صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا زنان کمتر تصادف می‌کنند؟

۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۵۶۶۰
آمار‌ها نشان می‌دهد که در تصادف‌ها، ۶۵ درصد آقایان و فقط ۳۵ درصد خانم‌ها مقصر هستند.

- روزنامه خراسان نوشت: رئیس پلیس راهور ناجا به تازگی گفته: «بانوان بیشتر از آقایان، قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت می‌کنند و کمتر دچار سوانح ترافیکی می‌شوند. آمار‌ها نشان می‌دهد که در تصادف‌ها، ۶۵ درصد آقایان و فقط ۳۵ درصد خانم‌ها مقصر هستند و به این دلیل است که خانم‌ها بیشتر احتیاط و مقررات راهنمایی‌و‌رانندگی را بهتر رعایت می‌کنند.» (منبع خبر: سایت صداوسیما) مسئله‌ای که از منظر روان‌شناسی قابل توجیه است و دلایلی برای این اتفاق، مطرح شده است. اگر یک دور رانندگی یک خانم و آقا را مرور کنیم به علت این جمله پی خواهیم برد که چرا خانم‌ها به قواعد پایبندتر هستند و از آن طرف، تصادفات‌شان خسارت کمتری نسبت به تصادفات آقایان به بار می‌آورد.

از محافظه‌کاری خجالت نمی‌کشند| فرض کنید با خانمی وارد خودرو شده‌اید. در قدم اول و به احتمال زیاد، کمربند ایمنی خود را می‌بندد و به شما هم تذکر می‌دهد که این کار را انجام دهید، زیرا خانم‌ها از لحاظ روان شناختی، ترس و خجالتی از محافظه‌کاری ندارند، اما مردها، چون خودشان را نمادی از قدرت محسوب می‌کنند، ناخودآگاه از ابراز ترس‌هایشان دوری می‌کنند و به همان اندازه محافظه‌کاری‌شان کمتر است تا گوشزد کنند که آن قدر قوی و شجاع هستند که نیازی به این محافظه کاری‌ها ندارند.

رانندگی پرخطر را مهارت نمی‌دانند| آقایان رانندگی پر خطر را یک مهارت می‌دانند و از رانندگی پرخطر لذت بیشتری می‌برند و گاهی آن را نمادی از مهارت می‌دانند، حتی آن‌ها از خانم‌هایی که با قوانین پیش می‌روند، انتقاد می‌کنند، زیرا این روش را نشانه ضعف خانم‌ها می‌دانند.

حافظه فضایی‌شان قوی نیست| آقایان به دلیل این که حافظه فضایی بهتری دارند، نسبت به خانم‌ها در رانندگی سرعت بیشتری دارند، زیرا حافظه فضایی کمک می‌کند که مسیر را راحت‌تر به ذهن بسپارند و این آشنا بودن مسیر کمک می‌کند برای پیدا کردن آن انرژی و وقت کمتری صرف کنند. فرض کنید در خیابان و مسیری هستید که اولین بار است وارد آن جا شدید، در نتیجه برای این که مسیر را پیدا کنید و تابلو‌های راهنمایی و رانندگی را بخوانید باید با سرعت کمتری حرکت کنید تا از پیچ و خم جاده با خبر شوید. خانم‌ها حتی اگر مسیری را قبلا طی کرده باشند برای بار دوم با سرعت کمتری نسبت به آقایان حرکت می‌کنند، زیرا حافظه فضایی آن‌ها ضعیف‌تر است و همین موضوع خوشبختانه باعث محافظه‌کاری آن‌ها می‌شود.

به عواقب رانندگی پر خطر فکر می‌کنند| در جهان، گویا آقایان توسط جامعه و خانواده برای حضور در اجتماع آماده‌تر می‌شوند؛ هر چند که این نگاه‌های جنسیتی الان خیلی کم‌رنگ است، اما آن چه از نسل‌های گذشته و انسان‌های غارنشین وجود داشته، هنوز اثرش در بعضی از ما باقی مانده است. در گذشته آقایان به شکار می‌رفتند و از فضای امنی که در ذهن‌شان ساخته بودند، دور می‌شدند و همین موضوع قدرت ریسک‌پذیری بیشتر را در آقایان نشان می‌دهد که اکنون در رانندگی هم شاهد آن هستیم. آن‌ها کمتر به عواقب رانندگی پر خطر فکر و بیشتر ریسک می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *