صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آزادکاران ایرانی آماده نبرد در اسلو

۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۲:۴۸
کد خبر: ۷۶۲۵۷۴
کشتی گیران ایرانی برای کسب مدال در مسابقات جهانی کشتی آزاد از امروز بر روی تشک می‌روند.

_ روزنامه ایران نوشت: پنجاه و چهارمین دوره مسابقات جهانی کشتی آزاد از امروز (۱۰ مهر) در شهر اسلو نروژ آغاز می‌شود و تا ۱۳مهر ادامه خواهد داشت. تیم ملی کشتی آزاد ایران هم یکی از تیم‌های حاضر در رقابت‌های جهانی ۲۰۲۱ است که با هدایت پژمان درستکار عازم نروژ شده و امیدوار است با سرمربی جدیدش به موفقیت دست پیدا کند. البته تیم ملی کشتی آزاد ایران همواره در مسابقات جهانی که از سال ۱۹۵۱ آغاز شده، جزو مدعیان بوده و تا سال ۲۰۱۴ پنج بار (۱۹۶۱، ۱۹۶۵، ۱۹۹۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۳) بر سکوی قهرمانی ایستاده است.

همچنین تیم ایران ۷ بار در سال‌های ۱۹۷۱، ۱۹۷۳، ۱۹۹۵، ۲۰۰۶، ۲۰۱۱، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ عنوان نایب قهرمانی جهان را به دست آورده و ۱۳ بار در مکان سوم قرار گرفته است. ضمن اینکه ۴۶ مدال طلا، ۵۰ نقره و ۴۴ برنز رهاورد ملی پوشان کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی بوده است.

عنوان سومی دوره قبل

در دوره قبلی این رقابت‌ها که سال ۲۰۱۹ در نورسلطان قزاقستان برگزار شد، در ۵۷ کیلوگرم رضا اطری (پنجم)، ۶۱ کیلوگرم بهنام احسان‌پور (برنز)، ۶۵ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی (چهاردهم)، ۷۰ کیلوگرم یونس امامی (برنز)، ۷۴ کیلوگرم رضا افضلی (بیست و ششم)، ۷۹ کیلوگرم بهمن تیموری (سیزدهم)، ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی (طلا)، ۹۲ کیلوگرم علیرضا کریمی (نقره)، ۹۷ کیلوگرم علی شعبانی (دهم) و ۱۲۵ کیلوگرم یدالله محبی (ششم) شدند. در پایان آن دوره، روسیه با ۱۹۴ امتیاز اول شد و قزاقستان با ۱۰۸ امتیاز در رده دوم قرار گرفت و ایران هم که غلامرضا محمدی را به عنوان سرمربی در اختیار داشت با ۹۶ امتیاز سوم شد. در دوره قبل که جزو مسابقات کسب سهمیه المپیک نیز به شمار می‌رفت، وقتی کشتی‌گیران اوزان ۷۴ و ۱۲۵ کیلوگرم دوپینگ کردند، ایران از رده چهارم به رده سوم صعود کرد و محبی نیز سهمیه المپیک را کسب کرد که البته در نهایت امیرحسین زارع در وزن او راهی المپیک شد.

نگاهی به تیم فعلی و نفرات جایگزین شده

نگاهی به تیم فعلی و مقایسه آن با تیمی که در دوره قبلی مسابقات روی تشک رفت نشان می‌دهد که علیرضا سرلک در ٥٧ کیلوگرم جایگزین اطری شده و در ٦١ کیلوگرم رحمان عموزاد خلیلی کشتی می‌گیرد که مرداد گذشته در مسابقات جوانان جهان به مدال طلا دست یافت و یکی از امید‌های ایران برای کسب مدال محسوب می‌شود. او جانشین احسان‌پور شده که در دوره قبل به مدال برنز رسید، ولی قبل از المپیک از کشتی خداحافظی کرد و حالا در سن ۳۰ سالگی مربی تیم ملی شده و یکی از اعضای کادرفنی در کنار مصطفی میرعمادیان، احسان امینی، مصطفی آقاجانی و اباذر اسلامی محسوب می‌شود. البته داوود رخش خورشید که به عنوان مربی سنگین وزن‌ها توسط درستکار به کادرفنی اضافه شده بود، تیم ملی را به دلایل نامشخص در مسابقات جهانی همراهی نمی‌کند. در ٦٥ کیلوگرم همانند دوره قبل امیر محمد یزدانی کشتی می‌گیرد و امیدوار است پس از اینکه المپیک را از دست داد و مرتضی قیاسی در وزن او به توکیو رفت، بتواند خودی نشان دهد. در ٧٠ کیلوگرم عرفان الهی جایگزین امامی شده که در دوره قبل برنز گرفت و خود امامی هم به ٧٤ کیلوگرم رفته است. وزنی که سال‌ها مصطفی حسین خانی نفر اول آن بود و حالا باید دید امامی در این وزن هم موفق به کسب مدال می‌شود یا نه. در ٧٩ کیلوگرم محمد نخودی جای تیموری را گرفته است، اما امید بسیاری از علاقه‌مندان به کشتی در وزن ٨٦ کیلوگرم است؛ جایی که حسن یزدانی حضور دارد. او در دوره قبل و در شرایطی که دیوید تیلور در مسابقات جهانی حضور نداشت، به قهرمانی رسید، ولی حالا این کشتی‌گیر امریکایی که در المپیک هم یزدانی را در فینال شکست داد، به اسلو آمده و همه امیدوارند این بار یزدانی او را شکست دهد و از عنوانش دفاع کند. کشتی‌ای که از آن به عنوان یک «اثر هنری» یاد شده است. در ٩٢ کیلوگرم کامران قاسم‌پور حضور دارد که از ۸۶ کیلوگرم به این وزن آمده و یکی از امید‌های اصلی ایران برای کسب مدال طلاست. در ٩٧ کیلوگرم هم مجتبی گلیج به نفر اصلی این وزن تبدیل شده. او که سابقه قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان را دارد، جای محمدحسین محمدیان را گرفته که در المپیک حضور داشت و امیدوار است برخلاف شعبانی در دوره قبل در این وزن صاحب مدال شود. در ١٢٥ کیلوگرم نیز امیرحسین زارع که در المپیک به مدال برنز رسید، می‌خواهد به جای محبی صاحب گردن آویز طلا شود.

برنامه امروز مسابقات جهانی

مسابقات جهانی ۲۰۲۱ امروز با برگزاری رقابت‌های چهار وزن آغاز می‌شود. عموزاد، امامی، حسن یزدانی و زارع، چهار آزادکار ایران در روز نخست این رقابت‌ها هستند که از ساعت ۱۰:۳۰ به وقت نروژ و ۱۲ به وقت ایران روی تشک می‌روند و دور مقدماتی این چهار وزن تا مرحله نیمه نهایی تا ساعت ۱۸ به وقت ایران برگزار می‌شود. مرحله نیمه نهایی این وزن‌ها از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ به وقت ایران برگزار می‌شود. نفرات راه یافته به گروه بازنده‌ها از ساعت ۱۲ فردا برای رسیدن به دیدار رده‌بندی روی تشک می‌روند و کشتی‌های فینال و رده‌بندی این چهار وزن نیز از ساعت ۱۹:۳۰ فردا برگزار می‌شود.

جردن باروز و رکورد دست‌نیافتنی عبدالله موحد

در مسابقات جهانی فرصتی تاریخی برای جردن باروز فراهم شده است. این کشتی‌گیر امریکایی از روز اول دوران حرفه‌ای خود در ادعایی جسورانه از شکستن رکورد هموطنش جان اسمیت صحبت کرد که ۶ طلای پیاپی جهانی و المپیک را در وزن ۶۲ کیلوگرم از آن خود کرد. اسمیت ۴ بار در مسابقات جهانی و ۲ بار در المپیک قهرمان شد و حالا باروز هم که المپیک توکیو را از دست داد، ۴ بار در مسابقات جهانی و یک‌بار در المپیک لندن صاحب مدال طلا شده است. در این میان باید یادی کنیم از عبدالله موحد، ستاره درخشان آسمان کشتی ایران که با ۶ طلای متوالی جهان و المپیک در فاصله زمانی ۶ ساله، همچنان در دست‌نیافتنی‌ترین جایگاه کشتی آزاد کشور قرار دارد تا بدین ترتیب کمی از سختی کار باروز بهتر آگاه شویم.


برچسب ها: کشتی آزاد کشتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *