صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خرید ملک در ترکیه؛ سرمایه‌گذاری یا سرمایه‌سوزی؟/ نجات آنکارا از ورشکستگی با کمک ۷ میلیارد دلاری ایرانیان!

۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰:۲۳
کد خبر: ۷۶۳۱۵۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
«با خرید ملک در ترکیه اقامت بگیرید» «با خرید ملک در ترکیه، هم سرمایه‌تان را حفظ کنید و هم موفق به اخذ پاسپورت ترکیه شوید» و ... این‌ها تبلیغاتی است که بار‌ها در صفحات مجازی با آن روبرو شدیم و ممکن است افراد را برای خرید ملک در ترکیه و دریافت اقامت وسوسه کند.
- مدتی است که تبلیغات گسترده‌ای به منظور سرمایه گذاری و خرید ملک در ترکیه در فضای مجازی به راه افتاده است و عده بسیاری از افراد بدون توجه به قوانین کشور ترکیه و جوانب مختلف خرید ملک در این کشور اقدام به خرید واحد‌های مسکونی در این کشور کرده اند.
 
«با خرید ملک در ترکیه اقامت بگیرید» «با خرید ملک در ترکیه، هم سرمایه‌تان را حفظ کنید و هم موفق به اخذ پاسپورت ترکیه شوید» و ... این‌ها تبلیغاتی است که بار‌ها در صفحات مجازی با آن روبرو شدیم و ممکن است افراد را برای خرید ملک در ترکیه و دریافت اقامت وسوسه کند.
 
در هر صورت تبلیغات گسترده در زمینه خرید ملک در ترکیه بسیاری از افراد را به سمت و سویی کشیده است که سرمایه خود را بدون هیچ پشتوانه‌ای به کشور ترکیه ببرند و برخی با کمترین اطلاعات و تحقیق در این زمینه اقدام به خرید خانه کنند.
 
چندی پیش مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در توئیتی مطرح کرد ایرانیان با خرید ملک، ترکیه را از ورشکستگی نجات دادند.
 
به گفته یوسفی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ معادل ۷ میلیارد دلار ارز برای خرید ملک در ترکیه از کشور خارج شده است.
 
در صورتی که رقم خروج سرمایه ۷ میلیارد دلاری طی ۳ سال برای خرید ملک در کشور ترکیه رقم صحیحی باشد سرمایه هنگفتی برای سرمایه گذاری از کشور خارج شده و بدون پشتوانه در کشور دیگری برای رونق بازار مسکن آن کشور هزینه شده است.
 
احمدرضا سرحدی در گفت‌وگو با میزان در رابطه با تبلیغات گسترده در فضای مجازی برای خرید ملک و سرمایه گذاری در کشور ترکیه گفت: همواره سردرگمی در مورد آینده اقتصاد باعث می‌شود افراد خودشان را با آینده‌ای نامشخص تطبیق دهند در این بین برخی قصد حفظ ارزش پول خود را دارند و به سمت بازار‌های مالی همچون طلا و سکه و بازار مسکن روی می‌آورند و با این روش‌ها سعی در حفظ ارزش پول خود دارند.
 
کارشناس بازار مسکن گفت: برخی از افراد برای این که ارزش پول خود را حفظ کنند سرمایه گذاری در بخش‌هایی را انتخاب می‌کنند که کوچک‌ترین کنترلی روی آن ندارند که این موضوع در خصوص خرید ملک در کشور‌های دیگر به ویژه ترکیه که این روز‌ها تبلیغات گسترده‌ای برای خرید ملک در آن انجام می‌شود صدق می‌کند.
 
وی بیان کرد: زمانی که یک فرد در کشور خود ملکی را خریداری می‌کند با تمام قواعد آن آشناست و این قضیه روشن است و کمتر به مشکلی بر می‌خورد، اما زمانی که در یک کشور خارجی که سیاست‌ها و برنامه‌های آن مشخص نیست و صرفاً افراد به واسطه تبلیغات تصمیم به خریداری ملک در آن را می‌گیرند اگر مشکلی در رابطه با آن ملک ایجاد شود نمی‌توانند در کشور غریبه اموال خود را حفظ کند.
 
سرحدی تاکید کرد: عمده افرادی که در کشوری دیگر از جمله ترکیه یا نقاط دیگر ملک خریداری می‌کنند معمولا برای گرفتن اقامت تصمیم به خرید ملک می‌گیرند در حالی که کشور‌های منطقه در حال حاضر ثبات اقتصادی لازم را ندارند و به طور مثال اگر پارلمان ترکیه بخشنامه‌ای صادر کند یا مصوبه‌ای را ابلاغ کند که تمام املاک خریداری شده توسط خارجی‌ها را مصادره کند و یا اجازه معامله با آن‌ها را ندهد نمی‌توان علیه آن اقدامی انجام داد.
 
کارشناس بازار مسکن گفت: توصیه من به هموطنانم این است که اگر می‌خواهند در کشور دیگری ملک خریداری کنند حتی اگر نگران ارزش پول خود هستند سرمایه گذاری را در کشور خود انجام دهند چرا که از قوانین آن مطلع هستند چراکه در صورت ایجاد مشکلی می‌توانند طبق قوانین نسبت به آن اقدام کنند،
 
سرحدی گفت: در کشور‌های خارجی این طور نیست چرا که امروز در باغ سبزی را نشان می‌دهند که افراد برای سرمایه گذاری به آن کشور جذب شوند و فردا ممکن است اتفاقاتی رخ دهد و سیاست آن کشور بر اساس منافع ملی خودش تغییر کند و اعلام کند که نمی‌خواهند غریبه‌ای را در کشور خود بپذیرند در این صورت افرادی که در کشور دیگری ملک خریده اند نمی‌توانند حق خود را بگیرند بنابراین از نظر اقتصادی این کار منطقی نیست.
 
خرید ملک در کشور‌های دیگر از لحاظ اقتصادی حرکت بسیار پرریسکی است 
 
وی با اشاره به اینکه خرید ملک در کشور‌های دیگر از لحاظ اقتصادی حرکت بسیار پرریسکی است و سودی ندارد گفت: این تصور که ما پول خود را در خارج از کشور با خرید ملک سرمایه گذاری کنیم؛ آن هم سرمایه گذاری که هیچ اعتبار و امنیتی ندارد قطعا ریسک بالایی دارد.
 
سرحدی در ادامه افزود: ممکن است اقتصاد کشوری صلاح بداند که سرمایه‌های خود را از بخشی به بخش دیگری منتقل کنند یا تصمیمی برای منافع ملی خود بگیرد که واگذاری خاک یا ملک برای بیگانه لغو شود و این جزو اختیارات هر کشور است و هر کشوری می‌تواند این اقدام را انجام دهد و هیچ مانع بین المللی در این زمینه وجود ندارد که مجلس ملی هر کشور برای منافع ملی خود تصمیم گیری کند.
 
کارشناس بازار مسکن معتقد است عده‌ای منافع ملی برای آن‌ها بی اهمیت است و منافع شخصی شان بیشتر اهمیت دارد، ولی آدم عاقل کسی است که منافع شخصی خود را با منافع ملی گره بزند چرا که اگر فرد تنها به فکر منافع شخصی خود باشد ممکن است جایی به مشکل بخورد و آن منافع را نتواند تضمین کند، ولی اگر منافع هر کس هم جهت و هم راستا با منافع ملی باشد قطعاً در تمام بزنگاه‌ها فرد می‌تواند از حقوق خود صیانت کند.
 
وی تصریح کرد: زمانی که فرد سرمایه خود را به کشور دیگری همچون ترکیه انتقال می‌دهد دیگر تصمیم گیرنده نیست و دیگران هستند که برای سرمایه فرد تصمیم گیری می‌کنند و اگر این روند مشکل دار شد هیچ کاری از دست فرد برنمی آید و ممکن است فرد سرمایه خود را از دست بدهد و ضرر هنگفتی متحمل شود.
 
به هر صورت باید برنامه‌ و چاره‌ای تدوین و اندیشیده شود تا ضمن ضابطه‌مند کردن خروج اموال مردم از کشور، از کمک بی‌حساب‌‌وکتاب به کشوری مانند ترکیه که مترصد ضربه به کشورمان است؛ جلوگیری شود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *