صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مضر‌های مفید؛ از لبنیات پرچرب تا نمک!

۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۶:۵۶
کد خبر: ۷۶۱۱۴۳
پژوهش‌های جدید از خوراکی‌هایی که مصرف آن‌ها برای سلامتی مضرند رفع اتهام کرده، این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این خوراکی‌ها نه تنها مضر نیستند بلکه مصرف به اندازه آن‌ها به سلامتی هم کمک می‌کند.

- روزنامه خراسان نوشت: بعد از این که طی یکی دو دهه گذشته، پژوهش‌های جدید از چربی به‌ویژه چربی حیوانی اعاده حیثیت کرد و نشان داد که این نوع چربی از چربی اشباع شده کم ضررتر است. حالا پژوهش‌ها از دیگر متهمانی که گفته می‌شد برای سلامتی مضرند رفع اتهام کرده و طبق جست و جوی ما حالا ۳ محصول توانسته اند آبروی خود را پس بگیرند و اعلام شده است نه تنها مضر نیستند که مصرف به اندازه آن‌ها به سلامتی هم کمک می‌کند پس این گزارش بسیار مهم را بخوانید.

قاتل قلب، ناجی قلب شد

تا پیش از این گفته می‌شد لبنیات پرچرب نخورید، چون علاوه بر چاقی و بیماری‌های قلبی باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان می‌شود، اما به گزارش سی ان ان به تازگی محققان در یک پژوهش به این نتیجه رسیده اند که مصرف زیاد لبنیات پرچرب، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهد. البته محققان آورده اند که لبنیات پرچرب در افرادی که رژیم غذایی سالم‌تری دارند، منجر به حفاظت از قلب می‌شود و لزوما در همه افراد این طور جواب نمی‌دهد. محقق مسئول این تحقیق با سی‌ان‌ان گفتگو کرده و گفته است گروهی که دارای بیشترین میزان مصرف لبنیات بودند، BMI بسیار پایین‌تری داشتند، از نظر جسمانی فعال‌تر بودند، میزان سیگار کمتری مصرف می‌کردند، میزان دیابت نوع ۲ بین آن‌ها کمتر بود و بیماری‌های قلبی-عروقی کمتری داشتند. آن‌ها بیشتر سبزیجات، میوه و ماهی و کمتر گوشت فراوری شده مصرف می‌کردند. نویسنده اصلی مطالعه می‌گوید، مصرف چربی و ارتباط آن با سلامتی قلب پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد و منبع نوع چربی مهم‌تر است.

نمک مفید برای طول عمر!

همیشه به ما می‌گفتند که باید نمک کم مصرف کرد و سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده بود که با کاهش مصرف نمک به کمتر از ۵‌گرم در روز می‌توان از ۲.۵‌میلیون مرگ در سال در سراسر جهان پیشگیری کرد. اما فرادید در گزارشی نوشته است به تازگی مقاله‌ای در نشریه «یوروپین هارت» منتشر شده، که نویسنده آن می‌گوید: «مصرف بین ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک در روز می‌تواند طول عمر را افزایش دهد.» و این دو برابر حد نصاب سازمان بهداشت جهانی است. نتیجه‌گیری این تحقیق که هدایت آن را پروفسور فرانز مِسِرلی، متخصص قلب در مرکز قلب سوئیس وابسته به دانشگاه برن بر عهده داشت، خود او را هم شگفت‌زده کرده است. او می‌گوید: «در تمام طول زندگی‌ام مثل یک مبلغ مذهبی کاهش مصرف نمک را توصیه می‌کردم.» مسرلی و همکارانش در لهستان، سوئیس و آمریکا مصرف نمک و متوسط طول عمر را در ۸۱ کشور جهان بررسی کردند. از آن جا که افزایش نمک غذایی به عنوان عاملی خطرناک برای بیماری قلبی-عروقی و مرگ زودهنگام در نظر گرفته شده بود، پیش‌بینی می‌شد که رژیم‌های غذایی حاوی نمک زیاد باعث کوتاه شدنِ طول عمر شوند. مسرلی می‌گوید: «اما با کمال شگفتی متوجه شدیم که مصرف بیشتر نمک باعث افزایش طول عمر افراد شده بود.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *