صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا بو بر مزه تاثیر می‌گذارد؟

۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۳۵۹۹
متخصصان می‌گویند فعالیت حس چشایی و بویایی در کنار هم باعث می‌شود که فرد قادر به درک طعم‌ها شود.

_ آنا نوشت: مزه تنها در دهان حس می‌شود و جوانه‌های چشایی آن را براساس پنج مزه اصلی شامل شیرین، شور، ترش، تلخ و اومامی دسته‌بندی می‌کند، اما بینی عطر را شناسایی می‌کند که طیف وسیعی از ترکیب‌های فرار است. مجموع این دو حس باعث می‌شود که انسان قادر به درک طعم، ترکیبی از مزه و بو، شود. حس بویایی و چشایی نقش مهمی در تجربه انسان از غذا ایفا می‌کنند.

اومامی مزه‌ای است که در زیتون، انچووی و قارچ خوراکی احساس می‌کنید. ترجمه این واژه ژاپنی طعم خوش است به شکل نمک در افزودنی‌های غذایی یافت می‌شود. در قسمت بالایی بینی مولکول‌ها روی گیرنده‌های بویایی می‌نشینند که روی سطح سلول‌های عصبی قرار دارد. این امر سیگنالی به پیاز بویایی مغز ارسال می‌کند که در پشت پل بینی قرار گرفته است. انسان‌ها حدود ۴۰۰ نوع مختلف گیرنده بویایی دارند و یک مولکول بو می‌تواند با بسیاری از این گیرنده‌ها پیوند ایجاد کند.


برچسب ها: دانستنی ها مزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *