مشمولان غایب تا 10 مهر فرصت دارند جریمه خود را پرداخت کنند
به گزارش گروه اجتماعی میزان، سردار سرتیپ ابراهیم کریمی افزود: در صورت پرداخت نشدن این جریمهها، تصور میشود که افراد غایب از پرداخت جریمه غیبت خدمت عمومی منصرف شدهاند و باید به خدمت سربازی اعزام شوند به همین دلیل نیز از روز 11 مهرماه برگههای آماده به خدمت را برای این افراد صادر و ارسال میکنیم که این افراد دین خود را به کشور ادا کنند.
وی با اشاره به پایان کار رسیدگی به پروندههای مشمولان غایب گفت: کار بررسی 288 هزار پرونده مشمولان غایب نهایی و در هفته های گذشته پیامکهایی برای تعیین تکلیف آنها ارسال شده است.
سردار کریمی افزود: مشمولان غایب باید توجه کنند، اگر کسی به هر دلیل پیامکهای نظام وظیفه را دریافت نکرده است، باید ظرف چهل و هشت ساعت آینده به یکی از مراکز پلیس مراجعه و برگههای لازم را دریافت کند.
وی درباره مبالغ جریمه غیبت برای هر مقطع تحصیلی نیز گفت: ما در برگه تعیین وضعیت کاملا توضیح می دهیم که جریمه ها به چه شکل است، اما برای کسانی که زیردیپلم هستند 10 میلیون تومان، برای کسانی که دیپلم دارند 15 میلیون تومان، فوق دیپلم 20 میلیون تومان و با بالارفتن مقاطع تحصیلی، جریمه ها نیز بالا می رود که در نهایت برای دکتری تخصصی 50 میلیون تومان جریمه پایه برای هشت سال غیبت درنظر گرفته شده است.
جانشین وظیفه عمومی ناجا گفت: برای هر سال افزایش غیبت بیشتر از هشت سال، 10 درصد به جریمه پایه اضافه میشود البته دارندگان همسر و فرزند نیز برای هر کدام 50 درصد تخفیف دریافت میکنند.
وی افزود: کسانی که جریمههای خود را پرداخت میکنند، کارت معافیت از خدمت وظیفه عمومی دریافت میکنند که هیچ فرقی با کارتهای دیگر ندارد البته برای دارندگان این کارتها مجلس محدویتهایی را پیشبینی کرده که در مواقع خود اعمال خواهد شد که این محدودیتها عمومی نخواهد بود.
سردار کریمی درباره چگونگی تشخیص میزان تحصیلات افراد مشمول خرید غیبت نظام وظیفه نیز گفت: در این زمینه دو راهکار وجود دارد که یکی خوداظهاری فرد و دیگری راستی آزمایی است نظام وظیفه با آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت بهداشت بانکهای اطلاعاتی خود را تجمیع کرده و در حال استفادهاند که مدارک تحصیلی افراد از طریق این بانکها راستیآزمایی میشود و تعهدی نیز از افراد گرفته میشود که اگر زمانی خلاف اظهارات آنها به اثبات برسد، برابر مقررات با آنها برخورد خواهد شد.
وی درباره مشمولان غایبی که در خارج از کشور زندگی میکنند نیز گفت: آنها نیز میتوانند از این قانون استفاده کنند؛ این افراد باید به یکی از کنسولگریهای ایران یا نمایندگیهای کشورمان مراجعه و مدارک خود را به این مراکز ارائه کنند تا مورد تایید آنها قرار گیرد.
جانشین وظیفه عمومی ناجا درباره روش دیگر نیز گفت: مشمولان غایبی که در خارج از کشور زندگی می کنند می توانند مدارک خود را از طریق اعضای درجه یک خانواده های خود تحویل دفاتر پلیس دهند.
سردار کریمی میزان غیبت مشمولانی را که در خارج از کشور زندگی می کنند نیز مانند مشمولان داخل کشور عنوان کرد و گفت: مشمولانی که در خارج کشور هستند و هشت سال غیبت دارند، می توانند مانند مشمولان داخل کشور از این مزیت خرید خدمت وظیفه عمومی استفاده کنند.