تشدید تنشها میان تایوان و چین؛ آمریکا واکنش نشان داد
تشدید تنشها میان تایوان و چین، موضع گیری آمریکا در این رابطه را به دنبال داشته است.
– در پی بالا گرفتن تنشها میان چین و تایوان در روزها و هفتههای اخیر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین، به صورت تلفنی رایزنی کرد.
به گزارش «رویترز»، بایدن با اشاره به تماس تلفنی اخیر خود با رئیس جمهور چین، گفت که طرفین بر سر پایبندی به توافق تایوان موافقت کردند.
تماس تلفنی مورد نظر بایدن، تماس ۹۰ دقیقهای وی با شی جین پینگ در ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) است که نخستین مذاکره آنها در ۷ ماه گذشته بوده است.
اظهارات بایدن مبنی بر پایبندی به توافق تایوان، ظاهرا اشاره به سیاست دیرینه واشنگتن در قبال روابط چین و تایوان موسوم به «سیاست یک چین» است که براساس آن واشنگتن به طور رسمی پکن را به جای تایپه به رسمیت میشناسد.
تایوان اخیرا گزارش داد که ۱۴۸ جنگنده نیروی هوایی چین رزمایش نظامی ۴ روزه خود را از روز جمعه در منطقه پدافند هوایی تایوان آغاز کردند. تایوان از این رزمایش با عنوان «مزاحمتهای مداوم پکن» برای جزیره یاد کرد.
«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به خبر مذکور، خواستار توقف فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی مرزهای تایوان شده بود.
از سوی دیگر، وزیر دفاع تایوان، چند روز پس از پرواز تعداد بی سابقهای از هواپیماهای چینی به منطقه پدافند هوایی این جزیره، گفت «تنشهای نظامی با چین در بدترین حالت خود در بیش از ۴۰ سال گذشته است.»
وی به کمیته پارلمانی که هزینه نظامی ویژه ۲۴۰ میلیارد دلار (۸.۶ میلیارد دلار) برای تسلیحات شامل موشکها و کشتیهای جنگی را بررسی میکند، گفت «برای من به عنوان یک نظامی، فوریتی پیش رویمان قرار دارد.»
وزیر دفاع تایوان گفت «چین در حال حاضر توانایی حمله به تایوان را دارد و تا سال ۲۰۲۵ قادر به حمله در مقیاس کامل خواهد بود؛ چین به راحتی جنگی را آغاز نخواهد کرد، زیرا باید بسیاری از موارد دیگر را در نظر بگیرد.»
آمریکا اصلیترین تامین کننده تسلیحات نظامی تایوان ضمن انتقاد از چین، مدعی تعهد مستحکم خود به تایوان شده است.
چین، سیاستهای واشنگتن در حمایت از تایوان در زمینه فروش سلاح و اعزام ناوهای جنگی به تنگه تایوان را عامل تشدید تنشها میداند.
در عین حال، کمیسیون تنظیم مقررات اتمی، به عنوان نهاد قانونگذار در حوزه انرژی اتمی آمریکا، ارسال مواد رادیو اکتیو و ایزوتوپ هیدروژن مورد استفاده رآکتورهای بزرگترین شرکت اتمی دولتی چین را به دلیل آن چه «پیشبرد منافع امنیت ملی آمریکا و تقویت دفاع و امنیت مشترک آمریکا مطابق با قانون انرژی اتمی ۱۹۵۴» خواند، متوقف کرد.
تنش میان چین و تایوان به ادعاهای طرفین درباره تایوان بازمی گردد. در حالی که چین، تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند که در صورت لزوم باید به زور تصرف شود، تایوان خود را کشوری مستقل میداند که از آزادی خود دفاع میکند و چین را مسئول تنشها میداند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *