صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درخشش بارقه‌های امید در سینمای ایران

۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۹:۳۴
کد خبر: ۷۶۵۶۱۳
با روی کار آمدن رئیس جدید سازمان سینمایی این امید در بین اهالی سینما به وجود آمده است که اتفاقات خوبی در هنر هفتم کشور روی دهد.

- سال‌هاست سینمای کشور دستخوش سیاست‌بازی مدیرانی شده که یا ربطی به سینما ندارند یا اینکه منافع جناحی برای آن‌ها بیش از هنر هفتم اهمیت دارد. برای همین هم عموماً آثار سینمایی تنها بخشی از جامعه مخاطبش هستند و مخاطب خاموش هنر هفتم دیگر سینما رفتن را فراموش کرده است. برای دوری عموم مردم از سینما نیز می‌توان چند دلیل متصور شد که به دو عنوان آن اشاره می‌کنیم.

نکته اول، فراموشی خرده‌فرهنگ در سینماست. آثار ایرانی اکثراً تنها روایتگر یک سبک پوشش و زندگی هستند، درحالیکه در کشورمان اقوام مختلفی زندگی می‌کنند که سرشار از زیبایند، به‌ویژه در بحث پوشش، زبان و رسوم جذابیت‌هایی بسیاری وجود دارد که نمود آن را در فیلم‌های سینمایی شاهد نیستیم، البته معدود آثار جشنواره‌ای وجود دارند که در آن‌ها خرده‌فرهنگ‌ها مدنظرند، اما این مسئله هیچگاه تبدیل به جریان‌سازی فرهنگی نشده است.

کم‌کاری پیش آمده در شرایطی است که رهبر فرزانه انقلاب بار‌ها در سخنان خود به ترویج سبک زندگی ایرانی – اسلامی اشاره داشته‌اند، ولی مدیران نابلد تصورشان از این موضوع کلیشه‌های رایجی است که در آثار سینمایی به وفور شاهدش هستیم. نکته دیگر به محتوای آثار سینمایی برمی‌گردد که باعث شده جمعی کثیری از مردم با سینما‌ها قهر کنند، چون احساس می‌کنند آثار تولیدی کار‌هایی نیستند که به اتفاق خانواده بشود آن را در سینما تماشا کرد. در چنین شرایطی سینما تنها به عده‌ای خاص از مخاطبان ختم شده که شکلی خاص از آثار را دوست دارند.

در چنین وضعیت نابسامانی، آمدن رئیس سازمان سینمایی که سابقه دبیری موفق جشنواره‌های مختلف سینمایی را در کارنامه خود دارد بارقه‌ای از امید را به وجود آورده که شاید در آینده نزدیک اتفاقات جدیدی را در سینما شاهد باشیم. محمد خزاعی؛ سکان‌دار جدید سینما بهترین دبیر جشنواره فجر بوده و این رویداد بهترین دوران خود را در زمان وی پشت سر گذاشت. نکته جالب‌تر اینکه وی در آن مقطع هیچگاه فیلم‌های سینمایی را قربانی مسائل جناحی یا سیاسی نکرد، برای همین امید داریم با توجه به سابقه وی اتفاقات خوب را در سینما ببینیم.

رئیس سازمان در مراسم تودیع معارفه‌ای که در اولین روز کاریش داشت با وجود اینکه از طرف مدیران قبلی سینما بی‌مهری‌هایی دیده بود آن‌ها را به همکاری دعوت کرد. همچنین وی بار دیگر به سینمای انقلاب اشاره کرد که سال‌هاست مغفول مانده است و تاکید داشت در این حوزه کار‌های فاخری تولید شود نه‌اینکه با کار‌های سطحی در این زمینه رفع مسئولیت کرد. وی در بخشی دیگر از سخنانش تاکید کرد سینما با وجود فیلم‌های خوبی که در این سال‌ها تولید کرده، هنوز نتوانسته بخشی عظیمی از مطالبات مقام معظم رهبری را در این حوزه از سینما عینیت بخشد، پس برنامه‌ها و سیاست‌ها باید به گونه‌ای تنظیم شود که کل سینما در این راستا حرکت کند.

در مسیر راه خزاعی در سینمای فعلی مشکلاتی هم وجود دارد، چون به واسطه بیماری کرونا هنر هفتم مدتهاست که نیمه‌جان به راه خود ادامه می‌دهد، برای همین ضروریست سیاستی از سوی مدیران سینمایی اندیشیده شود تا مردم با سینما‌ها آشتی کنند. به ویژه با تسریع واکسیناسیون این امید برای همه اقشار جامعه پررنگ شده که قرار است به روز‌های عادی نزدیک شویم. البته در این میان سازمان سینمایی با تعداد زیادی فیلم تولیدی هم رو‌به‌روست که در انتظار اکران به سر می‌برند، پس مدیریت این تعداد فیلم، امری حساس است که باید پیرامون آن اندیشه کافی شود.

نکته پایانی پیرامون این انتخاب به موج مثبتی مربوط می‌شود که در بین سینماگران برای انتخاب خزاعی به وجود آمده است، زیرا مدت‌ها بود اهالی سینما دوست داشتند فردی از خودشان سکان سینما را بر عهده داشته باشد. این خواسته خوشبختانه محقق شد، اما امید داریم این انتخاب به بار نشیند، چون در گذشته مدیرانی داشتیم که از جنس سینما بودند، اما عملکردشان قربانی مسائل جناحی شد.

داوود کنشلو

خبرگزاری ایکنا

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *