صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توسعه صادرات غیر نفتی یکی از مهمترین اولویت‌های دولت در بودجه ۱۴۰۱

۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۳:۴۹
کد خبر: ۷۶۳۷۳۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قبلا سرمایه گذاری‌هایی در کشور شده، اما رشد بدلیل نداشتن راهبرد توسعه اتفاق نیفتاده است؛ لذا در قانون بودجه ۱۴۰۱، راهبرد‌های توسعه باید مهم در نظر گرفته شود.
- طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، دوازدهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با حضور مسعود میر کاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، آبرومند مشاور عالی رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای ستاد، مشاورین و رؤسای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و سرپرست مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری با موضوع ظرفیت‌های منابع مالیاتی در گمرک و توسعه صادرات کشور‌های منتخب و جهت گیری اصلی بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱ برگزار شد.
 
سید مسعود میرکاظمی در این جلسه، تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه همکاری‌های خوب و کارشناسی با مجلس شورای اسلامی در زمینه بودجه ۱۴۰۱ خواهد داشت تا گام‌های مؤثر و مثبت‌تر برای جبران مشکلات و تغییرات اساسی در ساختار بودجه برداشته شود.
 
وی از سرپرست جدید مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری خواست تا آمادگی‌های لازم را جهت تدوین برنامه هفتم توسعه و بودجه ۱۴۰۱ در زمینه‌هایی که نیاز به کار علمی و پژوهشی دارد، فراهم نماید.
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در کشور، راهبرد‌های توسعه مناسبی وجود نداشته است، یادآور شد: سرمایه گذاری‌هایی در کشور شده، ولی رشد اتفاق نیفتاده است و این مهم بدلیل نداشتن راهبرد توسعه بوده است لذا در قانون بودجه ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه، راهبرد‌های توسعه باید به عنوان یک اصل مهم و اساسی در نظر گرفته شود و بر روی کالا و خدماتی که رقابت پذیری و قدرت صادرات دارند بر مبنای آمایش سرزمین باید سرمایه گذاری صورت گیرد.
 
وی با اشاره به اینکه توجه به توسعه صادرات غیر نفتی یکی از مهمترین اولویت‌های دولت در بودجه ۱۴۰۱ است، گفت: لازم است کالا و خدماتی که برای صادرات در نظر گرفته می‌شود، قدرت رقابت پذیری و ظرفیت صادرات داشته باشد. در استان‌ها و شهرستان‌ها ظرفیت‌های خیلی زیادی وجود دارد که قدرت رقابت منطقه‌ای و جهانی دارند و با حمایت و سیاستگذاری‌های درست و در نظر گرفتن تسهیلات و رفع موانع صادرات، استان‌های کشور اقدامات بزرگ و تأثیرگذاری در بخش صادرات و حصول درآمد ارزی برای کشور می‌توانند انجام دهند.
 
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در همه استان‌ها با محوریت استانداران محترم و فعال کردن کارگروه‌های توسعه صادرات استانی، موانع صادرات باید برداشته شود، تصریح کرد: اصلاح قوانین و مشوق‌های مؤثر برای صادرات باید در نظر گرفته شود و استان‌ها در خلق منابع، صادرات و واردات نقش اساسی و مسئولیتی مهم در بودجه ۱۴۰۱ دارند و لازم است استان‌ها در بخش صادرات موانع و محدودیت‌هایی که دارند مطرح کنند تا محدودیت رفع شود.
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه با عنوان اینکه مناطق آزاد جایگاه مهمی باید در توسعه صادرات ایفا کنند، تصریح کرد: مناطق آزاد مأموریت مهم و تأثیرگذاری در توسعه کشور دارند و باید با کمک وزارت اقتصاد و دارایی برنامه‌های کمی توسعه صادرات مناطق آزاد کشور تبیین شده و سهم هر منطقه آزاد در ارتقای رشد اقتصادی و توسعه صادارت غیر نفتی، نقش خود را ایفا کند.
 
وی افزود: برای رسیدن به این مهم لازم است قدرت لازم به رؤسای مناطق آزاد داده شود تا برنامه توسعه تجارت با قدرت محقق شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *