صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اولویت‌گذاری وزارت صمت در افزایش ۵ میلیارد دلاری صادرات با توجه به تنوع مبادی و تکثر مقاصد

۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۹:۲۱
کد خبر: ۷۶۲۷۲۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: وزارت صمت صادرات را اولویت‌گذاری می‌کند که حداقل ۵ میلیارد دلار در این چند ماه تا آخر سال افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل داشته باشیم همچنین باید توجه به تنوع مبادی و مقاصد صادراتی باشد و اینکه صادرات فقط به ۱۰ کشور صورت بگیرد نیز خطرناک است.
سید رضا فاطمی امین در نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان و آیین بازگشایی مجازی پاویون جمهوری اسلامی ایران در اکسپو ۲۰۲۰ که با حضور رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد،گفت: تراز اینکه چقدر اشتغال نهفته صادر و وارد می‌کنیم منفی است، همچنین اینکه چقدر آب و حتی فناوری صادر و وارد می‌کنیم نیز نکات بسیار مهمی است. از نگاه وزارت صمت برای اولویت‌گذاری فقط عدد و اینکه به عنوان مثال سال آینده به ۴۵ میلیارد دلار دست پیدا کنیم اصلاً کافی نیست.
 
وی افزود: متأسفانه شاخص، پیچیدگی کالا و اقتصاد وجود دارد یعنی کشور‌هایی که کالا صادر می‌کنند نوع کالایی که صادر می‌کنند و اینکه چه نوع کالایی است و آیا کالایی بوده که همه صادر می‌کنند یا فقط کشور خاصی صادرات می‌کند رتبه نامناسب بالای صد را داریم که باید بعد از ۴ سال به حدود ۴۰ برسد یعنی باید کالا‌هایی صادر کنیم که کشور‌های کمتری می‌توانند صادر کنند و باید وارد فناوری و محصولات دانش بنیان شویم.
 
فاطمی امین بیان کرد: به عنوان وزارت صمت صادرات را اولویت‌گذاری می‌کنیم که حداقل ۵ میلیارد دلار در این چند ماه تا آخر سال افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل داشته باشیم همچنین باید توجه به تنوع مبادی و مقاصد صادراتی باشد و اینکه صادرات فقط به ۱۰ کشور صورت بگیرد نیز خطرناک است.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: اولویت و درخواست ما از همه این است که مبادی وارداتی را متنوع  و مقاصد صادرات را نیز متکثر کنیم برای اینکه این اولویت‌ها توسط شما محقق شود وظیفه تنظیم‌گری باید صورت بگیرد که یک ماه کار فشرده‌ انجام دادیم و مشورت‌هایی از بخش خصوصی گرفته‌ایم.

وی اذعان کرد: هماهنگی خیلی خوبی در دولت با وزارتخانه انجام شد و امروز مصوبه‌ای را معاون اقتصادی رئیس جمهور ابلاغ کردند که بسیار نسبت به وضع موجود راهگشاست، سال ۹۷ وارد یک دوره اضطرار ارزی شدیم که ۶ ماه یا حداکثر یکسال باید طول می‌کشید، ولی سه سال  طول کشید و درست است شوکی وارد شد، ولی حداکثر باید یک سال بیشتر طول نمی‌کشید و باید بازیابی می‌کردیم به شرایط عادی برمیگشتیم و درخواست دارم کاری انجام دهید که تا سال آینده دیگر تعهد ارزی نداشته باشیم و این وظیفه شما است و بنده باید متغیر‌های کلانی را با یکدیگر هماهنگ کنم.
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر صادرات غیرنفتی ما گسترش قابل توجهی داشته باشد اولین مخالف بنده هستم زیرا در مصوبه امروز سعی کردیم در دوران گذار بخش قابل توجه‌ای از قید‌ها را برداریم و در خصوص تهاتر و بازگشت مالیات ارزش افزوده نیز اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است و در بخش تنظیم‌گری باید قواعدی را قرار دهیم تا شامل منافع همه کشور باشد.
 
فاطمی امین بیان کرد : اعتراض بنده این است که دوران گذرا طولانی شده است حداکثر باید تا پایان امسال از این دوران عبور کنیم. رتبه‌بندی در قاعده‌گذاری و تسهیل‌گری تأثیر دارد نباید بگوییم هرکسی دو میلیارد دلار صادر کرد از کسی که یک میلیارد دلار صادر کرده است بهتر است.
 
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *