صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خادم واقعی «امام رضا (ع)» چه وظایفی بر عهده دارد؟

۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۳۸۲۷
یک شاعر و طنزپرداز مشهدی گفت: هر فردی که در مشهد به دنیا آمده و در این شهر مقدس زندگی می‌کند، نسبت به «حضرت رضا (ع)» احساس مسئولیت خاص خودش را دارد.

قاسم رفیعا در گفت‌گو با میزان پیرامون شعار پویش دهه آخر صفر آستان قدس رضوی یعنی «همه خادم الرضاییم؛ نجات انسان، رسم مسلمانی» گفت: هر فردی که در مشهد به دنیا آمده و در این شهر مقدس زندگی می‌کند، نسبت به «حضرت رضا (ع)» احساس مسئولیت خاص خودش را دارد، اما به نظرم مهم نیست که ما چه کار خاصی انجام می‌دهیم که خادم یا خدمتگزار خوبی برای این حضرت باشیم. مهم‌تر آن است که ما شهروند خوبی باشیم.

وی در همین راستا ادامه داد: برخلاف برخی افراد که مدعی هستند باید بین شهروند و مجاور تفکیک قائل شویم، من معتقدم که بین آن‌ها هیچ تفاوتی وجود ندارد. ما اگر به قوانین جامعه احترام بگذاریم، به طور یقین شهروند و مجاور نمونه‌ای هم خواهیم بود در غیر این صورت با افرادی که ساکن شهر‌های دیگری هستند، فرقی نداریم.

این شاعر مشهدی تاکید کرد: مردم این شهر مقدس بیشتر از ساکنان شهر‌های دیگر باید رعایت حقوق شهروندی را بکنند، احترام متقابل به یکدیگر بگذارند و سعی کنند یک مجاور و شهروند خوب باشند. چراکه این امر، وظیفه یک خادم «امام رضا (ع)» است.

وی در همین راستا تصریح کرد: ما مشهدی‌ها همواره باید به این موضوع بی‌اندیشیم که زیر سایه «امام رضا (ع)» هستیم، چرا که این تفکر در زندگی روزمره، رفتارها، کردار‌ها و تصمیم‌گیری‌های ما تأثیر دارد؛ بنابراین لزومی ندارد لباس خدمت «امام رضا (ع)» را بپوشیم یا در حرم مطهر رضوی خدمت کنیم. چون خراسان، خودش یک حرم بزرگ است.

رفیعا پیرامون وظیفه شاعران در اعتلای فرهگ اجتماعی اظهار کرد: وظیفه یک شاعر تدوین ساختار‌های اجتماعی و روابط اجتماعی بین افراد است، یعنی بتواند روابط اجتماعی را به گونه‌ای تنظیم کند که جامعه پذیرش آن را داشته باشد و موجب انحراف جامعه به مسیر رفتار‌های غیراخلاقی نشود بدین ترتیب یک شاعر در هر سبکی شعر بسراید، شعرش فقط باید متأثر از رفتار‌های سالم و شاخص اجتماع باشد، نه رفتار‌هایی که منجر به افسردگی و انحراف جامعه یا منزوی کردن مردم می‌شود.

این شاعر مشهدی خاطرنشان کرد: گستره بزرگی از فرهنگ اجتماعی وجود دارد که شاعر می‌تواند از آن‌ها در بیان شعرش استفاده کند. بی‌شک با بهره‌گیری از این رویکرد‌ها و رفتار‌ها می‌توان شاهد اعتلای فرهنگ اجتماعی و رفتاری جامعه نیز بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *