال‌ها پیشرفت جهانی در مبارزه با سل» یاد شده است. سل یک عفونت بسیار جدی است که در آن باکتری‌ها به ریه‌های فرد حمله کرده و می‌توانند به بقیه بدن نیز سرایت کنند.

بر اساس این گزارش، سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که سال گذشته میلادی ۱۰ میلیون نفر، از جمله ۱.۱ میلیون کودک، در سراسر جهان به سل مبتلا شده اند که ۸۶ درصد از این موارد در ۳۰ کشور که بیشترین «بار» ابتلا به این بیماری را داشته اند، اتفاق افتاده است. تقریباً همه ۹۸ درصد این موارد در کشور‌های با درآمد کم یا متوسط ​​رخ داده است.

هند با میزان ابتلای تقریبا ۳ میلیون نفر در سال و پس از آن اندونزی، نیجریه، پاکستان و آفریقای جنوبی بیشترین موارد ابتلا به سل را دارند. مقابله با این بیماری کشنده در اولویت کاری سازمان جهانی بهداشت و سایر مقامات بهداشتی در سطح جهان قرار گرفته است.

اما سال گذشته، سال ناامیدکننده‌ای در مبارزه با این بیماری بود؛ چرا که مقامات بهداشتی با فعالیت در جبهه‌های متعدد موقعیت خود را در این زمینه از دست دادند. میزان بودجه جهانی برای درمان تشخیص سل از ۵.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ به ۵.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت - که هر دو این ارقام بسیار کمتر از ۱۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

جهان همچنین سال گذشته برخی از اهداف مهم کاهش سل را از دست داد. سازمان جهانی بهداشت هدف خود را کاهش ۳۵ درصدی مرگ و میر ناشی از سل در جهان از ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ اعلام کرده بود. این در حالی است که بر اساس داده‌های رسمی، مرگ و میر این بیماری در این مدت تنها ۹.۲ درصد کاهش یافته است.

این سازمان همچنین قصد داشت تعداد جهانی موارد ابتلا به کووید را در این بازه پنج ساله تا ۲۰ درصد کاهش دهد، اما موارد ابتلا تنها ۱۱ درصد کاهش یافتند. اکنون سازمان جهانی بهداشت به منظور بازگشت به مسیر اصلی، از دولت‌های جهان می‌خواهد برای مبارزه با سل سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند.

در این گزارش از مقامات کشور‌های جهان خواسته شده است اقدامات فوری برای بازگرداندن دسترسی به خدمات اساسی درمان سل انجام دهند.

این گزارش همچنین خواستار دو برابر شدن سرمایه گذاری‌ها در خصوص تحقیقات و نوآوری در زمینه سل و همچنین اقدام هماهنگ در بخش بهداشت و سایر بخش‌ها برای رسیدگی به عوامل اجتماعی، محیطی و اقتصادی سل و پیامد‌های آن شده است.


برچسب ها: اخبارسلامت سل

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *