آمریکا توافقنامه را پاره می کند، اگر ایران به حزب الله و حماس سلاح دهد!
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از جام نیوز؛ روزنامه نیویورک تایمز (New YorkTimes) در مقاله ای با عنوان "تقابل ها و تعامل های ایران و آمریکا"به بررسی تاثیر توافق هسته ای بر همکاری های آتی ایران و ایالات متحده در مسایل منطقه ای پرداخت.
نیویورک تایمز نوشت: "از یک سو سربازان آمریکایی در کنار شبه نظامیان تحت حمایت ایران در پایگاه های نظامی عراق هستند و از سوی دیگر ایالات متحده به دولت عراق هشدار می دهد که نیروهای سنی بیشتری وارد ارتش کند. این رفتار دوگانه آمریکا در مسایلی که منافع خود و ایران گره می خورد مانند عراق، نشان دهنده پیچیدگی برقراری رابطه با ایران است."
"حال با توافق هسته ای بنظر می رسد این دو کشور در مسایل مختلفی مانند عراق، افغانستان و حتی یمن همکاری های بیشتری (هرچند محدود) داشته باشند. البته منتقدان اعتقاد دارند توافق باعث بیشتر حمایت ایران از گروه های ضد آمریکایی مانند حزب الله، ارسال نیرو برای دفاع از بشار اسد و حوثی ها خواهد شد. نتانیاهو نیز آن را باعث قوی تر شدن بزرگترین دشمن اسراییل می داند. کشورهای عربی خلیج فارس نیز توافق را باعث بیشتر شدن آتش اختلافات فرقه ای می دانند."
این روزنامه با اشاره به اظهارات سران ایران و آمریکا حول باقی ماندن روابط این دو کشور در محدوده هسته ای نوشت: "ایران و آمریکا هر دو از داخل تحت فشارهایی برای برقراری روابط نزدیک تر هستند. ولی آمریکا مطمئنا با شرایط سختی مواجه خواهد شد اگر ایران به موضع تهاجمی خود علیه آن ادامه دهد. مثلا اگر ایران به حزب الله یا حماس سلاح ارسال کند، آیا آمریکا توافقنامه هسته ای را پاره خواهد کرد؟"
جیمز دوبینز، تحلیلگر ارشد موسسه RAND و عضو سابق وزارت خارجه آمریکا معتقد است که مقامات هر دو کشور بسیار محتاطانه ارتباط خود را بیشتر خواهند کرد و به زودی درباره مسایل غیرهسته ای نیز باهم رابطه خواهند داشت: "در آینده شاهد آشکار شدن همکاری های بیشتر ایران و آمریکا در مسئله افغانستان خواهیم بود."
نیویورک تایمز درباره منافع ایران و آمریکا در افغانستان می نویسد: "هر دوی آنها نمی خواهند طالبان و القاعده به قدرت بازگردند. تهران نیز بشدت درخصوص ورود غیرقانونی مهاجران و پناهندگان افغان به ایران نگران است."
"در یمن نیز برخلاف شواهد موجود، ایالات متحده در حال تعامل با ایران بوده است. با اینکه آمریکا از حمله عربستان به یمن حمایت می کند ولی هیچگاه صراحتا نگفته ایران حوثی ها را کنترل می کند. شواهد بسیار کمی از کمک تسلیحاتی ایران به حوثی ها یا تسلط این کشور بر آنها وجود دارد. اوباما خودش گفت که ایران در مقاطعی حوثی ها را از پیشروی به سوی صنعا منع می کرد."
نویسنده این مقاله با اشاره به مطلب مهمی درباره کشتی نجات ایران اعزامی به یمن و قضیه نرسیدن میلیاردها ریال کمک به مردم قطحی زده و در خطر فاجعه انسانی یمن می نویسد: "دقیقا قبل از شروع مذاکرات هسته ای، جان کری در اینباره (کشتی نجات) شخصا با ظریف تماس گرفت و گفت که آمریکا این مسئله را تحمل نخواهد کرد و به شدت با آن برخورد می کند؛ ظریف نیز به سرعت در جواب گفت که مطمئن باشید آنها در یمن پهلو نخواهد گرفت و هیچی چیزی را تخلیه نمی کنند و حتی از آب های بین المللی خارج نمی شوند!"
با مشخص شدن دلیل نرسیدن کمک های ایران به مردم فاجعه زده یمن اما هنوز ایران و آمریکا در مسایل دیگری همکاری دارند. به گفته این روزنامه آمریکا از طریق ارتش عراق با ایران تماس میگیرد تا از آسیب نرساندن حملات هوایی اش به نیروهای تحت حمایت ایران مطمئن شود!"
نیویورک تایمز در پایان مدعی است که توافق هسته ای باعث بوجود آمدن امید در دل عراقی ها برای مستقیم شدن همکاری ایران و آمریکا در مسئله جنگ با داعش شده است: "اما بنظر می رسد ایران همچنان در ادامه حمایتهایش از بشار اسد در سوریه و شیعه ها در عراق اصرار دارد و گروه های تحت حمایتش مانند حزب الله دشمنی خود با آمریکا را حفظ کرده و توافق را یک پیروزی استراتژیک برای ایران می دانند."
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.