صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عادی انگاری‌های مرگ آور؛ احتمال بروز پیک ششم در اوایل آبان

۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۸:۳۱
کد خبر: ۷۶۴۳۱۱
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با توجه به عادی انگاری از سوی مردم، گفت: احتمال بروز پیک ششم در اوایل آبان وجود دارد.

_ روزنامه وطن امروز نوشت: با آنکه روند واکسیناسیون در کشور بدون محدودیت سنی و با سرعت بالا در حال انجام است و از طرفی میزان مرگ ناشی از کرونا به کمتر از ۲۰۰ نفر در روز رسیده است، اما کم‌توجهی خیلی‌ها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نگرانی‌هایی را برای کادر درمان و مسؤولان بهداشتی ایجاد کرده است که مبادا عادی‌انگاری‌ها باعث شود موج جدید بیماری دوباره کشور را فرا گیرد.

این روز‌ها که التهاب بیماری «کووید-۱۹» نسبت به ماه‌های گذشته در پی واکسیناسیون عمومی تا حدودی فروکش کرده، برخی‌ها فکر می‌کنند این بیماری تضعیف شده است، این در حالی است که به گفته کارشناسان بهداشت، ویروس کرونا در چرخش بوده و همچنان تهدید‌کننده سلامت است. انجام مسافرت‌ها و هجوم مردم به شهر‌های شمالی و دیگر نقاط کشور به دنبال تعطیلی‌های هفته گذشته نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است که مبادا کرونا در کشور دوباره شعله‌ور شود، چرا که این ویروس حتی افرادی را که ۲ دوز واکسن را نیز تزریق کرده‌اند، گرفتار می‌کند. در چنین شرایطی کارشناسان بهداشت همچنان تاکید می‌کنند اتمام واکسیناسیون عمومی و کاهش میزان مرگ‌و‌میر به معنای پایان کرونا نیست و حتی اگر یک نفر هم حامل چنین ویروسی باشد، دیگرانی را دچار می‌کند.

در این باره عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: از هفته‌های گذشته هشدار‌های لازم به مردم درباره عدم انجام مسافرت‌ها در روز‌های تعطیل داده شد، اما متاسفانه طی چند روز گذشته همه بار سفر بستند و مسافرت‌ها انجام شد. در چنین شرایطی این امکان وجود دارد که در هفته‌های آینده با توجه به چرخش ویروس کرونا در کشور، میزان ابتلا به این بیماری افزایش یابد.

سیدمسعود خاتمی با بیان اینکه تاکنون در مجموع بیش از ۶۲ میلیون دوز واکسن تزریق شده است، گفت: هر چند واکسیناسیون کمک می‌کند میزان مرگ‌و‌میر در کشور کاهش یابد، اما نباید فراموش کرد هنوز خیلی‌ها دوز دوم را تزریق نکرده‌اند یا برخی از روی ناآگاهی نمی‌خواهند واکسن کرونا بزنند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طبق گزارش‌های رسیده از بیمارستان‌های کشور، روند ابتلا و مرگ‌و‌میر کرونا در کشور نزولی شده، اما معلوم نیست این آمار‌ها در هفته‌های پیش رو با توجه به انجام مسافرت‌های گسترده و کم‌توجهی خیلی‌ها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی چگونه باشد.

احتمال بروز پیک ششم در اوایل آبان

واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۲ میدان مبارزه با ویروس منحوس کروناست که ایجاد خلل در هر کدام از آن‌ها پیامد‌های جبران‌ناپذیری در سطح جامعه خواهد داشت. سفر‌هایی که طی روز‌های پایانی هفته گذشته در کشور انجام شد یک بار دیگر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نمایان کرد به طوری که برخی کارشناسان انجام این تعداد سفر در کشور را عاملی بر چرخش مجدد بیماری در کشور می‌دانند. در همین زمینه دکتر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه مبارزه با ویروس کرونا نیازمند افزایش رعایت جامعه و افزایش میزان واکسیناسیون است، گفت: همچنان میزان مرگ‌ومیر‌های ناشی از کرونا در کشور بالاست و این میزان از تلفات ادامه روند پیک پنجم کروناست.

وی ادامه داد: در شرایطی که بیش از ۷۰ درصد جامعه واکسینه شده‌اند، همچنان توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و الزامات فاصله‌گذاری اجتماعی ضروری است. نتایج حاصل از تحقیقات مجامع علمی در دنیا نشان داده در صورت عدم توجه به ضوابط بهداشتی، پیک جدیدی از بیماری در سطح جهان شکل خواهد گرفت که در کشور ما زمان آن به اوایل آبان می‌رسد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: در صورتی که رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم مورد توجه قرار گیرد و واکسیناسیون با قدرت بیشتر ادامه یابد، طی هفته‌های آینده میزان مرگ‌و‌میر ۲ رقمی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست‌هایی که هم‌اکنون در زمینه مبارزه با بیماری کرونا در کشور وجود دارد، در صورتی که مردم ضریب رعایت‌های فیزیکی را افزایش دهند، این چشم‌انداز وجود دارد که با پیک ششم بیماری رو‌به‌رو نشویم. این مهم نیازمند عظم جمعی و همکاری عمومی در رعایت پروتکل‌هاست.

جماعتی گفت: در شرایط حاضر تنها ۷ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و امیدواریم در روز‌های آینده دیگر رنگ قرمز در نقشه جغرافیای کرونای کشور وجود نداشته باشد و این موضوع تحقق نخواهد یافت مگر با همکاری همه سازمان‌ها و مردم.

۱۸ میلیون نفر در کشور هر ۲ دوز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند

گزارش وزارت بهداشت حاکی است طی ۲۴ ساعت (از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه) بیش از ۷۵۸ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. همچنین تاکنون ۴۳ میلیون و ۹۵۳ هزار و ۱۰۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۸ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۶۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند. بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۶۲ میلیون و ۱۸۳ هزار و ۱۷۰ دوز رسیده است.

اجرای طرح ضربتی واکسیناسیون دانش‌آموزان شهر تهران

طرح ضربتی واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال از روز پنجشنبه ۱۵ مهرماه در مدارس تهران آغاز شد. فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به استقبال خوب دانش‌آموزان و والدین‌شان از این طرح گفت: سرعت و شتاب واکسیناسیون نوجوانان ۱۸-۱۲ سال در یک بازه زمانی کوتاه می‌تواند شرایط بسیار خوبی را از نظر طراحی ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه استان تهران دارای یک میلیون و ۸۶ هزار دانش‌آموز است، از واکسیناسیون ۳۰ درصد نوجوانان گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در مراکز واکسیناسیون تا روز چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۰ خبر داد و هدف این طرح جهادی ۲ روزه (پنجشنبه و دیروز جمعه) را تسریع و تسهیل واکسیناسیون دانش‌آموزان تهرانی عنوان کرد.

دکتر زالی تفاوت این طرح جهادی را اجرای آن در مدارس دانش‌آموزان عنوان کرد و افزود: در این طرح جهادی دانش‌آموزان برای دریافت واکسن می‌توانند به مدارس خودشان مراجعه می‌کنند، اما اگر دانش‌آموزی به هر دلیلی نتوانسته است ظرف این ۲ روز واکسینه شود، می‌تواند در اسرع وقت با مراجعه به سایر مراکز واکسیناسیون مستقر در شهر تهران واکسن دریافت کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *