عدم برگزاری جلسات شورای شهر تهران قانونی است؟
نزدیک سه ماه از آغاز به کار ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران میگذرد در این مدت تعدادی از جلسات شورای شهر بنا به دلایل مختلف برگزار نشده است.
_ نزدیک سه ماه از آغاز به کار ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران میگذرد در این مدت تعدادی از جلسات شورای شهر بنا به دلایل مختلف برگزار نشده است، موضوعی برای بسیاری از کارشناسان حوزه شهری و فعالان رسانهای باعث ایجاد سوالاتی شده است که چرا جلسات علنی شورای شهر تهران لغو و یا به هم اندیشی تبدیل میشود؛ همچنین یکی از مسائلی که مورد توجه قرار گرفته است تعطیلی اکثر یکشنبههایی که میتوانست جلسات علنی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شود، اما این جلسات برگزار نشد.
یکشنبههایی که لغو میشود
یکشنبههایی که لغو میشود
بر اساس برآورد آخرین یکشنبهای که شورای اسلامی شهر تهران جلسه علنی برگزار کرد مربوط به روز ۱۴ شهریور ماه بود، نهمین جلسه علنی این شورا با حضور علیرضا زاکانی در نخستین حضور رسمی وی به عنوان شهردار تهران که مربوط به پس از امضای حکم وی توسط وزیر کشور شده است و یازدهم مهر ماه چهارمین یکشنبه متوالی بوده است که شورای اسلامی شهر تهران جلسه علنی نداشته است، همچنین یکشنبه ۲۱ شهریورماه اعلام شد شورا با فرماندهی انتظامی تهران بزرگ جلسه غیرعلنی داشته و اخبار کوتاهی از این جلسه توسط نادعلی سخنگوی شورا در اختیار رسانهها قرار گرفت.
از سوی دیگر یکشنبه ۲۸ شهریورماه هیچ جلسهای برگزار نشد و ریاست و تعدادی از اعضای شورا در نشست صمیمی شهردار تهران با جمعی از قهرمانان پارالمپیک ۲۰۲۰توکیو حضور پیدا کردند.
همچنین یکشنبه ۴ مهرماه جلسه برگزار نشد و علت را نبود برخی اعضای شورا برای شرکت در مراسم اربعین و حضور در کشور عراق عنوان کردند؛ و سرانجام یکشنبه ۱۱ مهرماه نیز جلسه علنی برگزار نشد و ناصر امانی از اعضای شورای شهر تهران از برگزاری جلسه هماندیشی با شهردار تهران به صورت غیرعلنی خبر داد.ای در حال است که مهدی چمران رییس شورای شهر تهران علت عدم برگزاری جلسات را دادن فرصت بیشتر به کمیسیونها برای بررسی طرحها و لوایح پیشنهادی و پخته شدن و اماده کردن آنها برای صحن علنی عنوان کرده بود، اما این عدم برگزاری متوالی جلسات در روزهای یکشنبه، این سوال را در ذهن ایجاد میکند که ایا قرار است سنت شورای چهارم مبنی بر غیرعلنی شدن یکی از جلسات هفته، در دوره ششم هم تکرار شود؟ در دوره چهارم روزهای سه شنبه معمولا جلسات غیرعلنی برگزار میشد که این موضوع در شورای پنجم منتفی و جلسات سه شنبهها هم علنی شد.
قانون در این زمینه چه میگوید؟
بر اساس ماده ۹ آئیننامه مصوب سال ۷۸، «جلسات شورا باید به صورت عادی هر ماه دو بار تشکیل شود» البته تبصره ذیل ماده ۹ تصریح میکند که شورا در صورت درخواست کتبی فرماندار و یا بخشدار ذی ربط، مشتمل بر زمان دستور و ضرورت تشکیل جلسه، موظف به تشکیل جلسه فوق العاده است. «همچنین شورا میتواند به درخواست کتبی شهردار و یا تشخیص خود به صورت فوق العاده تشکیل جلسه دهد» بنا بر این شورای شهر تهران از قانون عدول نکرده است و در شرایط خاص جلسات فوقالعاده برگزار میشود، همچنین تصور برخی از کارشناسان حوزه شهری بر این است که با کاهش تعداد جلسات علنی شورا، کمیسیونها میتوانند جلسات خود را با قوت ادامه داده و اینگونه نیست که تصور شود با کاهش تعداد جلسات، جلسات کمیسیونها نیز کم میشود.
جلسات طبق قانون پیش میرود
ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با میزان در مورد علت برگزار نشدن برخی از جلسات شورای اسلامی شهر تهران گفت: طبق قانون شورای اسلامی شهر تهران باید دو جلسه در ماه داشته باشد و باقی جلسات فوق العاده خواهد بود با درخواست مسئولان مدیریت شهری تهران باشد و یا باقی جلسات بنا به طرحهای مختلف و بنا به درخواست اعضای شورای اسلامی شهر تهران برگزار میشود.
وی افزود: لذا ما هنوز به مرحله جلسه فوق العاده نرسیدیم ضمن اینکه تاکنون شورای اسلامی شهر تهران نزدیک ۱۴ جلسه داشته است و فقط چند جلسه به دلایل مختلف برگزار نشده است.
هزینه هرجلسه شورای شهر چقدر است؟
عضو شورای اسلامی شهر تهران در مورد هزینههای هر جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: کارشناسان هزینه هر جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران ۷۰۰ میلیون تومان بوده است، اما این هزینهها فقط متعلق به جلسات علنی است که در رسانهها مطرح شده بود که باید برآورد شود که هزینه واقعی هر جلسه شورای اسلامی شهر تهران چقدر است.
امانی در پاسخ به این سوال که آیا جلسات شورای اسلامی شهر تهران فقط روزهای یکشنبه برگزاری میشود یا خیر گفت: اگر دستور وجود داشته باشد روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته جلسات شورای اسلامی شهر تهران برقرار خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: کمسیونها فعال هستند و فکر میکنم از هفته آینده دستور جلسات از کمسیونها به صحن شورای اسلامی شهر تهران آورده شود.
تعامل در مدیریت شهری ششم
با توجه به شرایط موجود و نظر منتقدان به نظر میرسد شورای اسلامی شهر تهران تمرکز خود را بیشتر در کمیسیونها و کمیتههای تخصصی گذاشته است و سعی دارد با برگزاری جلسات هم اندیشی هماهنگی بیشتری را با شهرداری تهران داشته باشد، حالا باید دید که آیا شورای اسلامی شهر تهران چگونه میخواهد جلسات شورای اسلامی شهر تهران را ادامه دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *