اعلام شرایط بهرهمندی تعاونیها از تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی/ تشکیل دبیرخانه تخصیص در وزارت کار
مدیرکل دفتر تعاونیهای تولیدی وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، با اشاره به اینکه تمام مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات به تعاونیها پرداخت میشود، گفت: نرخ این تسهیلات بستگی به وضعیت شرکت تعاونیها خواهد داشت که بین ۱۰ الی ۱۵ درصد در نوسان است و متعاقباً در کارگروه اعلام خواهد شد.
البرز محمدی در گفتوگو با میزان، در خصوص چگونگی تخصیص اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی به بخش تعاون، گفت: در اجرای منویات مقام معظم رهبری و در چارچوب وظایف و سیاستهای راهبری و توسعه و افزایش فعالیت بنگاههای تعاونی با هدف تحقق شعار «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» و نیل به رسیدن سهم بخش تعاون به سهم مطلوب در اقتصاد کشور، تفاهمنامه اختصاص خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی با نرخ ترجیحی با امضای حجتالله عبدالملکی وزیر «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، محمد کبیری معاون امور تعاون این وزارتخانه، مهدی حسیننژاد مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون و حجتالله مهدیان مدیرعامل بانک توسعه منعقد شد.
وی گفت: در واقع انعقاد این تفاهمنامه برای پرداخت تسهیلات به تعاونیهاست که اعتبار آن از تلفیق منابع بانک توسعه تعاون و تسهیلات وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، تأمین شده است.
محمدی افزود: این اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی به شرکتهای تعاونی در حوزههای مختلف در جهت حمایت از توسعه و کارآفرینی با اولویت تعاونیهای تولیدی، برند(نشان تجاری)، تکمیلکننده زنجیره ارزش، تعاونیهای مسکن و شرکتهای دانشبنیان بهخصوص تعاونیهای زنان و جوانان اعطا میشود.
وی گفت: در واقع انعقاد این تفاهمنامه برای پرداخت تسهیلات به تعاونیهاست که اعتبار آن از تلفیق منابع بانک توسعه تعاون و تسهیلات وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، تأمین شده است.
محمدی افزود: این اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی به شرکتهای تعاونی در حوزههای مختلف در جهت حمایت از توسعه و کارآفرینی با اولویت تعاونیهای تولیدی، برند(نشان تجاری)، تکمیلکننده زنجیره ارزش، تعاونیهای مسکن و شرکتهای دانشبنیان بهخصوص تعاونیهای زنان و جوانان اعطا میشود.
مدیر کل دفتر تعاونیهای تولیدی وزارت «کار، تعاون و رفاه اجتماعی»، گفت: مقداری از این اعتبار ویژه تعاونیهای مسکن و قسمتی از آن هم به تعاونیهایی که در حوزه توسعه عمران شهرستانها فعالیت میکنند، تخصیص داده میشود.
وی افزود: علاوه بر آن تعاونیهای زنانی که در حوزه زنان سرپرست خانوار و تعاونیهای دانشبنیانی که با حضور جوانان شکلگرفتهاند، بیشترین سهم را در این اعتبار دارند.
محمدی ادامه داد: بر همین اساس بعد از امضای تفاهمنامه با همکاری بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت و همچنین حوزههای مختلف معاونت امور تعاون، دبیرخانهای را شکل دادیم تا در ابتدا و شروع کار شیوهنامه و روش انجام کار را تدوین کرده و به استانها ابلاغ کنیم و سپس با معرفی تعاونیها و طرحها آنان توسط مسئولان استانی وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» به دبیرخانه، بعد از بررسی، تعاونیها حائز شرایط جهت دریافت وام به بانک معرفی شوند.
این مقام مسئول وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» اظهار داشت: صندوق ضمانت توسعه تعاون نقش خیلی خوبی با تضمین صددرصد تعاونی بانوان بدون اخذ وثیقه ملکی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و در حوزه طرحهای دانشبنیان و دانشمحور بدون اخذ وثیقه تا یک میلیارد تومان به عهده دارد؛ در کل نیز تخفیف ۳۵ درصدی کارمزد ضمانت را برای تعاونی هایی که مشمول این تفاهم نامه می شوند، داریم.
وی گفت: در ستاد یک کارگروه ملی تشکیل دادیم که جلسات آن از هفته آینده شروع میشود و همزمان در استانها هم این کارگروهها با حضور مدیران کل بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت تشکیل میشوند، و در حال حاضر در حال پایش و رصد هستیم تا شهرهایی که مشمول این اعتبار خواهند شد را از استانها جمع آوری کنیم و انشاءالله در همه حوزههایی که به آن اشاره شد بعد از بررسی در کارگروه برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی خواهند شد.
محمدی با اشاره به اینکه تمام مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات به تعاونیها پرداخت میشود، گفت: نرخ این تسهیلات بستگی به وضعیت شرکت تعاونیها خواهد داشت که بین ۱۰ الی ۱۵ درصد در نوسان است و متعاقباً در کارگروه اعلام خواهد شد.
وی در خصوص این که شاخص تشخیص تعاونیها برای دریافت تسهیلات گفت: همکاران ما در استانها تعاونیهایی که فعال هستند و میتوانند برای سرمایه ثابت و یا سرمایه در گردش از این تسهیلات بهره بگیرند را معرفی خواهند کرد و همه این مبلغ نسبت به این که استانها چه نوع تعاونیهایی دارند بین ۳۱ استان کشور تقسیم خواهدشد و ما هم رصد و پایش نهایی را انجام خواهیم داد.
مدیرکل دفتر تعاونیهای تولیدی وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» در خصوص نقش اتاق تعاون در روند شناسایی و پرداخت این تسهیلات به تعاونیها گفت: اتاق تعاون ایران با ابلاغ فراخوان به اتحادیههای سراسری می تواند، اطلاعرسانی خوبی روی این موضوع داشته باشد، البته خود ما هم با اعلام فراخوان به تعاونیها در این زمینه اقدام میکنیم تا این تسهیلات به همه جامعه هدف برسد کما اینکه ما توسط ادارات کل و سامانه جامع و هوشمند بخش تعاونی کشور هم این فراخوان را روی کارتابل تمام ۹۷ هزار شرکت تعاونی قرار میدهیم.
محمدی در خصوص چگونگی نظارت بعد از اعطای تسهیلات به تعاونیها گفت: این اتفاق ۲ حالت دارد و هم خود بانک این نظارت را از طریق سامانه انجام میدهند و مانیز این اطلاعات را از آنها خواهیم گرفت و در در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاونی کشور هم پیگیری میکنیم تا بعد از تخصیص تسهیلات پایش و نظارت بر هزینه این تسهیلات انجام شود.
وی در خصوص اولویت در پرداخت تسهیلات با کدام تعاونیهاست، گفت: قطعاً واحدهای تولیدی به جهت اینکه تولید در حال حاضر جزو اولویتهای کشور ماست از اهمیت بیشتری برخوردارند و برای پرداخت تسهیلات شرکتهای تعاونی تولیدی اولویتدارند و بهتر میتوانند این تسهیلات را جذب کنند کما اینکه تعاونیهای خدماتی هم از این تسهیلات بینصیب نیستند و در حوزه توسعه عمران شهرستانها و تعاونیهای خدماتی هم میتوانند با ورود به این زنجیره ورود از این تسهیلات منتفع شوند.
انعقاد تفاهم نام اختصاص خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی با نرخ ترجیحی
وزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی روز سهشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در حاشیه مراسم افتتاح مراکز نوآوری توسعه تعاون ۴ استان کشور تفاهمنامه اختصاص خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی با نرخ ترجیحی به تعاونیهای کل کشور را امضا کرد. طبق این تفاهم نامه خط اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی با نرخ ترجیحی به بخش تعاون کشور اختصاص داده شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *