صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صرفه‌جویی ۲.۵ میلیارد مترمکعبی مصرف سوخت در نیروگاه‌های حرارتی

۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲:۰۱
کد خبر: ۷۶۱۷۴۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
معاون توسعه طرح‌های شرکت برق حرارتی گفت: احداث هر واحد بخار سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد کرد.
- طبق اعلام پاون، حمیدرضا عظیمی در نشست با مدیران عامل مالک و بهره‌بردار نیروگاه‌های خصوصی با تاکید بر اینکه افتتاح این واحد‌ها علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق کشور، رشد راندمان نیروگاه‌های حرارتی را به همراه خواهد داشت، افزود: با بهره‌برداری از این واحد‌ها سالیانه حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه احداث هر واحد بخار سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد کرد، ادامه داد: این ۱۰ واحد نیروگاهی در نیروگاه‌های جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، دالاهو، سبلان، فردوسی و عسلویه در حال ساخت است.

عظیمی اضافه کرد: امیدواریم با هماهنگی صورت گرفته بتوانیم بخشی از این منابع را از محل مطالبات نیروگاه‌ها از مدیریت شبکه برق تامین کنیم؛ همچنین در تلاشیم تا برای نیروگاه‌های دارای قرارداد بیع‌متقابل منابعی را از محل سوخت صرفه‌جویی شده و برای نیروگاه‌های دارای قرارداد خرید تضمینی برق منابعی را از محل مطالبات آن‌ها تامین کرده و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار بدهیم.

وی ادامه داد: همچنین برخی نیروگاه‌ها دارای مطالبات ارزی از بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی هستند که طی هفته‌های اخیر اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده و بالغ بر ۱۰۰ میلیون یورو از محل LC نیروگاه‌ها به آن‌ها پرداخت شده است و در تلاشیم مانده مطالبات آن‌ها نیز پرداخت شود تا برنامه‌ای که برای پیک مصرف برق سال آینده در نظر گرفته به موقع محقق شود.

معاون توسعه طرح‌های شرکت برق حرارتی اضافه کرد: نکته مهم در احداث بخش بخار نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی، اجرای به موقع واحد‌های بخار با حداقل فاصه زمانی از دوره احداث واحد‌های گازی است. در حال حاضر عمر برخی از واحد‌های گازی قابل تبدیل به سیکل‌ترکیبی به بیش از یک دهه رسیده که این امر اهمیت و فوریت تکمیل واحد‌های بخار مربوطه را دو چندان ساخته است.

عظیمی در پایان تاکید کرد: تاخیر در بهره‌برداری از هر واحد بخار سیکل‌ترکیبی (با احتساب قیمت ۱۳ سنت برای هر مترمکعب گاز طبیعی) روزانه هزینه‌ای معادل با ۹۰ هزار یورو به سرمایه‌های ملی تحمیل خواهد کرد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *