صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلایل ایجاد کیپی و وزوز گوش

۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۶۲۹۹۸
وزوز و کیپی گوش دلایل زیادی دارد که می‌توان از میان همه آن‌ها به افزایش جرم گوش، پیرگوشی و آلرژی اشاره کرد.

- فارس نوشت: سیدجواد محمدی متخصص و جراح گوش و حلق و بینی درباره افرادی که اظهار می‌کنند وقتی به حمام می‌روند دچار گرفتگی گوش می‌شوند و همچنین راه‌های درمان آن گفت: این افراد به احتمال زیاد دچار جرم گوش شده اند و، چون این ترشحات آب‌دوست هستند به هنگام حمام رفتن، افزایش حجم پیدا کرده و کیپی گوش را ایجاد می‌کنند.

محمدی ادامه داد: طی گذشت زمان جرم‌ها خشک شده و کیپی از بین می‌رود در این حالت کشیدن گوش موجب بهتر شدن کیپی می‌شود. این افرد باید به متخصص مراجعه کنند. دو روش ساکشن گوش و شستشو با آب و سرنگ است که به اعتقاد اغلب پزشکان نوع ساکشن بهتر است.

وی با اشاره به آلرژی که می‌تواند به سه دسته دوره ای، دائمی و فصلی تقسیم شود گفت: نوعی که بیشتر از ۳ ساعت در روز و بیش از ۹ ماه در سال طول بکشد دائمی است و شخص باید برای درمان آن به کلینیک‌های آلرژی مراجعه کرده و واکسن دریافت کند، اما برای بهبود آلرژی‌های فصلی از اسپری‌های کورتون بینی مثل نازونکس و قرص‌های آنتی هیستامین استفاده کرد.

محمدی درباره دلایل ایجاد وزوز گوش به ویژه برای افراد بالای ۵۰ سال اظهار داشت: وزوز گوش دلایل مختلفی همچون جرم ساده و مشکلات گوش میانی و داخلی دارد. اما در سنین بالای ۵۰ سال، کاهش شدت شنوایی می‌تواند منجر به وزوز گوش شود. چون روند پیرگوشی از بالای ۵۰ سال متظاهر می‌شود. این افراد باید نوار گوش بدهند.

متخصص و جراح گوش و حلق و بینی درباره سرگیجه ناشی از تکان خوردن آب گوش میانی گفت: این اصطلاح غلط است. در گوش میانی آبی وجود ندارد که تکان بخورد و موجب سرگیجه شود. بلکه در گوش داخلی فضا‌هایی وجود دارد که حاوی مایع و بلور‌های کلسیم است که اگر از جای خود تکان بخورند موجب سرگیجه‌های چند ثانیه‌ای تا ۱ دقیقه‌ای می‌شود. این مشکل خیلی جدی نیست و معمولا با استراحت و مصرف دارو کنترل می‌شود. برای درمان این نوع سرگیجه باید به پزشک مراجعه کرد واستفاده از دارو‌های بتاسرک و اکتوسرک و بتا هیستیل پیشنهاد می‌شود.

وی درباره افرادی که چندسال پس از خارج کردن جرم گوش دچار سفتی و درد داخل گوش می‌شوند گفت: این حالت ربطی به جرم گیری ندارد. احتمالا این افراد دچار اوتیت اکسترن (التهاب گوش خارجی)، دیابت و پارگی پرده گوش هستند که موجب ورود ترشحات از گوش میانی به گوش خارجی می‌شود. این حالت در افرادی که گوش خود را دستکاری می‌کنند، در استخر شنا می‌کنند و غواص و نجات غریق هستند و یا زیاد حمام می‌کنند و پس از آن گوش خود را با سشوار خشک نمی‌کنند دیده می‌شود.

محمدی در پایان یکی از دلایل خارش و وزوز گوش پس از عمل پرده گوش را رد پیوند عنوان کرد و گفت: افرادی که دچار این علائم هستند باید به پزشک مراجعه کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *