صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روش نگهداری قارچ از یک هفته تا یک سال

۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۳۰۰۳
شستشو و نحوه نگهداری از قارچ خام یکی از مهمترین نکات بهداشتی است که حتما باید رعایت شود تا بتوان مدت زمان بیشتری از آن استفاده کرد.

- نمناک نوشت: قارچ‌ها از انواع و کاربرد‌های مختلفی در آشپزی و پخت و پز برخوردارند، اما یک از مشکلاتی آن‌ها این است که به سرعت خراب می ‎شوند. در این قسمت به ارائه روش‌هایی مناسب برای نگهداری از قارچ‌ها به مدت یک هفته تا یک سال خواهیم پرداخت.

شستشوی قارچ با آب و نمک

یکی از رایج‌ترین روش‌های شستشوی قارچ استفاده از آب نمک است که برای این کار باید قارچ‌ها را زیر آب سرد بگیرید تا ذرات خاک چسبیده به آن به صورت کامل جدا شود و مانند هر گونه میوه‌ای می‌توان آن را با محلول ۱% نمک شستشو داد.

دقت داشته باشید که قارچ‌ها نباید بیش از یکی دو دقیقه در آب نماند چراکه به دلیل بافتی که دارند به سرعت آب را جذب می‌کند.

روش ۱:بسته بندی و نگه داری قارچ خام در یخچال

نگهداری از قارچ‌های خام بسته بندی شده در یخچال یکی از رایج‌ترین روش‌های نگهداری قارچ است. اگر قصد دارید از قارچ‌های مورد نظر در هفته جاری استفاده کنید، این روش روشی مناسب برای شما خواهد بود.

کیسه‌های فریزر و یا کیسه‌های زیپ دار رطوبت موجود در قارچ‌ها را حفظ کرده و همچنین آن‌ها را از رطوبت بیش از حد داخل یخچال در امان نگه می‎ دارند.

مواد لازم:

قارچ

آب

دستمال کاغذی

کیسه فریزر و یا کیسه‌های زیپ دار

مرحله ۱:شستشو قارچ‌ها

قارچ‌ها را درون یک آبکش ریخته و روی آن‌ها آب بریزید تا کاملا شسته شوند و

از دستان خود برای پاک کردن هرگونه گرد و غبار موجود بر روی قارچ‌ها استفاده کنید.

مرحله ۲:خشک کردن قارچ‌ها با حوله‌های کاغذی

یک حوله کاغذی تهیه کنید و قارچ‌ها را بر روی آن قرار دهید تا آب اضافی قارچ‌ها گرفته شود و با استفاده از یک حوله کاغذی دیگر آن‌ها را کاملا خشک کنید.

مرحله ۳:بسته بندی قارچ‌ها

مقداری قارچ را درون کیسه فریزر و یا کیسه‌های زیپ دار قرار داده و به منظور ذخیره سازی آن‌ها برای مصارف بعدی خود در یخچال قرار دهید که قارچ‌های خام ۵ تا ۶ روز در یخچال تازه می ‎مانند.

روش ۲:نگهداری قارچ‌ها درون فریزر

برای نگهداری طولانی‌تر قارچ‌های خام همچنین می ‎توانید از فریزر نیز استفاده کنید که در این روش، قارچ‌ها به راحتی تا ۵ الی ۶ ماه سالم و با طراوت باقی خواهند ماند.

مواد لازم:

قارچ

چاقو

تخته برش

برای تمیز و خشک کردن قارچ ها، مراحل ۱ و ۲ را دنبال کنید و به یاد داشته باشید که قارچ‌ها باید کاملا خشک شوند.

مرحله ۱:خورد کردن قارچ‌ها

قارچ‌ها را به چهار قطعه خرد کنید و ابتدا آن‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و سپس هر قسمت را به دو قسمت دیگر تقسیم کنید.

مرحله ۲:قرار دادن قارچ‌ها به مدت ۲ ساعت در فریزر

قارچ‌ها را با فاصله از یکدیگر بر روی یک سینی و یا بشقاب بزرگ بچینید و سینی را به مدت ۲ ساعت داخل فریزر قرار دهید.

مرحله ۳:منجمد کردن دوباره قارچ‌ها

سینی محتوی قارچ‌ها را بعد از ۲ ساعت از فریزر دربیاورید و آن‌ها را درون ظرفی که هوا به داخل آن نفوذ نکند، بریزید و بدانید که ظروف شیشه‌ای بهترین انتخاب برای این روش نگهداری از قارچ‌ها است.

در انجام این مرحله باید از سرعت عمل بالایی برخوردار باشید تا قارچ‌ها شروع به ذوب شدن نکند. ممکن است قارچ‌ها پس از گذشت ۲ ساعت از ماندنشان درون فریزر به رنگ قهوه‌ای درآیند؛ نگران نباشید و بدانید که آن‌ها خراب نشده اند و این امر به دلیل یخ زدگی آن‌ها درون فریزر است. در این روش قارچ‌ها به مدت ۵ الی ۶ ماه سالم باقی خواهند ماند.

روش ۳:منجمد کردن قارچ‌های پخته شدن

در این روش قارچ‌ها را برای مدتی درون آب جوش قرار می ‎دهید و سپس آن‌ها را درون آب سرد بگذارید تا فرآیند پختن قارچ‌ها متوقف شود که این روش باعث جلوگیری از خراب شدن قارچ‌ها و حفظ طعم آن‌ها به مدت یک سال خواهد شد.

مواد لازم:

قارچ

آب جوش

آب سرد

مرحله ۱:قطعه قطعه کردن قارچ‌ها

قارچ‌ها را به ۴ قسمت تقسیم کنید، در این روش نیازی به شستشو قارچ‌ها نیست، زیرا در محله بعدی قارچ‌ها به خوبی تمیز خواهند شد.

مرحله ۲:پختن قارچ‌ها درون آب جوش

یک قابلمه حاوی آب را بر روی شعله گاز قرار دهید تا آب آن به خوبی به جوش بیاید و سپس قارچ‌ها را درون آن ریخته و اجازه دهید که آب دوباره به نقطه جوش برسد و بعد از این مرحله اجازه دهید که قارچ‌ها ۱ الی ۲ دقیقه دیگر بپزند.

مرحله ۳:قرار دادن قارچ‌ها درون آب سرد

محتویات قابلمه را درون یک آبکش بریزید تا آب اضافی قارچ‌ها جدا شود و سپس آبکش محتوی قارچ‌های پخته شده را درون یک ظرف حاوی آب سرد قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۳ الی ۵ دقیقه درون آب سرد باقی بمانند تا به خوبی سرد شوند.

مرحله ۴:بسته بندی و منجمد کردن قارچ‌ها

قطعات سرد شده قارچ‌های پخته شده را درون ظرف درب دار ریخته و فورا آن را به فریزر منتقل کنید که این قارچ‌ها به مدت ۱۰ الی ۱۲ ماه سالم باقی خواهند ماند.

نکاتی مهم در مورد خرید و نگهداری قارچ

هرچه قارچ‌های سالم و تازه تری خریداری کنید، مدت زمان بیشتری می ‎توانید آن‌ها را سالم و با طراوت نگهداری کنید و قارچ‌هایی که تازه نیستند گزینه مناسبی برای نگهداری در یخچال و فریزر نخواهند بود.

قارچ‌هایی را انتخاب کنید که پف دار، بدون چین و چروک و لکه‌های قهوه‌ای باشند.

اگر قارچ بسته بندی خریداری کرده اید حتما به تاریخ انقضای روی برچسب توجه کنید.

اگر قارچ را به صورت کیلویی و باز تهیه کرده اید توجه داشته باشید که ظاهر قارچ باید سفید و یکدست سالم باشد.

بوی قارچ راهی است برای تشخیص تازگی و سلامت آن، قارچ سالم بوی مطبوعی دارد.

در صورتی که باید قارچ را یکی دو روز نگهداری کنید، آن را در پاکت‌های کاغذی بهداشتی قرار دهید، فراموش نکنید که حد اکثر زمان نگهداری قارچ در یخچال سه روز است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *