صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش رسانه های ایتالیایی به فیلم «محمد رسول‌الله (ص)»

۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶:۰۷
کد خبر: ۷۶۳۶۳
خبرگزاری میزان - فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» به كارگردانی مجيد مجيدی، در مطبوعات ایتالیا بازتاب گسترده‌ای داشته است. رسانه‌های ايتاليايی از اين فيلم به عنوان يك موفقيت نام برده‌اند.
به ، با توجه به اهمیت فیلم مجيد مجیدی در مورد پیامبر اسلام (ص)، رسانه‌های ایتالیا هم آن را در روز اکران این فیلم در سینماهای ایران، مورد پوشش خبری قرار داده‌اند.

محتوای همه این مطالب تقریباً یکسان بوده و همه آنها، این فیلم را به لحاظ محتوا ستوده‌اند و آن را یک فیلم بسیار پرهزینه قلم داد کرده‌اند.

 در ادامه برخی از بازتاب‌هاي رسانه‌ای نسبت به فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» در ايتاليا منتشر مي‌شود.

خبرگزاری اسکانیوز نوشت: «فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» ساخته مجیدی از بدو اکران، یک موفقیت محسوب می‌شود. تمامی بلیت‌های این فیلم که در 140 سینمای ایران با یک روز تأخیر به خاطر مشکل صدا اکران شد، به فروش رفت. فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» ساخته بزرگ‌ترین کارگردان ایرانی، داستان پیامبر اسلام (ص) را از تولد تا 13 سالگی تعریف می‌کند. هدف مجیدی در این فیلم، شکستن تصویر خشونت‌آمیزی است که در افکار عمومی از اسلام ارايه می‌شود و گروه‌های تروریستی مسلح افراطی مانند داعش خود را به این دین نسبت می‌دهند.

مجیدی در این فیلم به دنبال اتحاد میان اهل سنت و شیعیان در تمام جهان از عراق تا یمن تا سوریه است و نه تفرقه میان آنها. این فیلم با بودجه ای 34 میلیون یورویی که بخشی از آن را دولت تأمین کرد، ساخته شده و پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران به شمار می‌رود. برای صحنه‌سازی در این فیلم، در منطقه‌ای در جنوب تهران، شهر مکه آنگونه که 1400 سال پیش بود، ساخته شد.

نشریه لترا 43 نیز نوشت: فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» پرهزینه‌ترین فیلمی بوده که تاکنون در ایران ساخته شده است. فیلمی که برای ساخت آن 5 سال وقت و 50 میلیون دلار هزینه شده است. این نخستین فیلمی است که زندگی پیامبر اسلام (ص) را بدون اینکه هرگز چهره او نشان داده شود، تعریف می‌کند. بر اساس تفسیر قرآن، هرگز نمی‌توان چهره پیامبر اسلام (ص) را به تصویر کشید. این فیلم روز پنجشنبه 27 اوت در سینماهای ایران اکران شد.

سرج لوزیک، مدیر جشنواره فیلم مونترال در کانادا گفت: این فیلم اثری با ارزش والای هنری است. تاکنون فیلم‌های زیادی در خصوص زندگی چهره کلیدی ادیان بزرگ مانند مسیح، موسی و بودا، ساخته شده اما این دومین فیلم حماسه‌ای است که داستان بنیانگذار اسلام را تعریف می‌کند.

این فیلم که قسمت نخست از سه فیلم است، 12 سال اول زندگی حضرت محمد (ص) را تعریف می‌کند. قبل از مجیدی، مصطفی عقاد، کارگردان سوری ـ آمریکایی در سال 1976 فیلمی درباره حضرت محمد (ص) ساخت که مورد استقبال تمام مقامات اسلامی قرار گرفت زیرا اثر او در احترام به دستورات قرآن بوده و پیامبر (ص) را به هیچ وجه نشان نمی‌داد، حتی صدای پیامبر (ص) نیز شنیده نمی‌شد.

مصطفی عقاد که مورد احترام حکومت‌های مذهبی اسلامی قرار داشت، به دست افراط‌گرایان القاعده در سال 2005 به همراه دخترش در یک سوءقصد تروریستی در اردن کشته شد.

مجیدی نیز با همان احترام در قبال قرآن، چهره حضرت را نشان نمی‌دهد. در این فیلم، پیامبر اسلام (ص) که در اکثر صحنه‌ها همانند نور رؤیت می‌شود، چهره‌اش دیده نمی‌شود؛ اما بدن او از پشت دیده می‌شود.

این نشریه افزود: مجیدی اظهار كرد که با کارشناسان دینی اهل تشیع و تسنن از مراکش تا عراق برای ساخت این فیلم مشورت کرده است. در حالیکه نخستین مشاجرات در جهان اهل سنت صورت گرفت و امام دانشگاه الازهر در قاهره خواستار آن شد تا این فیلم اکران نشود. عربستان سعودی نیز در صدد بایکوت این فیلم بوده و قطر در حال ساخت یک فیلم دیگر از دیدگاه اهل سنت است.

سه ایتالیایی نیز در این فیلم در بخش‌های تصویربرداری، مونتاژ و گریم کار کرده‌اند.

سایت خبری آفاري ايتالياني نوشت: در ایران، فیلم زندگانی حضرت محمد (ص) به کارگردانی مجید مجیدی به نمایش در‌می‌آید و با موفقیت همراه می‌شود. در بیش از 140 سالن سینما در ایران این فیلم بر روی پرده رفته و با موفقیت زیادی روبه رو بوده است. یکی از بزرگ‌ترین سینماگران ایرانی زندگانی پیامبر اسلام (ص) را از بدو تولد تا سن 13 سالگی به تصویر کشیده است. یکی از تماشاگران این فیلم در مصاحبه با خبرنگار این سایت گفته است: این کارگردان ایرانی مسلمان، فیلمی ساخته که در آن به پیروان هیچ دینی اهانت نمی‌شود و توانسته تصویر زیبایی را از اسلام به جهانیان ارايه كند.

بخشی از بودجه 34 میلیون یورویی این فیلم که پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران است، از سوی دولت تأمین شده است.

سایت خبرگزاری رسمی ایتالیا آنسا نوشت: در ساخت این فیلم بهترین‌ها دست داشته‌اند؛ از مدیر فیلمبرداری گرفته تا عکاس صحنه و طراح لباس، همگی از بین بهترین‌ها انتخاب شده‌اند.

البته مرکز اسلامی الازهر مصر که مخالفت خود را بدو نمایش فیلم در ایران ابراز كرده و قطر نیز در آینده‌ای نزدیک مخالفت رسمی خود را با پخش این فیلم  منتشر خواهد كرد.

مجیدی در مصاحبه خود عنوان كرده است که برای تولید این فیلم با بسیاری از علمای دینی سنی و شیعه ملاقات کرده و نظر آنها را جویا شده و تمامی نقطه نظرات آنان را در فیلم خود اعمال کرده است.

در این اثر سینمایی توجه به دیگر ادیان از قلم نیافتاده است از شمعون یهودی گرفته که تولد پیامبر (ص) را از علایم آسمانی خبردار شده و از کاهن مسیحی سوری که به محض مشاهده پیامبر (ص) در اوایل تولد متوجه می‌شود که این کودک با دیگر کودکان متفاوت بوده و مأموریت بزرگی را در آینده بر عهده خواهد گرفت.

مشابه چنین اثر ارزنده‌ای فقط فیلم «پیامبر اسلام (ص)» ساخته مصطفی عقاد، است که در سال 1976 با بازی آنتونی کوئین ساخته شده است.

سایت اينفوسانينو نوشت: بزرگ‌ترین اثر تاریخ سینمای ایران بالاخره در سالن‌های سینمای ایران به نمایش در‌می‌آید. بازیگری که نقش پیامبر (ص) را بازی می‌کند از پشت سر، نمایش داده می‌شود. سه سینماگر ایتالیایی هم در تولید این فیلم نقش داشته‌اند؛ ولی بحث و انتقاد و درگیری بین سنی و شیعه آغاز شده است.

فیلمی که 5 سال کار مشقت بار و 50 میلیون دلار برای ساختنش هزینه شد، بزرگ‌ترین و پرخرج‌ترین اثر سینمایی ایران است. از دیدگاه مسلمانان به ويژه مکتب سن،ی چهره پیامبر (ص) نمی‌تواند به هیچ وجه به تصویر کشیده شود. در این فیلم، پیامبر اسلام (ص) از پشت سر نشان داده شده و هیچ‌گاه تصویری از آن به بیننده ارايه نمی‌شود.

این فیلم که بخش افتتاحیه جشنواره مونترال کانادا را به خود اختصاص داده است، از نقطه‌نظر مدیر جشنواره مونترال دارای ارزش بزرگ هنری است.

اثر مشابه این فیلم که از سوی تمامی کشورهای مسلمان مورد استقبال قرار گرفت، متعلق به مصطفی عقاد است که نه تنها پیامبر (ص) را به تصویر نمی‌کشد؛ بلکه حتی سایه او را نیز نشان نمی‌دهد و صدای او را نیز پخش نمی‌کند.

سایت خبری يوآر نوشت: فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» از سوی ایران مورد استقبال قرار گرفت؛ در حالیکه دنیای سنی آن را محکوم كرده است. مجید مجیدی کارگردان ایرانی مسلمان شیعه، فیلمی در خصوص زندگانی پیامبر اسلام (ص) تهیه كرده است. این فیلم که پرخرج‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران است از سوی مرکز اسلامی الازهر مصر محکوم شد در حالی که از سوی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران مورد تحسین قرار گرفت.

مجیدی که خود یکی از معترضان علیه چاپ کاریکاتورهای موهن چاپ شده در مجله دانمارکی بر علیه پیامبر اسلام (ص) بود، الان باید مقابل موجی از اعتراضات کشورهای اسلامی ایستادگی كند.

وی در مصاحبه خود گفته است که این فیلم پاسخی است علیه تصورات غلط ارايه شده از اسلام در دنیا و بیان‌گر رحمانیت اسلام.

انتهاي پيام/


نظرات بینندگان
حسینی تبار
|
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
خنده داراست بعضی روزنامه های ما...
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *