صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مافیای زباله را ریشه‌کن کنید

۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲:۰۳
کد خبر: ۷۶۱۲۰۱
خبری منتشر شد که رئیس سازمان پسماند تهران طرحی پیشنهاد داده تا زباله گرد‌ها نتوانند به جمع آوری زباله‌ها بپردازند، جمع آوری زباله در شهری، چون تهران از سوی برخی کودکان کار بار‌ها با حاشیه‌های زیادی روبرو شده است. برخی از کودکان کار برای کارخانه‌های بازیافت زباله اقدام به جمع کردن زباله‌هایی می‌کنند که قابل بازیافت است.
_خبری منتشر شد که رئیس سازمان پسماند تهران طرحی پیشنهاد داده تا زباله گرد‌ها نتوانند به جمع آوری زباله‌ها بپردازند، جمع آوری زباله در شهری، چون تهران از سوی برخی کودکان کار بار‌ها با حاشیه‌های زیادی روبرو شده است. برخی از کودکان کار برای کارخانه‌های بازیافت زباله اقدام به جمع کردن زباله‌هایی می‌کنند که قابل بازیافت است.
در فضای مجازی بار‌ها شاهد انتشار عکس‌ها و فیلم‌هایی بوده ایم که نشان می‌دهد کودکان کار در حال جمع آوری زباله هستند همین صحنه‌ها جلوه نامناسبی از کشور را به افکار عمومی نشان می‌دهد.

هر چند باید توجه داشت که چنین صحنه‌هایی در همه جای دنیا وجود دارد و البته که نباید مقایسه کرد و ما نیز نباید چنین اتفاقاتی در کشور داشته باشیم، اما مسئله این است که رسانه‌های خارجی با سیاه نمایی سعی دارند وجهه ایران اسلامی را تخریب کنند.
 
برای آن که وضعیت زباله گرد‌ها را سر و سامان داد نیازمند یک برنامه ریزی از سوی مدیریت جدید در شهرداری تهران است.

این مسئله سال‌ها است که وجود دارد و هیچگاه مدیریت کلانشهر تهران برای آن فکری نکرده است.

این که رئیس سازمان پسماند شهرداری تهران از قفل زدن به سطل زباله‌های شهر برای مقابله با زباله گرد‌ها خبر می‌دهد نمی‌تواند راهکار مناسبی برای مقابله با این پدیده قدیمی باشد.کافی است که چنین ایده‌ای اجرایی شود آنگاه زباله گرد‌ها سطل‌های زباله را با خود خواهند برد!

اگر سخن از مافیای زباله است که باید برای مقابله با آن از ریشه اقدام کرد در غیر این صورت پدیده زباله گردی برای بازیافت آن پدیده‌ای نیست که بتوان آن را جمع کرد.

هم اکنون در دنیا به ویژه کشور‌های پیشرفته مانند آلمان زباله حکم طلای کثیف را دارد چرا که با بازیافت آن با هزینه بسیار کمتر محصولاتی تولید و بازیافت می‌شود که اگر بخواهد در چرخه تولید اولیه باشد قیمت بسیار زیادتری را تحمیل می‌کند.

در کشورهایی، چون آلمان و دیگر کشور‌های پیشرفته تلاش شده تا زباله از مبدأ تفکیک شده و مردم در این امر مشارکت می‌کنند و زباله‌های خود را تفکیک شده به سیستم جمع آوری زباله شهری می‌دهند.

جمع آوری مکانیزه زباله‌ها در سطح شهر نیز زبال‌های تفکیک شده را جدا از هم قرار داده و آن‌هایی که قابلیت بازیافت دارد به کارخانه‌های بازیافت زباله تحویل می‌دهد.

در ایران نیز بجای آن که به درب سطل زباله‌ها قفل زده شود باید با نظام‌مند کردن جمع آوری زباله‌ها از سوی شهرداری مانع سودجویی مافیایی شد که پشت سر کودکانی قرار دارد که اقدام به زباله گردی می‌کنند و سود این کار نیز به جیب آن‌هایی می‌رود که از این کودکان بهره می‌برند.

قفل زدن به درب سطل زیاله‌ها پاک کردن صورت مسئله از سوی مسئولین شهری است، علاوه بر آن که برای اجرای این طرح قطعاً هزینه زیادی باید پرداخت شود و چه بسا برای آن باید سطل‌های زباله تعویض شود که این کار هزینه زیادی به شهرداری تهران تحمیل خواهد کرد.

قدر مسلم اجرای طرح قفل زدن به سطل‌های زباله شهر تهران برای دیگر شهر‌های کشور نیز الگو شد و آن‌ها نیز اقدام به چنین کاری خواهند کرد و هزینه زیادی را تحمیل می‌کند.

قطعاً با بودجه‌ای که برای طرح پیشنهادی قفل زدن به سطل زباله‌ها اختصاص پیدا می‌کند می‌توان کودکانی که زباله جمع آوری می‌کنند سر و سامان داد و با روش‌های مناسبتر که چهره پایتخت را تخریب نکند به جمع آوری زباله برای بازیافت پرداخت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *