صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف محل زندگی بچه سیاره‌ها

۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۴۱۴۴
تحقیقات نشان می‌دهد که بچه سیاره‌ها در یک sOUP سیانور زندگی می‌کنند.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که جهان ممکن است مملو از مولکول‌های مورد نیاز برای زندگی باشد. نتایج به دست آمده از جامع‌ترین نقشه‌هایی است که تاکنون از انواع و مکان مواد شیمیایی موجود در گاز و غبار اطراف ستارگان تازه متولد شده تهیه شده است.

ستارگان از ابر‌های عظیمی از گاز و گرد و غبار سرچشمه می‌گیرند که تحت وزن خود در ساختار‌های دیسک مانند فرو می‌ریزند. مراکز این دیسک‌ها از طریق اصطکاک و افزایش فشار گرم می‌شوند تا زمانی که به ستارگان همجوشی تبدیل شوند، در حالی که مواد اطراف به آرامی به تکه‌های بزرگتر جمع می‌شوند.

منظومه شمسی

کارین اوبرگ، ستاره شناس شیمی در دانشگاه هاروارد در کمبریج، ماساچوست، به Live Science گفت: "ما مدتی است می‌دانیم که سیاره‌ها در دیسک‌های اطراف ستارگان جوان شکل می‌گیرند و این دیسک‌ها حاوی مولکول‌های مورد علاقه برای پیش بینی ترکیبات آینده سیارات هستند. "

چند سال پیش، اوبرگ و همکارانش تصمیم گرفتند از آرایه میلی متر/زیر میلی متر بزرگ آتاکاما (ALMA)، تلسکوپی در شیلی که بخشی از رادیو طیف الکترومغناطیسی را ببینند و به عنوان بخشی از مولکول‌ها با ALMA در برنامه مقیاس تشکیل ستاره (MAPS) استفاده کنند. برنامه مقیاس (MAPS) به گفته دانشمندان ALMA، به دلیل شکل و پیوند‌های درون آن‌ها، مواد شیمیایی مختلف را به روش‌های منحصر به فردی ارتعاش می‌کنند و امضا‌های گویایی تولید می‌کنند که ALMA می‌تواند آن‌ها را ثبت کند.

ستارگان و سیارات

این تیم پنج دیسک فراسیاره‌ای را که همگی بین ۱ تا ۱۰ میلیون سال قدمت داشتند، در چند صد سال نوری زمین بررسی کردند. اوبرگ می‌گوید: "این بدان معناست که آن‌ها در دوران شکل گیری فعال سیاره هستند MAPS. نه تنها مولکول‌های خاص در دیسک‌های پیش سیاره‌ای بلکه محل آن‌ها را نیز تعیین می‌کند. وی می‌گوید: "سیاره‌ها می‌توانند در فواصل مختلف از ستاره شکل بگیرند. "

یکی از هیجان انگیزترین یافته‌ها برای او فراوانی و توزیع دسته‌ای از مولکول‌ها به نام سیانید‌ها بود. او گفت که ساده‌ترین عضو این خانواده یعنی سیانید هیدروژن، معمولاً یک سم تلقی می‌شود، اگرچه بسیاری از نظریه‌ها درباره منشاء حیات نقش عمده‌ای در این گروه شیمیایی دارند. اوبرگ همچنین افزود: "دیدن آن‌ها به وفور زیاد به این معنی است که سیارات در نوعی سوپی که ما دوست داریم ببینیم" شکل می‌گیرند تا به ظهور حیات دامن بزنند.

وی در پایان گفت که سیانور‌ها همچنین تمایل دارند به قسمت‌های داخلی و پلان‌های میانی دیسک‌های مورد مطالعه MAPS متمرکز شوند دقیقاً همان جایی که انتظار می‌رود سیارات بوجود آیند. چنین مولکول‌هایی تنها در محیطی با اکسیژن کم و کربن زیاد تشکیل می‌شوند. این نشان می‌دهد که سیارات با جو غنی از کربن متولد می‌شوند، نکته دیگری که به نفع موجودات زنده است، زیرا کربن اساس شیمی آلی است.


برچسب ها: نجوم سیاره

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *