صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر ایرانی سالانه ۵ کیلوگرم زباله الکترونیک تولید می‌کند

۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۵:۰۷
کد خبر: ۷۶۳۰۴۳
در بخشی از برد‌های الکترونیکی طلا به کار رفته است و هر ایرانی در سال ۵ کیلوگرم پسماند الکترونیکی تولید می‌کند.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و شیوع ویروس کرونادر جهان که باعث تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها شد، بار دیگر نقش آموزش دیجیتال با رایانه‌ها و موبایل‌ها پر رنگ‌تر شد و آمار خرید تلفن‌های هوشمند نسبت به قبل بسیار بیشتر شد.

به دلیل سرعت بالای رسانای طلا در بسیاری از مدار‌های الکترونیکی از این ماده با ارزش استفاده می‌شود، برد‌ها و مدار‌ها بیشترین محل استفاده طلا هستند، تا به خوبی سرعت پردازنده‌های کامپیوتری و تلفن‌های همراه را افزایش دهند.

از یک کامپیوتر خانگی قدیمی می‌توان ۱.۵ گرم طلا استخراج کرد، که در ظاهر ارزش بالایی ندارد، اما این استخراج در مقیاس وسیع‌تر سود تصاعدی را به همراه دارد، یا از ۱ کیلو گرم برد‌های تلفن همراه می‌توان مقدار ۳ تا ۱۲ گرم طلا استخراج کرد.

بر اساس آمار‌ها بازیافت هر ۱ تن پسماند الکترونیکی بین ۴۰ تا ۸۰۰ برابر بیشتر از تصفیه‌ی سنگ معدن، دارای طلای خالص است، در حالی که سالانه بیش از ۵۰ میلیون تن زباله‌ی الکترونیکی بدون استفاده دفع می‌شوند، و از این حجم تنها ۱۲.۵ درصد از زباله‌ها بازیافت می‌شوند.

جالب است بدانید که مدال‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو از بازیافت تکنولوژی‌های قدیمی و موبایل‌ها توسط ژاپن ساخته شده بود، ژاپن در راس کشور‌های بازیافت پسماند‌ها قرار دارد، و با تولید مدال‌های بازیافتی از قطعات دور ریختنی در المپیک پیام مهمی را به کشور‌های دنیا رساند.

حسن پسندیده مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست کشور در مورد میزان تولید پسماند الکترونیک در کشور گفت: به صورت سالانه متوسط سرانه پسماند برقی و الکترونیکی هر فرد ایرانی بالای ۵ کیلوگرم در سال است.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در مورد صادرات یا عدم صادرات پسماند الکترونیکی کشور گفت: پسماند‌های الکترونیکی اساسا دارای مواد گران بها و فلزات ارزشمندی هستند و اولویت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از توان داخلی برای بازیافت آن‌ها است.

پسندیده در مورد واحد‌هایی مجاز به دریافت پسماند الکترونیکی هستندکه اساسا پروانه و مجوز بهره برداری از وزارت صمت و مجوز‌های فعالیت خود را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده باشند.

وی افزود این واحد‌های صنفی مجاز پس از دریافت مجوز‌های لازمه باید در سامانه iranap.ir ثبت نام و اطلاعات خود را ثبت کنند.

این مقام مسئول در ادامه افزود: واحد‌های مجاز تولید کننده پسماند الکترونیک هم باید میزان تولید و نوع پسماند خود را در این سایت ثبت کنند.

پسندیده در مورد علت ثبت اطلاعات تولید کنندگان و مصرف کنندگان پسماند الکترونیک در سایت گفت: علت کار این است تا تمامی تولید کنندگان و مصرف کنندگان مجاز پسماند الکترونیک در کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست نظارت و رصد می‌شوند.

وی در مورد مشکلات سایت و شکایت برخی کارگاه‌های مجاز دریافت پسماند در مورد عدم دریافت پسماند الکترونیک از سایت مربوطه به مدت ۲ سال گفت: این سامانه ۲ سال است که فعال است، و چنین چیزی ممکن نیست، افرادی می‌توانند پسماند الکترونیکی دریافت یا تولید کنند که مجوز‌های لازمه را کسب کرده و در سایت ثبت نام کرده باشند، در غیر این صورت دریافت یا تحویل پسماند الکترونیک به سایت امکان پذیر نیست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *