فوت و فنهای تهیه نان عصرانه
_ روزنامه همشهری نوشت: برای میان وعدههای فرزندانتان چه انتخابی بهتر از یک نان خانگی با چاشنی پنیر، سبزی و گردو خواهد بود؟ این نان که عصرانهای شگفتانگیز است، تمامی مواد مغذی و لازم برای سلامت شما را در خود جای داده و در ضمن سلامت، از مزه فوقالعادهای نیز برخوردار است.
مواد لازم
آرد: ۲/۵ پیمانه
خمیرمایه: ۲ قاشق چایخوری
شیر ولرم: یکدوم پیمانه
آب: یکچهارم پیمانه
کره: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق چایخوری
نمک: یکدوم قاشق چایخوری
سبزی: ۲ دسته کوچک (شوید/ گشنیز)
پنیر خامهای و گردو: به میزان دلخواه
زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا خمیر مایه را در آب و شکر حل کرده و کمی استراحت دهید تا عمل بیاید. سپس خمیر مایه عمل آمده را در ظرف بزرگتری با شیر و نمک مخلوط کرده و آرد را کمکم اضافه کنید. سپس با دست بهمدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. بعد روی خمیر را با سلفون پوشانده و اصطلاحاً پتو پیچ کنید و بهمدت یک ساعت استراحت دهید. بعد از طی شدن این مدت، دست خود را کمی چرب کرده و پف خمیر را بگیرید. در مرحله بعد، از خمیر چانه گرفته و چانه را با وردنه باز کنید. مخلوط پنیر صبحانه، گردو و سبزیهای خرد شده و زیره را روی آن پخش کرده و به آن شکل مورد نظر بدهید. بعد روی سینی که کاغذ روغنی چرب شده انداخته اید قرار داده و بهمدت ۲۰ دقیقه استراحت مجدد دهید.
در این فاصله فر را با دمای ۱۸۰ درجه با یک کاسه آب روشن کنید. بعد از سپری شدن ۲۰ دقیقه با یک زرده تخممرغ و کمی شیر، چانهها را رومال کنید. میتوانید روی مواد کنجد و سیاهدانه بریزید و سپس در فر قرار دهید. زمان پخت آن بهصورت تقریبی ۲۰ دقیقه است و بعد از سپری شدن این مدت نانها را بیرون آورده و استراحت دهید و در انتها نوش جان کنید.