دانشجویان برای سال تحصیلی جدید چقدر باید شهریه بدهند؟
- دانشجو نوشت: با پایان ماه شهریور و فرا رسیدن مهرماه سال تحصیلی جدید دانشگاهها از هم از راه رسید سال تحصیلی که به گفته مسئولان وزارت علوم به دلیل ماندگار شدن بیماری کرونا همچنان به صورت مجازی و در برخی موارد نیز به صورت حضوری خواهد بود، اما آنچه که مشخص است این است که بیشترین آموزشهای دانشگاهها بر مبنای آموزش مجازی خواهد بود و دانشگاهها هنوز آمادگی پذیرش دانشجو به صورت حضوری را ندارند.
مسئله حضوری و یا مجازی بودن آموزشها شاید برای بخشی از دانشجویان چندان اهمیتی نداشته باشد، اما دانشجویانی که باید برای رفتن به سرکلاس درس و یا آموزش مجازی شهریه بدهند قطعا نوع آموزش متفاوت و اهمیت خاصی برای آنها دارد.
پرداخت شهریه توسط دانشجویان یکی از مسائلی است که همواره یکی از دغدغههای دانشجویان بوده و در دو سال اخیر که دانشگاهها تعطیل و آموزشها به صورت مجازی دنبال میشد انتظار دانشجویان شهریه پرداز این بود که وزارت علوم و سازمانهای مربوطه مساعدتی در پرداخت شهریهها داشته باشند چرا که قطعا هزینههای دانشگاهها به لحاظ نبود دانشجو در فضای دانشگاه کمتر خواهد بود و این مسئله میتوانست به کاهش شهریه دانشجویان کمک کند. در ابتدای شیوع کرونا نیز مسئولان وزارت علوم و مدیران دانشگاهی قولهایی مبنی بر تخفیف شهریه به دانشجویان دادند؛ اما مطابق با سایر وعدههایی که به دانشجویان داده شد مساعدتی در پرداخت شهریه دانشجویان نشد.
دانشگاههایی مانند تهران، علامه، شهید بهشتی و علم وصنعت جدول شهریه دانشجویان شهریه پرداز از جمله دانشجویان پردیسهای دانشگاهی و نوبت دوم را اعلام کردند که تخفیفی در شهریه دانشجویان دیده نمیشوند.
دانشگاه تهران از دانشجویان دکتری ۱۲۸ میلیون شهریه میگیرد
شهریه دورههای نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاهها تهران برای سال تحصیلی جدید اعلام شد. بر همین اساس مبلغ کل شهریه دانشجویان دکتری تخصصی نوبت دوم در گروه آموزشی علوم انسانی و علوم رفتاری در نوبت دوم حدود ۱۰۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است؛ مبلغ کل شهریه این مقطع در سایر گروهها حدود ۱۲۸ میلیون تومان اعلام شده است.
شهریه ثابت دانشجویان دکتری عمومی دامپزشکی نوبت دوم، میهمان و انتقالی ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است. جزئیات شهریه این دانشجویان در جدول زیر قابل مشاهده است.
براساس این گزارش مبلغ کل شهریه دانشجویان دکتری در ۳ پردیس خودگردان کیش البرز و ارس در گروه آموزشی علوم انسانی و رفتاری حدود ۱۲۶ میلیون تومان و در سایر گروهها ۱۵۴ میلیون تومان اعلام شده است.
شهریه ثابت دانشجویان پردیسهای خودگردان در گروه علوم انسانی ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و در سایر گروهها حدود ۶ میلیون تومان تعیین شده است. جزئیات شهریه این مقطع در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به شرح زیر است.
همچنین شهریه ثابت دانشجویان کارشناسی (سنواتی، میهمان و انتقالی) در گروه آموزشی علوم انسانی و علوم رفتاری ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، رشتههای هنر ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سایر رشتهها یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام شده است. سایر جزئیات در جدول زیر قابل مشاهده است.
براساس اعلام دانشگاه تهران، شهریه ثابت دانشجویان کارشناسی ارشد نوبت دوم در گروه آموزشی علوم انسانی و رفتاری ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و برای آموزشهای مجازی در گروه علوم انسانی و رفتاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است. سایر جزئیات به شرح زیر است.
شهریه ثابت دانشجویان کارشناسی پردیس کیش در گروه آموزشی هنر ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، فنی مهندسی علوم پایه ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و علوم انسانی و رفتاری ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده است. میزان شهریه متغیر نظری و متغیر عملی نیز در جدول زیر آمده است.
دانشگاه علامه شهریه دانشجویان را اقساطی کرد
اما در میان دانشگاهها تنها دانشگاه علامه طباطبایی است که برای رفاه حال دانشجویان اعلام کرد که دانشجویان شهریه پرداز میتوانند شهریهها را به صورت اقساطی پرداخت کنند.
دانشگاه علم وصنعت فقط نرخ شهریه دانشجویان کارشناسی را اعلام کرد
دانشگاه علم وصنعت نیز در اطلاعیه شهریههای سال جدید تحصیلی نرخ شهریه دانشجویان کارشناسی را اعلام کرد و جزئیات شهریه سایر مقاطع تحصیلی این دانشگاه مشخص نشده است.
میزان شهریههای سال جدید دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی شهریه دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی سال جدید این دانشگاه را اعلام کرد. در این اطلاعیه شهریه نوبت دوم دانشجویان خارجی و اتباع افغانستانی نیز اعلام شده است.
نمونههایی از شهریه دانشجویان برای سال تحصیلی جدید در این گزارش آمده است که درمبالغ اعلام شده در این جدولها نشان میدهد که دانشگاهها نه تنها مساعدتی در حق دانشجویان شهریه پرداز نداشتند بلکه شهریهها نسبت به سال گذشته ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است.