صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشورهای همسایه به قدرت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک ایران پی برده‌اند/ اصلی‌ترین موضوع در سیاست خارجی رویکرد اقتصادی است

۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۲۲
کد خبر: ۷۶۳۵۲۸
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در قطر گفت: آنچه که واقعیت دارد کشورهای همسایه بعد از ترک آمریکایی‌ها از افغانستان، به ویژه با تشکیل دولت سیزدهم و شعارها و رفتارهایی که آقای رئیسی در حین برگزاری انتخابات بعد از آن و به ویژه در اجلاس شانگهای داشتند، به قدرت ژئوپلیتیک و سیاسی جمهوری اسلامی ایران بیشتر پی بردند.

عبدالله سهرابی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به سیاست خارجی دولت سیزدهم، اظهار داشت: با تشکیل دولت سیزدهم با توجه به شعار اصلی دستگاه سیاست خارجی که سیاست خارجی متوازن، پویا و فعال است، طبیعی است که رویکرد جدیدی نسبت به مسائل دیپلماتیک اتخاذ شده است.

وی با با بیان اینکه یکی از مسائل جدی توجه همه جانبه ضمن رعایت همه مسائل و امنیت ملی، ارتباط با همسایگان است، گفت: اصلی‌ترین موضوع رویکرد اقتصادی است که کشور‌های همسایه فرصت بسیار بالایی برای جمهوری اسلامی به جهات ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک فرصتی را فراهم کرده که به دلیل اینکه که بسیاری از ظرفیت‌ها خاموش بوده، نتوانستیم به آن چیزی که در تراز انقلاب اسلامی است، دست پیدا کنیم.

سفیر پیشین ایران در قطر اضافه کرد: طبیعتاً هریک از کشور‌های همسایه پیرامونی ما هر کدام از یک شرایط خاص و موقعیت ویژه‌ای برخوردار هستند که یکی از این کشور‌ها که هرچند به لحاظ ظاهر کوچک است، اما دیپلماسی فعال با جی دی پی (GDP = تولید ناخالص داخلی) بالا، سرمایه‌ها ارتباطاتی که با سایر کشور‌ها دارد، قطر است.

وی افزود: با آمدن یک نیروی تازه نفس و یک دیپلمات کارکشته و با انگیزه‌ای مثل آقای باقری که به عنوان معاون سیاسی انتخاب شدند و سفرشان را از قطر شروع کردند، امیدواریم که در ادامه همکاری‌های دو جانبه‌ و سفر هفته پیش وزیر خارجه قطر به تهران و مطالب و مجموع توافقاتی که بر زمین مانده، مانند بخش اقتصادی که حجم روابط در شأن دو کشور نیست، به نتیجه برسد.

سهرابی ادامه داد: مجموعه‌ای از مذاکرات، یادداشت‌ها و همکاری‌ها مثلاً در موضوع افغانستان که سال‌های سال است مغفول مانده است به نتیجه برسد. از زمانی که من مسئولیت سفارت ایران را در قطر داشتم، قطری‌ها به دنبال راه‌اندازی دفتر طالبان بودند و از آن موقع ما در ارتباط بودیم و با آن‌ها مذاکرات می‌کردیم. بحث‌های دوجانبه، بحث مسائل عراق و دیگر مسائلی که امروز در دستور کار سیاست خارجی وجود دارد، از جمله موضوعات بین دو کشور است.

وی ابراز امیدواری کرد: امیدوار هستیم با سفری که صورت گرفته و در آینده‌ای نه چندان دور شاهد توسعه روابط همه جانبه به ویژه موضوع اقتصادی، باشیم.

این دیپلمات پیشین اظهار داشت: بالاخره آنچه که واقعیت دارد کشور‌های همسایه بعد از ترک آمریکایی‌ها از افغانستان، به ویژه با تشکیل دولت سیزدهم و شعار‌ها و رفتار‌هایی که آقای رئیسی در حین برگزاری انتخابات بعد از آن و به ویژه در اجلاس شانگهای داشتند، به قدرت ژئوپلیتیک و سیاسی جمهوری اسلامی ایران بیشتر پی بردند.

وی با اشاره به موفقیت‌های دولت مردمی در سیاست خارجی، تصریح کرد: مجموعه مسائلی مانند در لغو روادید  عراق در زمان اربعین و تامین واکسن از جمله مسائلی که بوده در این دولت محقق شده است و امیدوار هستیم که هر روز شاهد رونق و فعالیت دیپلماتیک جمهوری اسلامی باشیم.

سهرابی در پایان گفت: دیروز هم سفر وزیر خارجه ارمنستان را داشتیم و امروز هم آقای امیرعبداللهیان در رأس یک هیئت بلندپایه عازم کشور روسیه هست که امیدواریم با دست پر برگردد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *