صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ به ۸ سوال اساسی در خصوص واکسن رازی+ فیلم

۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۵۴۰۷
مدیر سایت تزریق واکسن کووپارس رازی به به ۸ سوال اساسی در خصوص واکسن رازی پاسخ داد.
مجتبی نوفلی در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که آیا هنوز هم امکان ثبت نام برای تزریق واکسن رازی وجود دارد؟، گفت: ظرفیت و امکان ثبت نام بیش از ۲۰ هزار داوطلب دیگر برای ورود به مطالعه وجود دارد. ما از حضور داوطلبان عزیز برای هر چه زودتر سپری شدن مراحل کارآزمایی بالینی و در اختیار عموم قرار گرفتن این واکسن استقبال می‌کنیم.

آیا تولیدات واکسن رازی متوقف شده است؟

وی در واکنش به صحبت‌هایی که عنوان می‌کنند تولیدات واکسن رازی به سبب عدم اخذ مجوز متوقف شده است، توضیح داد: پروسه دریافت مجوز اضطراری و تولید واکسن رازی در حال حاضر با تلاش همکاران در حال پیگیری و انجام است و هم اکنون ۵ میلیون دز تولید شده و آماده توزیع است که با صدور مجوز اضطراری، که قرار بود طی روز‌های گذشته از سوی وزارت بهداشت صادر شود، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
دانشیار عضو هیات علمی موسسه رازی ضمن اشاره به اینکه روند تولیدات به هیچ وجه متوقف نشده است، افزود: همکاران من با سرعت و با دقت کامل، منطبق با دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی، شبانه روز در حال تولید این واکسن هستند.

آیا تزریق واکسن کووپارس رازی محدودیت سنی دارد؟
 
مدیر سایت تزریق واکسن کووپارس رازی در پاسخ سوال دیگری مبنی بر اینکه که آیا تزریق واکسن کووپارس رازی محدودیت سنی دارد؟، ادامه داد: برای مطالعه‌ای که هم اکنون در حال انجام است برای افراد ۱۸ سال به بالا است و اشخاص در این بازه سنی می‌توانند در این مطالعه شرکت کنند و برای سنین پایین‌تر و اشخاص ۳ تا ۱۸ سال پروپوزالی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته شده است که در صورت موافقت، می‌توانیم تزریقات این واکسن برای گروه سنی فوق را هم داشته باشیم.


آیا داوطلبان واکسن رازی بیمه می‌شوند؟

وی در خصوص بیمه شدن داوطلبان تزریق واکسن رازی بیان کرد: افرادی که وارد این مطالعه می‌شوند، بیمه یکساله دارند و چنانچه متحمل عوارض ناشی از تزریق این واکسن شوند، بیمه هزینه‌های آن را پوشش می‌دهد. لازم بذکر است که قبل از تزریق هر دوز واکسن، پزشکان مستقر در سایت، شرح حال و معاینات ضروری را از دواطلبان عزیز به عمل خواهند آورد و در صورت مشاهده هر گونه عارضه‌ای به مراکز تحت قرارداد ارجاع خواهند داد.

عضو هیات علمی موسسه رازی با اشاره به اینکه تک مواردی ناشی از ترس تزریق واکسن که بنام واکنش وازوواگال گفته میشود، اظهار کرد: بلافاصله بعد از تزریق واکسن عوارض حادی را مشاهده نکردیم و به هیچ وجه شوک آنافلاکسی در این مجموعه نداشتیم و این در حالی است که بیش از ۱۵ هزار نفر در مجموعه ما در فاز سوم واکسن را دریافت کرده اند.

چه مواردی قبل از تزریق واکسن رازی مورد بررسی قرار می‌گیرد؟

مدیر سایت تزریق واکسن کووپارس رازی در خصوص مواردی که قبل از تزریق واکسن رازی مورد بررسی قرار می‌گیرند، گفت: یکسری از بیماری‌های خاص هستند که موجب منع ورود به مطالعه می‌شوند. سوالاتی که از قبل با تائید سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت طراحی شده است از جمله سابقه مصرف برخی از دارو‌های خاص که منع ورود به مطالعه را دارند از موارد فوق الذکر محسوب می‌گردد.

وی ضمن اشاره به اینکه افرادی که وارد مطالعه می‌شوند از نظر بیماری‌های مختلف پزشکی هم در مرحله غربالگری و هم توسط پزشکانی که در این سایت مستقر هستند، از طریق پرسش و معاینه مورد بررسی قرار می‌گیرند، ادامه داد: بیماریی‌هایی نظیر سرطان فعال که اخیرا تشخیص داده شده باشد و بیمار هم اکنون تحت درمان باشد و همچنین بیماری‌های خاصی که تحت کنترل نیستند منع ورود به مطالعه را ایجاد می‌کنند و به علاوه افرادی که دچار بیماری‌های عصبی کنترل نشده و یا بیماری‌های شدید که افزایش دز درمانی اخیر که مشخصا به معنی عدم کنترل بیماری است، وارد این مطالعه نمی‌شوند.

کدام واکسن خارجی مشابه واکسن رازی است؟

نوفلی در پاسخ به سوال که کدام واکسن خارجی مشابه واکسن رازی است؟، توضیح داد: واکسن رازی کوو پارس یک واکسن پروتئینی نوترکیب است که در حال حاضر هم از لحاظ ساختاری و هم از لحاظ نوع یاوری که استفاده شده است، تقریبا مشابه واکسن نوواوکس آمریکایی است.

وی متذکر شد: البته واکسن‌های نوترکیب در کشور‌های دیگر هم وجود دارند، اما از نظر نوع یاوری که استفاده می‌شود ترکیبات متفاوتی با واکسن رازی کووپارس دارند و کاملا مشابه آن نیستند.

آیا دز اول و دوم واکسن رازی با هم متفاوت است؟

عضو هیات علمی موسسه رازی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دز اول و دوم واکسن رازی با هم متفاوت است؟، اظهار کرد: دز اول و دوم واکسن با هم تفاوتی ندارد و ما دو تزریق عضلانی در دز‌های اول و دوم داریم که ۲۱ روز بعد از تزریق دز اول دز دوم تزریق می‌شود و دز سوم این واکسن استنشاقی است که یک ماه بعد از دز دوم دریافت می‌شود.

وی در خصوص دز استنشاقی این واکسن توضیح داد: این واکسن به این سبب که هم دز تزریقی و هم دز اسنتشاقی دارد، جزء پیشروترین واکسن‌ها در جهان است و دز اسنتشاقی از انتقال ویروس ممانعت می‌کند و این واکسن علاوه بر اثرات محافظتی بالا در برابر ویروس، به ویژه در شرایط پاندمی می‌تواند در جلوگیری از انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار موثر باشد.
 
چرا موسسه رازی پروتئین نو ترکیب را برای واکسن کرونا انتخاب کرد؟
 
نوفلی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا موسسه رازی پروتئین نو ترکیب را برای واکسن کرونا انتخاب کرد؟، عنوان کرد: واکسن‌های غیر فعال سطح ایمنی پایین‌تری را می‌دهند و تعداد دفعات تزریق آن‌ها برای داشتن سطح ایمنی و محافظت نسبی باید بیشتر باشد.

وی با بیان اینکه واکسن‌هایی از نوع پروتنئین نو ترکیب جزء بی خطر و بی ضررترین واکسن‌ها هستند، افزود: گرچه در این نوع واکسن‌ها هم نیاز است که از یاور مناسبی استفاده شود تا ایمنی بخشی آن‌ها به سطح قابل قبولی برسد. واکسن رازی کووپارس علاوه بر اینکه بی خطر و بی ضرر است، با توجه به به کارگیری یاور مناسب که از دستاورد‌های دانشمندان این موسسه است، از لحاظ ایجاد سطح ایمنی و محافظت در برابر ویروس بسیار کارایی دارد.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3294609_562.mp4"]


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *