صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیران جدید میراث فرهنگی از مشکلات فرصت بسازند

۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۵:۰۱
کد خبر: ۷۶۲۸۱۹
مدیر پایگاه تاریخی الموت گفت: اگر مسوولان جدید میراث فرهنگی از نظریات کارشناسی به درستی بهره بگیرند از شرایط بحرانی فعلی می‌توانند فرصت بسازند و منابع مالی قابل توجهی را فراهم کنند.
حمیده چوبک مدیر پایگاه تاریخی الموت و دانشیار پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی درخصوص مشکلات پیش روی مدیران جدید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه کمبود اعتبارات مالی و مشکلات درآمدی به میزان گفت: من تصور می‌کنم پیدا کردن راه حل برای فائق آمدن بر مشکلات پیش روی میراث فرهنگی مساله‌ای است که باید در هر حال اتفاق بیفتد. چون داشتن توان کافی برای تصمیم گیری در شرایط بحرانی خود نشان دهنده قابلیت‌های مدیریتی است. پس مسوولان برای حل مشکل کمبود اعتبارات مالی و محدودیت‌هایی که بیماری کرونا برای میراث فرهنگی به وجود آورده حتما باید به دنبال راهکار‌های کارآمدی باشند. در سطح دنیا هم ما شاهد مدیریت مساله کرونا در این حوزه هستیم. امروز همه دنیا مانند ما برای بازدید از موزه‌ها یا اماکن تاریخی با مشکلاتی مواجه هستند. اما با طرح ریزی راهکار‌هایی موفق به برطرف کردن مشکلاتشان شده اند؛ بنابراین پذیرفتنی نیست که شرایط کمبود اعتبارات مالی و وجود بیماری کرونا تاثیری بر مسوولیت‌ها در قبال حفاظت و مرمت از بنا‌های تاریخی بگذارد و لازم است تا راه حل موثر برای تامین اعتبارات مالی مورد نیاز یافته شود.
 
وی ادامه داد: من برای روشن شدن این موضوع نکته‌ای را به عنوان مثال یادآور می‌شوم. وقتی فردی تقاضای برج سازی در سطح کلان را مطرح می‌کند باید در این رابطه راهکار‌های قانونی لازم برای کسب مجوز وجود داشته باشد. در این رابطه تمهیدات قانونی باید به گونه‌ای باشد که به آن کسانی مجوز برج سازی داده شود که حداقل به عنوان مالیات یک بازار تاریخی را مرمت کنند. یا اگر کسی به دنبال ساخت مجتمع گردشگری باشد موظف بشود که ابتدا یکی از کاروانسرا‌ها را که الان هم پرونده مربوط به این موضوع برای ثبت جهانی فرستاده شده مرمت کند. به نظر من کاروانسرا‌ها در مقایسه با مجتمع‌ها و هتل‌های مدرن جزو بهترین گزینه‌ها برای جلب گردشگران هستند. از این بابت شاید در بسیاری از نقاط که دارای بافت تاریخی و باستانی هستند و واجد خانه‌های تاریخی ارزشمند یا کاروانسرا هستند ساخت مجتمع گردشگری ضرورتی نداشته باشد.
 
بیشتر بخوانید:
 
چوبک خاطرنشان کرد: با تغییر رویکرد‌ها و حمایت‌های قانونی می‌توان مشکلات مدیریتی را برطرف کرد و با یافتن راهکار‌های علمی و قانونی از این مشکلات عبور کرد. به نظر من بزرگترین ماموریت و وظیفه وزارت میراث فرهنگی حفظ میراث فرهنگی است و حتی در بخش گردشگری هم باید ابتدا زیرساخت‌ها را به حفاظت و مرمت آثار ارزشمند تاریخی اختصاص بدهند که دارای ارزش‌های مادی هم هستند. باید این نکته را به یاد داشته باشیم که آن کاروانسرایی که از هزاران و هزاران آجر ساخته شده و هنوز دوام و قوام دارد و علاوه بر ارزش‌های فرهنگی یک سرمایه مادی هم محسوب می‌شود اگر مورد بهره برداری قرار بگیرد گردشگری هم رونق خواهد گرفت.
 
مدیر پایگاه تاریخی الموت افزود: این‌ها بهترین جاذبه‌های گردشگری هستند و از هتل‌های پنج ستاره و شش ستاره‌ای که دارای معماری نوین هستند سودمندی‌های بیشتری می‌توانند داشته باشند. اگر مسوولان جدید میراث فرهنگی از نظریات کارشناسی به درستی بهره بگیرند از شرایط بحرانی فعلی می‌توانند فرصت بسازند و منابع مالی قابل توجهی را فراهم کنند؛ بنابراین اگر پشتیبانی‌های قانونی و حمایت‌های سرمایه گذاران برای فراهم کردن امکان درآمدزایی شکل بگیرد می‌توان فرصت‌های تازه‌ای خلق کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *