صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید مواد مخدر در افغانستان زیر چتر ناتو و آمریکایی ها

۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰:۰۲
کد خبر: ۷۶۳۷۸
خبرگزاری میزان - تولید مواد مخدر امروز زیر چتر ناتو و آمریکایی ها صورت می گیرد و دقیقا از زمان حضور کشورهای اروپایی و عضو ناتو به ویژه آمریکایی ها در افغانستان مواد مخدر سنتی تبدیل به مواد مخدر صنعتی بسیار خطرناک تر شده است.

به گزارش به نقل از شبستان، حجت الاسلام ابراهیم رییسی، دادستان کل کشور امروز در حاشیه نشست دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان های شرق و جنوب شرق کشور گفت: فکر می کنم موضوع مواد مخدر موضوعی است که منافعش هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی متوجه مافیای مواد مخدر می شود.

 وی ادامه داد: تولید مواد مخدر امروز زیر چتر ناتو و آمریکایی ها صورت می گیرد و دقیقا از زمان حضور کشورهای اروپایی و عضو ناتو به ویژه آمریکایی ها در افغانستان مواد مخدر سنتی تبدیل به مواد مخدر صنعتی بسیار خطرناک تر شده است.

 وی با بیان اینکه این میزان 40 برابر افزایش داشته است، تصریح کرد: مواد مخدر امروز برای نظام سلطه دارای منافع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است ولی در قبال آن ملت ها را از بین می برد و پول آن در جیب مافیای مواد مخدر وارد می شود.

 حجت الاسلام رییسی افزود: قربانیان مواد مخدر جوان هایی هستند که امروز به اعتیاد کشیده شدند و باید این نکته را در نظر گرفت که بایستی در بحث مبارزه با مواد مخدر اقدامات فرهنگی صورت گیرد.

 رییس دادستان کل کشور در ادامه اظهار کرد: همه باید بدانند هر کسی به مواد مخدر چه در بعد مصرف و اعتیاد و چه در بعد حمل، نگهداری و تولید نزدیک شود به دست خود نابودی خویش را رقم زده است.

 وی با بیان اینکه اقدامات فرهنگی در بحث مبارزه با مواد مخدر در بخش هایی همچون فیلم، تئاتر و ... باید صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: امروز رفتن به سمت تولید مواد مخدر مساوی این است که فرد نابودی خود را رقم زده است و این امر نابودی دیگران را نیز رقم می زند.

 حجت الاسلام رییسی با بیان اینکه بحث مبارزه با مواد مخدر نیاز به فرهنگسازی جدی دارد، گفت: بحث مواد مخدر یک بحث چندضلعی است و نیاز به فرهنگسازی جدی دارد که یک ضلع این موضوع اقدامات قضایی و انتظاماتی به صورت جدی را می طلبد.

 حجت الاسلام رییسی با بیان اینکه از ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ما در جهت تشدید مبارزه با مواد مخدر حرکت کرده ایم و هیچ زمانی تخفیفی برای این مسئله قایل نبودیم، اظهار کرد: دو ضلع دیگر مبارزه با مواد مخدر اقدامات امنیتی، انتظامی و کارهای فرهنگی و اطلاعاتی است به این معنا که باید پشتوانه های اقتصادی قاچاقچیان را نابود کرد.

 دادستان کل کشور افزود: قاچاقچیان مواد مخدر به دنبال پولشویی هستند و در تلاش بوده پول های ناپاک را در سیستم بانکی وارد کنند و همچنین در چهارچوب گردش های مالی این پول ها را مشروع، قانونمند و پاک جلوه دهند.

 وی خاطرنشان کرد: باید تمام بخش های اقتصادی به کمک بخش های اطلاعاتی و قضایی تمام پشتوانه های اقتصادی و مالی مافیای مواد مخدر را نابود کنند.

 وی ادامه داد: با اراده مصممی که امروز مسئولان ما در همه حوزه ها دارند انشاءالله امر مبارزه با مواد مخدر به صورت یک امر جدی دنبال خواهد شد.

 حجت الاسلام رییسی تصریح کرد: ما امروز یک سوال جدی از سازمان ملل داریم که چگونه است در یک جلسه ای در بحث مبارزه با مواد مخدر مسئولان ما را به دلیل اقدامات شان تقدیر می کنند و از سوی دیگر در قطعنامه هایشان نماینده سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران را به خاطر مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر محکوم می کند.

 وی ادامه داد: بنده معتقدم این یک پارادوکس است و این پارادوکس به هیچ عنوان نمی تواند در مغرب زمین و کشورهای اروپایی پاسخ داشته باشد.

 دادستان کل کشور با بیان اینکه ما در عرصه مبارزه با مواد مخدر شهدای زیادی را تقدیم کردیم، تصریح کرد: همچنین مجاهدت هایی را نیروهای مختلف در کشور در این راستا انجام داده اند.

 وی اظهار کرد: اگر مواد مخدر در کشور رها شود به سمت کشورهای اروپایی سوق داده خواهد شد چرا که بسیاری از قاچاقچیان مواد مخدر ایران را به عنوان معبری برای خود قرار داده و مواد مخدر را از این طریق وارد کشورهای اروپایی می کنند که اگر جمهوری اسلامی ایران این عرصه را رها کند تمام اروپا  غرق مواد مخدر می شود.

 حجت الاسلام رییسی با بیان اینکه کشورهای اروپایی و آمریکایی به جای یک حمایت و تقدیر واقعی یک حرکت صوری هم در راستای مبارزه با مواد مخدر انجام نمی دهند، گفت: البته آنچه ما امروز انجام می دهیم نه به تقدیر و تجلیل آنها و نه به محکوم کردن شان نگاه می کنیم، ما یک وظیفه الهی، انسانی و اسلامی داریم که بر اساس قانون خود به وظیفه خود عمل می کنیم. 

 وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران تمام ظرفیت های خود را در راستای مبارزه با مواد مخدر قرار داده و اقدامات بسیار مهمی در این راستا انجام دادیم.

 دادستان کل کشور گفت: حرکت مبارزه با مواد مخدر هرگز سست نخواهد شد اما آنها بدانند که دچار یک دوگانگی عمل در مبارزه با مواد مخدر شده اند و هرگز این مسئله نمی تواند پاسخگوی جوامع بین الملل باشد.

 وی با اشاره به اقدامات بین الملل جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ما علاوه بر بخش های انتظامی، قضایی و دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر را داریم که این دیپلماسی ایجاب می کند که نه فقط در سطح یک میز در وزارت خارجه بلکه با اداره کل وزارتخانه اقداماتی را انجام دهیم.

 وی با بیان اینکه امروز مهمترین معضل در سطح کشور بحث مبارزه با مواد مخدر است، اظهار کرد: افزایش طلاق، کاهش سن ازدواج و بسیاری از مسایل اجتماعی که امروزه در جامعه وجود دارد به دلیل مواد مخدر می باشد که آثار اجتماعی و تخریبی بسیار زیادی در به جا گذاشته است.

 وی بر لزوم فعالیت یک حوزه معاونت در وزارت امور خارجه دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و افزود: ما در خصوص مبارزه با مواد مخدر با کشورهای همسایه و اتحادیه اروپا بحث های جدی داریم که باید آنها مورد بررسی قرار گیرد.

 وی با بیان اینکه ما امروز قربانی مبارزه با مواد مخدر هستیم، خاطرنشان کرد: پیگیری هایی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای اقدامات سایر کشورها در خصوص مبارزه با مواد مخدر شده است. همچنین پیگیری هایی هم ما در دیپلماسی خارجی انجام دادیم، به نظر بنده اقداماتی که در این راستا صورت گرفته هنوز کافی نیست و باید افزایش بیابد.

 حجت الاسلام رییسی در خصوص حذف اعدام های قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: مبارزه با مواد مخدر هیچ زمانی از دستور کار ما خارج نمی شود و بر روی مجازاتی که در قانون اساسی در مبارزه با مواد مخدر پیش بینی شده تجدید نظر صورت نگرفته است فقط آیین دادرسی کیفری نسبت به روند تایید این احکام یک سازوکار جدی را پیش بینی کرده است.

 وی ادامه داد: در سازوکار قدیم دادستان کل و رییس دیوان عالی کشور نظر می داد در حالی که در سازوکار جدید شعب دیوان عالی کشور رسیدگی می کند اما به هیچ عنوان مجازات هایی که در قانون پیش بینی شده نه کاسته شده و نه تخفیفی در آنها صورت گرفته است.

 حجت الاسلام رییسی ادامه داد: در سراسر کشور شعبات ویژه ای وجود دارد که به مسئله مواد مخدر رسیدگی می کنند و پرونده های کلان قاچاقچیان مواد مخدر در حال رسیدگی طبق روال معمول هستند.

 دادستان کل کشور گفت: هرچه به سراغ باندهای مواد مخدر برویم موفق تر از این هستیم که به سراغ خرده فروشان برویم البته این امر به این معنا نیست که خرده فروشان مواد مخدر را پیگیری نکنیم بلکه برنامه های جدی نیز در برخورد با آنها داریم چون هرچه باندهای بزرگ مواد مخدر را بیشتر پیگیری کنیم موفق تر هستیم زیرا از ورود مواد مخدر از طریق مرزها جلوگیری می کنیم.

 وی با بیان اینکه پرونده های کلان زیادی در خصوص مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: این پرونده ها در بخش های وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و بخش های مرتبط در حال پیگیری هستند، با این شبکه ها برخورد شده است و از حجم ورود مواد مخدر به کشور نیز کاسته شده و با افراد دستگیر شده نیز برخوردهای لازم صورت گرفته است.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *